Propozycje
Wygląd
Wysoka, długowłosa (o lejącej się sierści), bura o pręgowaniu ticked kotka. Z białymi znaczeniami na przednich łapach, brodzie, gardle i nosie. Lewe oko niebieskie, prawe zielone. Ciemnoczerwony nos.
Jestem za i zgadzam z ludźmi, że pół roku brzmi lepiej ):
Oh yes, I'm the great pretender
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ⤿ pretending I'm doing well
My need is such I pretend too much. . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . .I'm [lonely] b u t no one can tell

☽༓☾

⌜. . . ◿ too real is this feeling of [make believe] ◺ . . .⌝
⌞. . . too real. when I feel what my heart can't conceal . . .⌟

[Obrazek: g63d4Os.png]

I .s e e m. to be what I'm not, you see...
» I'm wearing [ my heart ] like a crown «

.
Pretending that you're.... . . . . . . . .
. . . . . . . . .pretending that you're still around

Statystyki - lvl: 9 | S: 23 | Zr: 19 | Sz: 14 | Zm: 16 | HP: 100 | W: 80 | EXP: 15/500
Stat. Med. - lvl: 3 | MED.EXP: 18/300
Odpowiedz
Wygląd
Mysia Łapa nie wygląda może i tak majestatycznie jak za kociaka. Nadal ma długie łapy i dosyć ładne kształty, ale nie jest zbyt chudy. Nie przywykł do ruchu co oczywiście owocuje jako iż jeść je. Na jego nogach zamiast ślicznych mięśni widnieje tłuszcz. Na jego całym ciele on widnieje. Nie utył jakoś bardzo, ale trochę mu brakuje do idealnego Wichrzaka. Jego futro jest śnieżno białe gdzie nie gdzie urozmaicone burymi łatami. Głównie są one na pysku, tyłku i niemalże całym ogonie. Utrzymuje się na dosyć drobnych łapach z różowymi poduszkami. Pod względem wzrostu góruje wśród kotów, bo jest bardzo wysoki. Jego pysk nadal jest gładki i lekko długi, ale na policzkach jest okrągły. Na jego brodzie zbiera się też po woli tłuszczyk, który w przyszłości zmieni się w podbródek, jeśli Mysia Łapa nie zacznie się ruszać. Jego oczy mają dwa kolory - prawe niebieskie, a lewe zielone. Na jego karku można nadal ujrzeć dwie blizny po ataku kruka.
jestem za i lepiej pół roku :piona:
• • •xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
i'm a dumb teen boy
i eat sticks and rocks and mud
i don't care about the government
AND I REALLY NEED A HUG
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx≡ ≡ ≡
Statystyki - lvl: 3 | S: 12 | Zr: 8 | Sz: 5 | Zm: 7 | HP: 65 | W: 55 | EXP: 45/200
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Szeroki, ciężki kocur o długiej, złotej sierści z pręgowaniem tygrysim. Ma białe znaczenia, które ciągną się od żuchwy, poprzez pierś i brzuch, aż do końca ogona. Biel rozjaśnia również końce wszystkich jego łap oraz wnętrze ud. Jego ślepia są ciemnozielone, lekko szarawe.
Dobrze, w takim razie zasady wejdą w takiej formie:
  1. Poziom powracającej postaci można podwyższyć tylko, jeżeli była ona zaginiona przez przynajmniej 6 miesięcy.
  2. Czas bycia zaginionym nalicza się od momentu, w którym konto postaci trafiła do grupy "Nieaktywne/zaginione".
  3. Jeżeli powracająca postać przed zaginięciem osiągnęła poziom wymieniony w tabeli lub wyższy, jej poziom nie zostaje zmieniony.
  4. Powracająca postać zachowuje wszystkie zdobyte wcześniej punkty EXP, nawet jeśli jej poziom został podwyższony.
his face lit up under yellow street light
with eyes of fear as he caught me in sight
i won't hurt him but he knows that i might

Statystyki - lvl: 2 | S: 8 | Zr: 12 | Sz: 4 | Zm: 2 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 45/150
Odpowiedz
Wygląd
Wysoki i surowy w budowie. Futro jego po połowie: rude i białe, oczy złote i poważne.
Yay >D

W takim razie przychodzę z drugą propozycją. matka reformatorka

Proponuję utworzyć temat na poszukiwania (partnerki, ciotki ze strony tatka, frenda z podwórka).

Uzasadnienie: Forum otworzyło się na samotników i pieszczoszków, co miesiąc mogą powstawać nowe konta kotów niezrzeszonych... Jednak postacie te, w przeciwieństwie do kotków klanowych, nie mają fabularnych powiązań z innymi użytkownikami. Temat taki ułatwiłby poszukiwania chętnych na stworzenie fioletowych/różowych postaci związanych wspólną historią.
Statystyki - lvl: 4 | S: 9 | Zr: 18 | Sz: 6 | Zm: 5 | HP: 65 | W: 65 | EXP: 0/300
Odpowiedz
Wygląd
Kotka niewiele się zmieniła, chociaż jej wzrost dobił do tej średniej normy. Pod długim, czarnym dymnym futrem kryją się mięśnie, które wyrobiła na treningach. Spiczaste, ostro zakończone uszy są porozstawiane po bokach głowy, a na ich końcach widnieją pędzelki. Smukły pyszczek prezentuje ciemny nos, a nad nim można zauważyć zaokrąglone, żółto-zielone ślepia. Futro stara się utrzymać w dobrym i ładnym stanie, myjąc je dość regularnie. Jaśniejsze przebłyski pojawiają się na szyi, na brzuchu i biodrach, na ogonie.
Jestem za :ha:
Statystyki - lvl: 2 | S: 8 | Zr: 7 | Sz: 6 | Zm: 5 | HP: 55 | W: 55 | EXP: 100/150
Odpowiedz
Wygląd
Pulchna, długowłosa ruda kotka o tygrysim pręgowaniu i blado-zielonych oczach.
Według mnie spoko pomysł, jestem za. :ehe:
Can you see? The sun is shinin' on me
It makes me feel so free, so alive
It makes me want to survive
And the sky, it makes me feel so high
The bad times pass me by
'cause today is gonna be a brighter day
Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 5 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 55 | W: 55 | EXP: 40/150
Odpowiedz
Wygląd
Sierść w kolorze piasku, zawsze czysta i lśniąca - oto znak rozpoznawszy Rzecznej medyczki. Pokryta jest niewiele ciemniejszymi pręgami, które na bokach układają się w grube zawijasy. Nie brak także mlecznobiałych akcentów, które zdobią jej mordkę, gardło, brzuch, palce oraz końcówkę ogona. Aparycja Księżyc jest zupełnie nieimponująca; przykrótkie łapy noszą smukły, nieco wydłużony korpus oraz zaokrągloną głowę, na której osadzone są nieduże uszy, orzechowe oczy i nos o barwie łososiowej. Jej skóra jest wolna od blizn, za to na brzuchu, bokach i biczowatym ogonie widać niemal łyse fragmenty - efekt zbyt intensywnego czyszczenia futra w momentach stresu. Głos Rzeczniaczki jest dość charakterystyczny; jako że transpłciową kotką musi nad nim pracować, by był wyższy i brzmiał jak głos kotki.
brzmi sensownie. 👌
[Obrazek: b0CQi7B.png]
Statystyki - lvl: 5 | S: 8 | Zr: 14 | Sz: 12 | Zm: 18 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 65/400
Stat. Med. - lvl: 7 | MED.EXP: 640/1200
Odpowiedz
Wygląd
Czołg-kot; wysoka, grubsza i masywna, gęste czarne futro z białymi znaczeniami: biała plamka między złotymi ślepiami, pod czarnym nosem, brodzie, klatce piersiowej, skarpetki na wszystkich łapach, okolice pupy i spód ogona. Grube białe wibrysy znajdujące się na pół-płaskiej mordce. Posiada również poziomą, drobną bliznę na górnej, lewej wardze.
Też jestem za :) w najgorszym przypadku będzie tylko zbierać kurz (w co wątpię), a może ułatwić i urozmaicić komuś rozgrywkę. Dobrze by było, gdyby dało się go łatwo znaleść i nie był gdzieś schowany (może zlinkować go z tematem z zapisami do samotników/pieszczochów)
owo
Statystyki - lvl: 2 | S: 14 | Zr: 6 | Sz: 3 | Zm: 3 | HP: 75 | W: 35 | EXP: 70/150
Odpowiedz
Wygląd
Nieduża jako kocię Pszczoła rośnie na drobną kotkę. Trwająca długie księżyce choroba sprawiła, że córka Nakrapianego Liścia nie przyjmowała odpowiedniej ilości pożywienia. Przez to jest nieco niewyrośnięta. Została w tyle za rodzeństwem, jeśli chodzi o rozmiar i umięśnienie. Jest szylkretką, co objawia się w całkiem ładnych łatach pokrywających jej ogon, grzbiet i górną część głowy. Czarne i rude plamy są pręgowane tygrysio, a reszta ciała jest biała. Kończyny, większość pyska i brzuch. Cały zad koteczki pokrywa ruda plama, lewa strona dolnej części grzbietu jest czarno-pręgowana, prawa za do ruda. Łopatki ponownie zamieniają się kolorem; prawa jest czarna, lewa ruda. Czoło Pszczółki jest czarne, a dwie plamy nad oczami - rude. Całkiem urokliwie wyglądają jej zakończone na biało uszy.
Dla postaci samotników i pieszczochów - super, jak najbardziej tak!
Stanie się tak, że któregoś dnia
W ogóle się nie zjawię
Nie zdarzy się nic, nie zmieni prawie nic
Przez chwilę będzie ciszej
Statystyki - lvl: 3 | S: 8 | Zr: 9 | Sz: 10 | Zm: 6 | HP: 60 | W: 60 | EXP: 35/200
Odpowiedz
Wygląd
Mała, smukła kotka o drobnej budowie i dużych, zielonkawych oczach. Ślepia zdają się wręcz emanować ciepłem, wewnętrznym spokojem, życzliwością, w jej przypadku całkowicie odzwierciedlając duszę. Szaro-bura, raczej krótsza, niż dłuższa sierść przeplatana jest ciemniejszym futerkiem, tworzącym tygrysie pręgi. Najwyraźniejsze na mordce, ozdabiają ją wraz z wąsami. Jaśniejszy odcień szarości przyjmują końcówki łapek, podbrzusze oraz pyszczek. Spośród innych może wyróżniać ją lewe, ciemniejsze ucho, dzięki któremu łatwo rozpoznać jej sylwetkę z daleka.
Ropusza Łapa napisałx:Też jestem za :) w najgorszym przypadku będzie tylko zbierać kurz (w co wątpię), a może ułatwić i urozmaicić komuś rozgrywkę. Dobrze by było, gdyby dało się go łatwo znaleść i nie był gdzieś schowany (może zlinkować go z tematem z zapisami do samotników/pieszczochów)

podpisuję się pod tym. takie ogłoszenia mogą ułatwić komunikację, a potem uprościć stworzenie wspólnej, realistycznej przeszłości postaci, również spisania historii. ogłoszenia nieaktualne mogłyby być usuwane dla zachowania porządku, a sam temat podlinkowany w każdym, comiesięcznym poście zapraszającym do zakładania kont samotników / pieszczochów. może ktoś w nim coś zamieści zanim zdecyduje się założyć postać? wydaje mi się, że taka 'sieć znajomości' ograniczyć może też problemy/nieumiejętność tworzenia/prowadzenia pozaklanowej postaci, bo wcześniej userowi uda się ją lepiej zakorzenić w uniwersum? to może prowadzić też do mniejszej ilości porzuceń i zwiększenia pomysłów na grę po prostu. plus, można ten temat z ogłoszeniami podlinkować też w ogłoszeniach na górze forum, w podpunkcie o 'otwartym naborze na samotników i pieszczochów'. jakoś w drugim zdaniu?
kie­dy leżę nie na­da­ję się do wsta­nia
le­że­nie za­pusz­cza ko­rze­nie
nie wie­rzę w po­ru­sza­nie się
za­wsze do wy­rwa­nia
zie­lo­ny
Statystyki - lvl: 0 | S: 0 | Zr: 0 | Sz: 0 | Zm: 0 | HP: | W: | EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Szeroki, ciężki kocur o długiej, złotej sierści z pręgowaniem tygrysim. Ma białe znaczenia, które ciągną się od żuchwy, poprzez pierś i brzuch, aż do końca ogona. Biel rozjaśnia również końce wszystkich jego łap oraz wnętrze ud. Jego ślepia są ciemnozielone, lekko szarawe.
Temat powstał -> [LINK].
Jak macie jakieś uwagi co do niego, jakieś propozycje zmian, to piszcie tutaj.
his face lit up under yellow street light
with eyes of fear as he caught me in sight
i won't hurt him but he knows that i might

Statystyki - lvl: 2 | S: 8 | Zr: 12 | Sz: 4 | Zm: 2 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 45/150
Odpowiedz
Wygląd
Czołg-kot; wysoka, grubsza i masywna, gęste czarne futro z białymi znaczeniami: biała plamka między złotymi ślepiami, pod czarnym nosem, brodzie, klatce piersiowej, skarpetki na wszystkich łapach, okolice pupy i spód ogona. Grube białe wibrysy znajdujące się na pół-płaskiej mordce. Posiada również poziomą, drobną bliznę na górnej, lewej wardze.
Oj, zapomniało mi się tu napisać ^^

Yay! Fajnie, że tak szybko dało się założyć temat z poszukiwaniami! Wydaje mi się, że jego mechanika jest dobra, pozwala ludziom przedstawić co chcą i kogo. Jak widać, Rojst wrzucił/a już pierwsze ogłoszenie, więc temat się sprawdza!
Mam jednak duże ALE i to w jaki sposób reklamujecie owy temat. Szczerze? Miałem problem z jego znalezieniam a jestem na forum już ładnych pare lat, + poparłem jego utworzenie. Ludzie którzy mają teraz nieobecność/nie wchodzą na forum od kilku dni nawet nie będą wiedzieć, że taki temat istnieje, a co dopiero nowi użytkownicy, którzy zaadoptowali konta z stopy samotnika. Temat jest w skrócie ukryty co za tym idzie, że nie będzie używany - co mija się z celem.

Zacytuję Okopconą Gałązkę:
Cytat:plus, można ten temat z ogłoszeniami podlinkować też w ogłoszeniach na górze forum, w podpunkcie o 'otwartym naborze na samotników i pieszczochów'. jakoś w drugim zdaniu?

I dziwię się, że tego nie zrobiliście, kiedy to jest jeden z najlepszych pomysłów, żeby go zareklamować! Nie widzę nawet wzmianki o tym w Informacji o miotach, gdzie, moim skromnym zdaniem, powinna być obowiązkowa z każdym nowym postem miesiąca.

...Chyba, że jestem ślepy i go nie widzę
owo
Statystyki - lvl: 2 | S: 14 | Zr: 6 | Sz: 3 | Zm: 3 | HP: 75 | W: 35 | EXP: 70/150
Odpowiedz
Wygląd
Duży, masywny kocur o szerokich barkach i silnych łapach. Ma garbaty nos, skośne, zielone oczy i pędzelki na uszach. Jego umaszczenie jest ciemne, bure tygrysio pręgowane i około połowy jego ciała pokrywa biel, charakterystycznie przecinając mu lewe oko. Ogon jest gruby, średniej długości, zakończony czernią.
Już dodałam temat do Ogłoszeń - wcześniej mi to uciekło.

W Info o miotach też się pojawi :piona:

Są takie >> DNI <<
[ są takie dni, takie dni ]
Kiedy wiatr, kiedy deszcz i tęsknię do ciebie
jeszcze ciągle takie dni

[Obrazek: zZLnUUK.png]

takie >> SNY <<
[ są takie sny, takie sny ]
Kiedy ja, kiedy z nią biegniemy do siebie
jeszcze
ciągle takie sny.

Statystyki - lvl: 5 | S: 18 | Zr: 12 | Sz: 9 | Zm: 6 | HP: 85 | W: 55 | EXP: 70/400
Odpowiedz
Wygląd
odrobinę wyższy niż przeciętny kot; smukła budowa ciała; umaszczenie bure ticked; zawsze ułożone i czyste, długie futro; białe znaczenia na pysku, brodzie i kawałku szyi; białe skarpetki na przednich łapach; lewe oko zielone, prawe niebieskie; ciemnoczerwony nos
Przybiegłam zaproponować stworzenie tematu z używanymi przez userów galeriami. Wiem, w regulaminie nie ma nic o tym, że wiele osób nie może używać tej samej galerii, ale jak to wychodzi w praktyce, każdy wie. Jednemu będzie wszystko jedno, drugi poprosi o zmianę. Myślę że taki temat pozwoliłby uniknąć nieporozumień czy sytuacji, w których user z silnym naciskiem na wygląd postaci sobie wszystko przygotuje, by po założeniu konta i zrobieniu kp dostać wiadomość, że prosi się o zmianę galerii.
Oczywiście temat nieobowiązkowy; kto nie chce dubla, rzuca swoją galerią, kto nie wrzuci, tego sprawa, będzie miał ewentualnie bliźniaka pałętającego się po forum i git
xxx
xxx
xxx
things could be so different now

xxx
it used to be so civilized
xxx
you will always wonder how
xxx
it could have been if you'd only lied
xxx
* ˚ ͙ .*
xxx
xxx
*. ͙ ˚ *

xxx
it's too late to change events
xxx
it's time to face the consequence
xxx
for delivering the proof
xxx
in the policy of truth
Statystyki - lvl: 7 | S: 15 | Zr: 17 | Sz: 13 | Zm: 12 | HP: 70 | W: 90 | EXP: 25/500
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 84/100
Odpowiedz
Wygląd
Kotka niewiele się zmieniła, chociaż jej wzrost dobił do tej średniej normy. Pod długim, czarnym dymnym futrem kryją się mięśnie, które wyrobiła na treningach. Spiczaste, ostro zakończone uszy są porozstawiane po bokach głowy, a na ich końcach widnieją pędzelki. Smukły pyszczek prezentuje ciemny nos, a nad nim można zauważyć zaokrąglone, żółto-zielone ślepia. Futro stara się utrzymać w dobrym i ładnym stanie, myjąc je dość regularnie. Jaśniejsze przebłyski pojawiają się na szyi, na brzuchu i biodrach, na ogonie.
[nvm]
Statystyki - lvl: 2 | S: 8 | Zr: 7 | Sz: 6 | Zm: 5 | HP: 55 | W: 55 | EXP: 100/150
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości