Pomoc Techniczna dla Przywódców i Medyków - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Kompendium (https://artemida.webd.pl/forum-3.html) +--- Wątek: Pomoc Techniczna dla Przywódców i Medyków (/thread-52.html) |
Pomoc Techniczna dla Przywódców i Medyków - Świetlistooki - 06.12.2009 POMOC TECHNICZNA DLA PRZYWÓDCÓW I MEDYKÓW
- Świetlistooki - 06.12.2009 PRZEBIEG CEREMONII Wybór zastępcy Przywódca: "Wypowiadam te słowa przed ciałem **imię poprzedniego zastępcy**, aby jej/jego dusza mogła usłyszeć i poprzeć mój wybór. **Imię nowego zastępcy** będzie nowym Zastępcą Klanu **nazwa Klanu**." Rozpoczynanie treningów Przywódca: "Mianując nowych Terminatorów pokazujemy, że Klan **nazwa Klanu** przetrwa i pozostanie silny." Przywódca: "Od tej chwili aż do momentu, w którym otrzyma miano Wojownika, ten Terminator będzie znany jako **pierwszy człon + Łapa**." Przywódca: "**Imię nowego Mistrza**, Jesteś gotowy na Terminatora. Będziesz mistrzem **imię Terminatora**. **Imię mistrza**, wykazałeś się **zaletą #1** oraz **zaletą#2**. Jestem pewien, że przekażesz całą swą wiedzę nowemu Terminatorowi." Zmiana Mistrza Przywódca: "Wołam do naszych Przodków, by dali temu Terminatorowi nowego Mistrza! **Imię Terminatora**, straciłaś swojego Mistrza, więc jego miejsce zajmie **imię nowego Mistrza**." Kończenie Treningów Przywódca: **Imię Mistrza**, czy Twój terminator jest gotowy na ukończenie Treningu?" Mistrz: "Tak" Przywódca: "Ja, **imię Przywódcy**, Przywódca Klanu **nazwa Klanu**, wołam do naszych Przodków, by spojrzeli w dół na tego Terminatora. On/Ona ciężko ternował, by pojąć prawa Waszego szlachetnego kodu, a teraz nagrodzę go imieniem Wojownika." Przywódca: "**Imię Terminatora**, czy obiecujesz postępować według Kodeksu Wojownika i bronić swego Klanu nawet kosztem własnego życia?" Terminator: "Tak" Przywódca: "Więc z mocy Gwiezdnego Klanu nadaję Ci imię Wojownika. **Imię Terminatora**, od tej chwili będziesz znany/znana jako **imię Wojownika**. Klan **nazwa Klanu** wita Cię jako swego prawdziwego Wojownika." Dołączenie do Starszyzny Przywódca: "**Imię Wojownika**, czy Twoim życzeniem jest przestanie być Wojownikiem i dołączenie do Starszyzny?? Nowy Starszy: "Tak" Przywódca: "Twój Klan jest ci wdzięczny za wszystko, co dla niego zrobiłeś/zrobiłaś. Wołam do Gwiezdnego Klanu, by dał Ci wiele księżyców odpoczynku." Zmiana imienia Przywódca: "Wołam do naszych Przodków, by odebrali imię tego kota! Od tej chwili nie jest już tym, kim był. **Imię kota**, od tej chwili będziesz znany/znana jako **nowe imię**. Stanie się Terminatorem Medyka Medyk: **Imię Terminatora**, czy Twoim życzeniem jest wejść w tajemnice Gwiezdnego Klanu jako Medyk? Terminator Medyka: Tak. Medyk: Podejdź więc. Medyk: Wojownicy Gwiezdnego Klanu, prezentuję Wam tego Terminatora. On/Ona wybrał/wybrała ścieżkę Medyka. Dajcie mu/jej mądrość i wewnętrzną pewność aby mógł/mogła zrozumieć Wasze prawa i leczyć swój Klan zgodnie z Waszą wolą. Teraz połóż się przy Księżycowym Kamieniu/napij z Księżycowej Sadzawki. Stanie się Medykiem Medyk: Ja, **imię Medyka**, Medyk Klanu **nazwa Klanu**, Wołam do naszych Przodków, by spojrzeli na tego Terminatora. Ciężko trenował/trenowała, by zrozumieć Wasze ścieżki i z Waszą pomocą będzie mógł/mogła służyć swemu Klanowi przez wiele księżyców. **Imię Terminatora**, czy obiecujesz postępować według Kodeksu Wojownika, pozostawać z dala od rywalizacji między Klanami i chronić wszystkie koty nawet kosztem własnego życia? Terminator Medyka: Tak. Medyk: Więc z mocy Gwiezdnego Klanu nadaję Ci prawdziwe imię Medyka. **Imię Terminatora**, od tej chwili będziesz znany/znana jako **imię nowego Medyka**. Gwiezdny Klan uznaje Twoją **zaletę #1** oraz **zaletę#2**, a my witamy Cię jako prawdziwego Medyka Klanu **nazwa Klanu**. Koty skandują imię mianowanego. Za przetłumaczenie z książki dziękujemy blacky - Długiej Gwieździe. - Świetlistooki - 06.12.2009 BIOS Bios każdego klanu powinien składać się na: - spis członków klanu, który musi zawierać rangi, wygląd, imiona oraz imiona mistrzów/matki w przypadku terminatorów/kociąt - spis kotów, które należały do klanu lecz poległy - Świetlistooki - 06.12.2009 MIEJSCE MEDYKA - KLANOWA LECZNICA Miejsce zajmowane przez medyka musi zawierać: » Systematycznie aktualizowany bank ziół. » Legowisko medyka. » Lecznicę. RE: Pomoc Techniczna dla Przywódców i Medyków - Świetlistooki - 06.12.2009 B A N K
M E D Y K A M E N T Ó W M E D Y K A M E N T Y {nazwa medykamentu} ({część lecznicza medykamentu}) - {ilość posiadanych medykamentów} bez czarny (liść) - dziki czosnek (liść) - gwiazdnica (liść) - jakubek (liście) - jałowiec (jagody) - jaskółcze ziele (liść) - jeżyna (liść) - kocimiętka (liść) - krwawnik (liść) - lawenda (kwiat) - lawenda (liść) - lebiodka (nadziemna część rośliny) - łopian (korzeń) - łopian (liść) - mak (ziarenko) - malina (liść) - mięta (liść) - miód (plaster) - mysz (żółć) - nagietek (szypułka) - nawłoć (liść) - ogórecznik (liść) - olcha (kora) - pajęczyna (motek) - pietruszka (natka) - płomyk wiechowaty (całość) - podbiał (liść) - pokrzywa (nasiono) - pokrzywa (liść) - rumianek (liść) - skrzyp (całość) - stokrotka (liść) - szczaw (liść) - ślaz (liść) - trybula (korzeń) - trybula (liść) - tymianek (liść) - wężymord (korzeń) - wiąz (kora) - wierzba (kora) - wierzba (liść) - wrotycz (liść) - wrzos (nektar) - złocień (liść) - żarnowiec (liść) - żywokost (korzeń) - T R U C I Z N Y {nazwa medykamentu} ({część trująca medykamentu}) - {ilość posiadanych medykamentów} cis (jagoda) - cykuta (całość) - ostrokrzew (jagoda) - psianka (całość) - szafran (całość) - Z U Ż Y T E
M E D Y K A M E N T Y {nazwa medykamentu}, {ilość zużytego medykamentu} - {imię kota leczonego}, {data zużycia medykamentów} G R U D Z I E Ń - Kod: [center][size=14][color=lightblue][b]B A N K |