Artemida - Wojownicy PBF
Pytania - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html)
+--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html)
+--- Wątek: Pytania (/thread-4154.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

- Ryk. - 14.07.2018

Wydaje mi się, że ten problem, tak, jak napisała Ćma, rozwiąże podanie pełnych imion wszystkich swoich postaci wraz z tym, z jakiego są klanu. I wtedy będzie można wpisać nawet "wszystkie" w nieobecnościach, bo każdy będzie wiedział, o co chodzi.

- Mrówcza Ścieżka - 14.07.2018

Dzieki za zrozumienie ;)

- Zajęczy Sus - 14.07.2018

powiem szczerze, że mnie osobiście trochę irytuje wpisywanie "wszystkie" albo "moje" w nieobecnościach, bo po to jest ta rubryka, by jej używać, ale skoro tak to może faktycznie zamiast pilnować, czy w nieobecnościach są wpisane za każdym razem chociaż skrócone formy imion postaci to lepiej będzie zadbać o pole w profilu, które przecież zawsze widać |D w takim razie dopiszę w tym polu, że należy użyć pełnych imion postaci, a na dniach także przejrzymy, czy ktoś nie ma wpisanych jakichś ksywek/skrótów

- Mrówcza Ścieżka - 15.07.2018

Normalnie was kocham, dziękuję

- Śliski Brzeg - 15.07.2018

Eh, czy jest jakaś oficjalna wersja tego DLACZEGO zgromadzenia się nie odbywają? Wcześniej to Gwiezdni przysłaniali księżyc, ale to by oznaczało, że 50% populacji nigdy nie widziało pełni księżyca. XDDD Po prostu radośnie ignorujemy punkt Kodekscie i czekamy aż ktoś będzie miał jaja, by go wykreślić? Wiem, że była dyskusja żeby fabularnie to zmienić, ale nic się w tym zakresie nie dzieje, a terminatorzy zawsze pytają D L A C Z E G O. To też się pytam.

- Sasanka. - 15.07.2018

Ja proponuję, żeby przy okazji najbliższej wyprawy medyków (100 razy lepsza niż Zgro, a i trzeba kogoś mianować w Gromie prędzej czy później + nowi uczniowie) Gwiezdny Klan im przekazał, że zgromadzenia są od teraz exclusive, a kodeks nie jest wyryty w marmurze i można go wreszcie zmienić.
Niestety nie mamy na forum przywódcy z takim autorytetem, żeby to zrobił, a inni mu przyklasnęli, więc eh. Medyk przynajmniej w każdym klanie to przekaże na zebraniu i po sprawie.
A dlaczego? Nie ma o czym rozmawiać/bo tak.

- Karasiowy Kieł - 15.07.2018

Popieram pomysł Pianki. Albo nawet, jeśli chcielibyśmy uniknąć zastoju, to można zrobić to w jednym poście/uznać, że Gwiezdni zesłali w snach takie informacje. I zawsze można pozmieniać niektóre "niewygodne" punkty, o ile jakieś jeszcze mamy, oprócz tego o zgromadzeniach.

- Ważkowa Sadzawka - 15.07.2018

Tylko fajnie by było, jakby te zgromadzenia się w ogóle odbywały. Gwiezdni mogli by powiedzieć, że można zmienić tą zasadę, na np. raz na nasze 6 miesięcy/rok

- Chrząszczowa Łapa - 15.07.2018

To co wazka jeez

- Wysoka Fala - 15.07.2018

Nie wiem, jak wy, ale ja mam dość przez miesiąc gnicia w limbo jedną postacią, a co dopiero przez... Nieokreślony czas i to wszystkimi XD Powiedzmy sobie szczerze, organizowanie zgromadzeń to jeden z najgorszych pomysłów. Nie dość, że pewno by trwały przez pewno pół roku (co najmniej) to dodatkowo by stopowały cały klan, bo zgromadzenie odbywa się w ciągu jednej nocy. Wystarczy spojrzeć, ile trwało ostatnie zebranie przywódców, a w przypadku zgromadzeń wszystko ciągnęłoby się dwa razy dłużej. I to, że byłyby organizowane raz do roku niczego nie zmienia.
Medycy z tego, co widzę we wszystkich trzech klanach są w miarę aktywni, także takie zebranie medyków można by zrobić i tam przekazać im wszystkie potrzebne wiadomosci o zmianach w kodeksie. O ile w Gromie rozwiązałaby się sprawa z jego brakiem.

- Spieniona Łapa. - 15.07.2018

Ogólnie sny są dla każdego Medyka osobno (nie licząc mianowań, wtedy we dwójkę), więc tempo odpisów wpływałoby indywiudalnie na jeden Klan, nie cztery.

A Zgromadzenia nie będą przecież zlikwidowane, ale dawanie im kolejnego wyznacznika czasowego to strzał w stopę. Nie zdziwiłabym się, jakby przez pół roku ledwo zdążyło się skończyć, żeby zaraz zacząć następne... i dowiedzieć się o wszystkim, co wiemy już offscreenowo. Plz nie.

- Ćmi Zmierzch - 15.07.2018

Zgromadzenia są fajne, jeśli się je rozsądnie przeprowadzi. Tylko tak jak Spieniona napisała, konkretny termin nie ma sensu. Zróbmy na oko, raz na jakiś czas, jak admini, zastępcy i Gwiazdy uznają za stosowne. No i trzeba by wybierać realnie aktywnych graczy. Myślę, że wtedy jakoś by to poszło.

- Ćmi Lot - 15.07.2018

Niby czemu nie mogą zostać zlikwidowane skoro ich w ogóle nie ma od paru lat? Po jaką cholere ma istnieć zasada, która nigdy nie była i nie będzie przestrzegana? Według mnie wprowadza to jedynie syf i żmudny obowiązek tłumaczenia wszystkim fabularnie, że Zgromadzeń nie ma... Bo nie. Po prostu - bo nie. Bo wyjaśnienie, że chmury zasłaniają księżyc staje się w którymś momencie absurdalne. To może zdarzyć się raz, dwa, ale nie przez cały czas. Ja jestem za jakimś zgromadzeniem medyków, jako że ci są w miarę aktywni, a nie będzie to szczególnie blokować klanów.

- Karasiowy Kieł - 15.07.2018

Jak na moje nie ma sensu ograniczać się konkretnymi datami/konkretnym czasem, jeśli chodzi o zgromadzenia, bo znowu wyjdzie to samo - nie odbędzie się i nikt nie będzie wiedział jak na to zareagować. Pół roku to trochę szybko, szczególnie jeśli patrzeć jak długo ono trwa i jak bardzo stopuje. Lepiej już byłoby, żeby odbywały się po prostu raz do roku, jeśli już chcemy jakiś wyznacznik czasowy.

Spieniona Łapa napisałx:Ogólnie sny są dla każdego Medyka osobno (nie licząc mianowań, wtedy we dwójkę), więc tempo odpisów wpływałoby indywiudalnie na jeden Klan, nie cztery.
Jak na moje wtedy po prostu można by było zrobić to poniekąd offscreenowo, czyli medycy otrzymaliby wiadomość od administracji co i jak, i przy najbliższej cerce by to przekazali/powiedzieli przywódcy, cokolwiek.

- Ćmi Zmierzch - 15.07.2018

Bez przesady, że nigdy nie było. Za moich czasów były, i pamiętam je całkiem dobrze. Można je wskrzesić. Forum jest dużo aktywniejsze niż kiedyś, dużo się dzieje. Czemu nie spróbować?