Artemida - Wojownicy PBF
Propozycje - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html)
+--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html)
+--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html)

- Ciemniejące Niebo - 06.12.2018

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do ankiety: klik~

- Zamieć. - 06.12.2018

Jestem za kolorem 4 od lśniącej, ale... kompletna zmiana koloru? Bez sensu. Nie wiem czy to dlatego, że rozowy nie pasuje do Chmielograba? |D ale wcześniej nikomu nie przeszkadzało to że jest taki a nie inny, jedynie może był za jasny. Kolor różowy jest idealny dla pieszczoszkow, ukazując ich "cukierkową", może dziecinną naturę. Właśnie tak są obrazowanie w książkach i czasami na artemidzie

- Krecia Łapa. - 06.12.2018

Zamieć napisałx:Jestem za kolorem 4 od lśniącej, ale... kompletna zmiana koloru? Bez sensu. Nie wiem czy to dlatego, że rozowy nie pasuje do Chmielograba? |D ale wcześniej nikomu nie przeszkadzało to że jest taki a nie inny, jedynie może był za jasny.
:lisi:

Ale generalnie this, przyciemnić skoro za jasny i po sprawie. Typowy pieszczoszkowy problem - kolor obroży gryzie się z charakterem xD.

- Miodowa Dziupla - 07.12.2018

Siema siema siema!! Chciałabym zaproponować pewną odnowę w pisaniu odpowiedzi na rp. Jestem na innym forum, również z wojów, co prawda po rosyjsku. I jest tam pewien mały, ale baardzo przydatny szczególik: (załączony obrazek, klik żeby powiększyć)
[Obrazek: unknown.png]

moim zdaniem, nie było by grzechem, gdyby i takie coś się pojawiło na tym forum. znacznie sprawniej by szła gra. Chociażby można zostawić w spokoju tę porę dnia - lecz pasek, licznik słów/liter i pora roku w grze, imo, to dobry pomysł. oczywiście, jeśli chodzi o kod, to można to jakoś wykombinować - forum, na którym są te bajery jest na darmowym źrodle, bazowane na phpbb2.

- Pustułka - 07.12.2018

A propos pory roku to jest ona podana na stronie głównej, kiedyś nawet była ikonka z aktualną pogodą. Moim zdaniem pogoda nie musi być, ale jakiś obrazek symbolizujący porę roku dobrze by wyglądał i łatwej byłoby go zauważyć, bo teraz nie jest to bardzie widoczne.

- Fiołkowy Świt - 07.12.2018

obawiam się że starszy od węgla Przemo nie da sobie rady z uciągnięciem takiego skryptu |D niestety plany ze zmianą silnika forum nie wypaliły za mojej kadencji, że tak to ujmę, i nie wiem czy obecnie planowane jest jakieś przejście.

za to przywrócenie pogody, nawet w formie zwykłej ikonki jak było wcześniej byłoby imo super. lubię np zawierać w postach takie pierdółki jak pierwszy śnieg, pierwsze przymrozki i brak spójności na forum co do tego, kiedy takie zjawiska mają miejsce jest ee. troszkę upierdliwy.

- Lśniąca Sadzawka - 07.12.2018

To co Fiołek - wydaje mi się, że Przemo po prostu sobie nie poradzić z czymś takim, a w najbliższym czasie żadne zmiany nie są przewidywane. Co zaś do pogody - pogadam o tym z resztą administracji, bo szczerze mówiąc nawet nie zauważyłam kiedy to zniknęło, a to był bardzo fajny dodatek!

- Księżycowy Pył - 07.12.2018

w kwestii pogody byłbym jeszcze za tym, by nieco podkoloryzować i np. zimą dawać trochę więcej śniegów, a nie to błoto co zwykle jest. @@

- Orlikowe Pióro - 07.12.2018

Jeśli mogę się wypowiedzieć, to krótko wyjaśnię, że głosuję ostro za powrotem aktualnej pogody, a także za tym, aby info o porze roku przekształcić w jakąś fancy ikonkę, która byłaby bardziej przyciągająca uwagę.

- Miodowa Dziupla - 07.12.2018

pogoda na głównej stronie też spoko! Musiałam się naszukać, by znaleźć, jaka jest pora roku na forum, a opis czy obrazek ze stanem temperatury albo pogodą to fajny i przydatny dodatek. mogłoby zapobiec np. różnym opisom czy coś, typu, w jednym poście w Klanie Wichru ktoś pisze, że jest słonecznie, a ktoś inny z Rzeki wspomina w odpisie o mocnym śniegu z wiatrem.

jakby się przeniosło na inne forum z nowszym phpbb to było by super, bo nowości zawsze spoko. chyba, że też to zależy od finansów?

- Sasanka. - 07.12.2018

Do pogody, jak jeszcze była, mało kto się stosował - chyba tylko Mistrzowie Gry, o ile gracz nie ustalił jej pierwszy.

I mi takie rozbieżności w nieokreślonej czasoprzestrzeni w ogóle nie przeszkadzają. Jak graczom wygodniej, kreatywniej, klimatyczniej. Nie lubię narzucania niczego z góry.

Wyjątkiem od reguły powinny być szczególne warunki atmosferyczne, które można po prostu uwzględnić krótko w ogłoszeniach zamiast w skomplikowanych skryptach. Typu "tegoroczna Pora Nagich Drzew jest wyjątkowo mroźna, temperatury niebezpiecznie spadły" albo "nastała odwilż, stan wód podnosi się", "środek Pory Zielonych Liści przyniósł susze, mniejsze akweny wysychają", etc.

Aż mi się przypomniał rok 2011, gdzie zwykle na pbfach był ktoś o tytule "pogodynka" i co miesiąc pisał prognozę w specjalnie wydzielonym do tego temacie. bRING IT BACK xD

- Rwąca Łapa. - 07.12.2018

Moim zdaniem, dobrze by było zrobić coś takiego. Może jakiś mały obrazek z pogodą lub termometr z małym opisem np. "Nadeszła mroźna Pora Nagich Drzew, z każdym dniem jest coraz zimniej i mniej przyjemnie" czy coś w tym stylu (to co Sasanka napisała). Żeby nadać klimat fabule. c:

- Pustułka - 07.12.2018

Sasankowa Łapa napisałx:Aż mi się przypomniał rok 2011, gdzie zwykle na pbfach był ktoś o tytule "pogodynka" i co miesiąc pisał prognozę w specjalnie wydzielonym do tego temacie. bRING IT BACK xD

BYŁAM POGODYNKĄ XD mogę być znowu, czemu nie :V

- Orlikowe Pióro - 07.12.2018

O TAK, taki ogólny opis pogody, a by pozostawić też trochę dowolności, jest po prostu genialny! Jestem jeszcze bardziej za!

- Wichura.. - 08.12.2018

Orlikowa Łapa napisałx:O TAK, taki ogólny opis pogody, a by pozostawić też trochę dowolności, jest po prostu genialny! Jestem jeszcze bardziej za!

^podbijam, jestem jak najbardziej za!