Artemida - Wojownicy PBF
Szkwałowe Siniaki - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Strefa Postaci (https://artemida.webd.pl/forum-242.html)
+--- Dział: Mioty i Adopcje (https://artemida.webd.pl/forum-125.html)
+--- Wątek: Szkwałowe Siniaki (/thread-9735.html)

Strony: 1 2

Szkwałowe Siniaki - Przepiórcza Pieśń - 13.08.2023

Szkwałowe Siniaki

Kiedy Noc zaproponował Siniak związek w całkiem młodym wieku, pewnie nikt nie spodziewał się, że relacja ta przetrwa więcej niż kilka księżyców. Tym bardziej nieoczekiwana, również dla Nocnego Szkwału, okazała się propozycja jego partnerki o ich własnym potomstwie. Miała ku temu kilka, lepszych czy gorszych powodów — zaczynając od chęci odsunięcia w czasie decyzji o swojej przyszłej randze, a kończąc na poczuciu, że w klanie zostaje coraz mniej kotów z jej rodziny. Od tamtej rozmowy minęło nieco czasu, spędzonego na kończeniu treningu przez Siniak i wspólnych próbach nauczenia się opieki nad kociętami, aż przyszedł moment na wprowadzenie planu powiększenia rodziny w życie. Czy była to odpowiedzialna decyzja dwójki partnerów, czy jedynie błąd młodych kotów, które nie mają pojęcia czego naprawdę chcą? O tym możemy przekonać się razem już niedługo.

Co oferujemy?

• dwójkę młodych, niedoświadczonych rodziców, którzy jednak będą bardzo was kochać i starać się zająć najlepiej jak potrafią,

• wielu krewnych w klanie i nie tylko:

— od strony Siniak:
- babcię Ciemną Mordkę i dziadka Sopla,
- ciocię Trujący Kieł, jej dzieci Szalejącą Zamieć i Piołunową Łapą (a gdzieś daleko także Sola) oraz syna Cykuty - Senną Łapę,
- wujka Bezimiennego, którego akurat nie ma w Rzece, ale mamy nadzieje, że jeszcze wróci,
- wujka Siniak, Łabędzią Gwiazdę, więc przywódcę klanu (oraz jego gromadę dzieci w Wichrze),

— od strony Nocy:
- dziadka Skrzące Słowo i babcię Księżycowe Jezioro,
- licznych wujków i ciotki: Szponiastą Łapę, Skaliste Zbocze, Kozią Brodę, Bratkową Łapę, Bezkresną Łapę, Bryzową Łapę, Bukową Łapę, Zadartą Łapę, Świergotek (i Zgubę poza Rzeką),
- zbyt wiele dalszej rodziny, żebym chociaż próbował ich wszystkich wymienić, a także bogaty rodowód, w tym pokrewieństwo chociażby z Czerwoną Gwiazdą,

• pomoc w nabiciu postów i znalezieniu galerii

Theme

• imiona związane z wodą
• Strumień (po Potężnym Strumieniu, to imię, które Siniak najchętniej nadałaby któremuś dziecku), Jezioro (po Księżycowym Jeziorze), Sadzawka, Deszcz, Woda, Rzeka, Kropla, Mżawka i inne

Umaszczenia

• czarne, niebieskie
• wszystkie umaszczenia możliwe w wersji dymnej, srebrnej, colorpoint
• pręgowanie: klasyczne, tygrysie lub ticked, srebrne dodatkowo cieniowane
• możliwe białe znaczenia od minimalnych do pokrywających całego kota,
• tylko długowłose

Lista chętnych:

1. ja (Kałuża)

2. Puchaczowy Szpon (Strumień)

3. Chaos (Topik)

Oficjalna lista:

1. Kałuża

2. Strumień

3. Topik

4. Mżawka

Informacje:

• maksymalnie 4 kociaki, ale ostateczna ilość będzie zależała od liczby chętnych,
• koncepty można przesyłać na discorda (2m3d lub rzulia) albo pw Posiniaczonej Łapy lub Nocnego Szkwału,
• czekamy na zgłoszenia do 31.08
• data porodu: 10.09

RE: Szkwałowe Siniaki - Nocny Szkwał - 13.08.2023

zapraszamy do największej rzecznej alabamy uwu

RE: Szkwałowe Siniaki - Łabędzia Gwiazda - 13.08.2023

Łabędź ukocha, jak rodzice nie będą mieli nic przeciwko, to chętnie zgarnie któreś na nauki <3

RE: Szkwałowe Siniaki - Chabrowa Łapa - 13.08.2023

"(a gdzieś daleko także Sola) "

Omg jestem wspomniany <333 Sol się będzie z was nabijał jak wróci do klanu

RE: Szkwałowe Siniaki - Dębowy Bór - 13.08.2023

dobry jezu
XDXDXD NONIEŹLE

RE: Szkwałowe Siniaki - Nocny Szkwał - 13.08.2023

Bo żeby załatać dziurę po Korze potrzeba aż całego miotu :(

RE: Szkwałowe Siniaki - Puchaczowy Szpon - 13.08.2023

OK LETS GO JA CHCĘ

RE: Szkwałowe Siniaki - Przepiórcza Pieśń - 14.08.2023

(13.08.2023 14:05)Puchaczowy Szpon napisałx: OK LETS GO JA CHCĘ

dopisana!!

i zapraszamy do dalszego zgłaszania się <3

RE: Szkwałowe Siniaki - Nocny Szkwał - 16.08.2023

W dalszym ciągu serdecznie zapraszamy!! Wspaniała rodzinka, przepiękne dostępne umaszczenia :>

RE: Szkwałowe Siniaki - Lete - 16.08.2023

złamałam się i zgłoszę się też tutaj :/ nie mam imienia, w sumie to chętnie dostałabym jakieś przy narodzinach, jeśli się dostanę.

RE: Szkwałowe Siniaki - Przepiórcza Pieśń - 16.08.2023

(16.08.2023 11:43)Lete napisałx: złamałam się i zgłoszę się też tutaj :/ nie mam imienia, w sumie to chętnie dostałabym jakieś przy narodzinach, jeśli się dostanę.

już dopisuję!

RE: Szkwałowe Siniaki - Nocny Szkwał - 22.08.2023

Doskonale wiemy, że obecnie jest dość dużo miotów, ale przypominamy, że został jeszcze tydzień na zgłoszenia i serdecznie zapraszamy!! <3 Mamy dużo pięknych galerii do rozdania!!

RE: Szkwałowe Siniaki - Chaotyczna Łapa - 22.08.2023

Nie jest to w żadnym stopniu rozsądne ale zgłaszam się! Czy imię Topik (pająk żyjący w wodzie) przeszłoby u Was :D?
Koncept postaram się podesłać dziś późnym wieczorem :D
I będę musiała skorzystać z pomocy we wbijaniu postów na Chaosie jeżeli mnie wybierzecie ;)

RE: Szkwałowe Siniaki - Przepiórcza Pieśń - 22.08.2023

(22.08.2023 17:23)Chaos napisałx: Nie jest to w żadnym stopniu rozsądne ale zgłaszam się! Czy imię Topik (pająk żyjący w wodzie) przeszłoby u Was :D?
Koncept postaram się podesłać dziś późnym wieczorem :D
I będę musiała skorzystać z pomocy we wbijaniu postów na Chaosie jeżeli mnie wybierzecie ;)

Zaraz dopiszę, a w kwestii postów Chaos może pomęczyć Szafrana nawet już teraz, jeśli tylko chcesz <3

RE: Szkwałowe Siniaki - Lete - 24.08.2023

jednak rezygnuję chłopaki, przepraszam :[[