Propozycje - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html) |
- Polny Chwast - 28.12.2020 mi takie rozwiązania pasują, ale ja jestem prostym człowieczkiem, więc niewiele trzeba, aby mnie przekonać - Płonące Niebo - 28.12.2020 Też czekałyby miesiąc. Do założenia drugiego multikonta wymagania byłyby następujące: - nabicie odpowiedniej ilości postów (obecnie to 50) - odczekanie miesiąca od daty zaakceptowania Karty Postaci Osoby które mają 1 konto są w stanie nabić tyle postów w tempie ekspresowym, oraz wciąż obowiązałaby obniżone progi na konta z adopcji. Ale drugie konto taka osoba mogłaby założyć dopiero po miesiącu, to chyba odpowiedni czas, b y stwierdzić, czy gra na forum takiej osobie odpowiada. To dla nas formalne zabezpieczenie się przed osobami które przychodzą na forum, przez 2 tygodnie zakładają 5 kont po czym znikają, co prowadzi miedzy innymi do takich rzeczy jak zniknięcia całych miotów, zapełnienia adopcji i różne problemy i nieścisłości fabularne. - Zbożowy Kłos - 28.12.2020 wszystko brzmi dobrze tylko drobne ale Płonące Niebo napisałx:- Przy zakładaniu nowego multikonta trzeba by było napisać o tym informację administracji, by wszystko było przejrzyste i by nie powstał dla nas chaos. wydaje mi się to zbędnym punktem? w końcu mamy pole na multikonta i wystarczy wyraźnie zaznaczać, że uzupełnianie go jest obowiązkiem, albo napisać, że przy zakładaniu multikonta powinno być uzupełnione od początku. ale to tam idk, drobnostka. jeśli stanie na wysyłaniu wiadomości to też nie mam nic przeciwko Polny Chwast napisałx:tylko jeszcze pytanko, co ze świeżymi osobami, które dopiero co dołączyły do arci i chcą drugie multi? Musiałyby tylko nabić posty, a nie czekać wyznaczoną ilość czasu? Bo imo, każdy może natrzaskać posty, a potem od razu wziąć multi i nie przemyśleć tego dokładnie i potem żałować natrzaskać postów, wziąć kolejną postać i później żałować można niezależnie od stażu. >D także wydaje mi się że wprowadzanie specjalnych ograniczeń dla nowych jest bez sensu, szczególnie, jeśli próg na drugie konto będzie ileś postów+ileś czasu - Płonące Niebo - 28.12.2020 Zbożowa Łapa napisałx:wszystko brzmi dobrze tylko drobne aleNawet w obecnej sytuacji często zdarza się, że któryś admin nie wie, jakie multi jest czyje itp. Dla nas to zwyczajnie pomocne - dzięki pytaniom o multi łatwiej było nam się zorientować w tym, czyja postać jest czyja, rozróżniać graczy oraz inne proste sprawy. Przy sytuacji, gdzie, w dodatku, nie tylko my akceptujemy KP ale także moderatorzy, część z nas miewa nieobecności, czasem nie wejdzie na forum, nie przeczyta jakiś postów w adopcjach/zgłoszeniach do miotów. W takiej sytuacji bardzo łatwo sie pogubić. W dodatku, czy wam się to podoba czy nie, naszym obowiązkiem jest kontrola forum, bo jeśli ktokolwiek łamie regulamin, pojawia się jakiś problem, jakaś nieścisłość, to my musimy się tym zająć, my musimy to rozwiązać, my musimy to naprawić, mu musimy tego pilnować. Wolelibyśmy zostawić opcje z progami postów oraz miesiącem czekania między jednym kontem a drugim z już wytłumaczonych pokrótce powodów, a dzięki chociaż informowaniu nas (nawet bez przymusu naszej odpowiedzi) łatwiej nam się połapać, czy wszystko gra. - Mysia Łapa. - 28.12.2020 aaa po przeczytaniu wszystkiego co tutaj padło jedyne co mogę ambitnego od siebie dodać to to, że podbijam to, co napisała Kałuża rękami i nogami :piona: imo naprawdę dobry pomysł - Mglista Łapa..... - 28.12.2020 Myślę, że takie rozwiązanie jest okej. Miesiąc to dobry czas na oswojenie się z nową postacią i wczucie się w nią, a dla nowych osób dodatkowo na załapanie samego forum c: A wiadomości do adminów są też dobre (tym bardziej, jeśli nie trzeba będzie czekać na odpowiedź, bo z tym różnie bywa), ot, po prostu ułatwi adminom pracę. Jestem za. Ale mam tylko jeszcze jedno pytanie: jak by wyglądały progi na multikonta? Tak samo, jak teraz, czy na zasadzie - nabijasz 50 postów na nowej postaci czy do tego jeszcze kolejne na poprzednich? No i jeszcze pytanie - czy zmniejszenie tego progu wchodziłoby w grę? Do jakichś 30, co daje w ten jeden miesiąc, tak na dobrą sprawę, maks za aktywność? :thinkinggburek: - Kałużowy Krok - 28.12.2020 Przede wszystkim dzięki za stwarzanie pola do rozmowy i kompromisu - Czereśniowa Gałązka - 28.12.2020 też zgadzam się z tym, co proponuje czerw, a odnosząc się jeszcze do postu szałw, wydaje mi się, że zmniejszenie progu do tych 30 postów byłoby dobrym pomysłem? zabezpieczenie jakieś wciąż by było, a jest to minimum na maksymalną ilość exp za miesięczną aktywność, o czym też wspominała szałw, więc wydaje mi się, że miałoby to sens. idk. tak samo wydaje mi się, że utrzymanie elastyczności progów na wypadek pojawienia się sytuacji, w której gracz bardzo chce zagrać w danym mocie też byłoby w porządku? nie jestem do końca pewnx jak by to wyglądało w praktyce, ale wydaje mi się to fair - Płonące Niebo - 28.12.2020 Mglista Łapa napisałx:Ale mam tylko jeszcze jedno pytanie: jak by wyglądały progi na multikonta? Tak samo, jak teraz, czy na zasadzie - nabijasz 50 postów na nowej postaci czy do tego jeszcze kolejne na poprzednich? No i jeszcze pytanie - czy zmniejszenie tego progu wchodziłoby w grę? Do jakichś 30, co daje w ten jeden miesiąc, tak na dobrą sprawę, maks za aktywność?Porozmawialiśmy o tym i wychodzimy z taką propozycją: Żeby założyć drugie konto - trzeba odczekać miesiąc od założenia pierwszego konta Żeby założyć trzecie konto - trzeba odczekać miesiąc od założenia drugiego konta - należy mieć napisane minimum 60 postów na pierwszym koncie i 30 postów na drugim koncie Żeby założyć 4 konto - trzeba odczekać miesiąc od założenia trzeciego konta - należy mieć napisane minimum 90 postów na pierwszym koncie, 60 postów na drugim koncie i 30 postów na trzecim koncie Żeby założyć 5 konto - trzeba odczekać miesiąc od założenia czwartego konta - należy mieć napisane minimum 150 na każdym z kont Ze względu na to, że 5 kont to sporo, i nie każdy jest w stanie tyle utrzymać w grze, wolelibyśmy pozostawić je jako konto dla graczy szczególnie aktywnych. Progi dla wzięcia konta z adopcji są do ustalenia. [quote="Kałużowy Krok"]Przede wszystkim dzięki za stwarzanie pola do rozmowy i kompromisu - Żurawinowy Nos - 28.12.2020 dla mnie te progi brzmią dobrze - Mglista Łapa..... - 28.12.2020 Yep, dla mnie też brzmią dobrze, jestem za : - Zbożowy Kłos - 28.12.2020 to brzmi jak bardzo dobrze, jestem za - Płonące Niebo - 28.12.2020 Ze względu na sylwestra oraz to, że chcemy, by każdy mógł się wypowiedzieć, dajemy 5 dni na ewentualną dyskusję i propozycje. 2 stycznia wieczorem postaramy się to podsumować i, o ile będzie to możliwe, podjąć zadowalającą wszystkich decyzję. - Ptasznik - 29.12.2020 podoba mi się pomysł który tu się wytworzył i osobiście jestem jak najbardziej za. mam wrażenie, że ten zabieg sprawi też, że rozgrywka będzie bardziej płynna, bo ludzie nie będą się zmuszali do grania postaciami które im nie wyszły i będą mogli szybciej stworzyć nowe, którymi może im pójść lepiej. może też przestaną się tak hamować przy mieszaniu w fabule, jakichś intrygach i tym podobnych, bo dostanie nowego multikonta przestanie być tak żmudnym procesem. - Kuni Syk - 29.12.2020 Każdy z pomysłów/propozycji od administracji bardzo mi się podoba i jestem za jak najkrótszymi banami, bo porzucenia często się wiążą z tym, że dana postać po prostu nie jest przyjemna w pisaniu dla kogoś a imo to normalne i częste. |