Propozycje - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html) |
- Kornikowy Konar - 18.11.2018 Niedźwiedzia Łapa napisałx:I tego właśnie się obawiam, że nikt po czymś takim nie zacznie gry taką postacią. Nie chcąc gonić, być gorszym od innych postaci (zawsze to mniejsza pula w porównaniu do tej zdrowej) Dlaczego nie? Jaki jest sens tworzyć taką postać, jeżeli właśnie NIE jest gorsza i nie wymaga większej pracy? Na przykład ja, gdybym stworzyła lub miała odgrywać taką postać przez fabularne wydarzenia, wręcz OCZEKIWAŁABYM, że jej niepełnosprawność będzie miała konsekwencje - w statystykach, na fabule, w akcjach MG i postach współgraczy. Przecież w tym właśnie tkwi cała zabawa! Bo w innym wypadku, po co tworzyć ślepego kotka? By szpanować bielmem na oczach? Bo według mnie, po to właśnie by zakosztować trudniejszej lub w dużym stopniu innej rozgrywki. Bez tego to tylko bezsensowne silenie się na oryginalność. - Łani Krok - 18.11.2018 ja tylko chciałam napomknąć, że na forum to i tak już od dłuższego czasu funkcjonuje w ten sposób, że postaciom z jakąś niepełnosprawnością obcina się pulę statystyk, ale mimo to takie postaci się wciąż pojawiają, chociaż oprócz ograniczeń fabularnych mają również ograniczenia związane z mechaniką – patrz Akacja, który kuleje na jedną łapę, albo głucha na jedno ucho Barszcz. to po prostu nigdy nie było szczególnie popularne na forum, z tego co się orientuję, ale szczerze: nie sądzę, by po wpisaniu informacji o tym do forumowych zasad (a o to właśnie chodziło w propozycji Barszcz) stało się jeszcze większą rzadkością. takie postaci powinny mieć po prostu nieco trudniej, bo inaczej to ma średnio sens, tak jak mówi Śliska. - Różany Kolec - 03.12.2018 Ja tak tylko się zapytam. Te wszystkie pomysły z akcjami MG nie wchodzą do obiegu, prawda? - Migotliwa Łapa - 04.12.2018 Już od jakiegoś czasu mnie to zastanawia, ale dopiero teraz postanowiłam zadać to pytanie. Zastanawialiście się nad dodaniem Klanu Nieba? Aktualnie w kanonie Klan Nieba żyje z innymi klanami, więc... czemu nie tu? - Ognisty Żar - 04.12.2018 a czy to nie dlatego, że artemida już od jakiegoś czasu jest daleka od kanonu? - Pustułka - 04.12.2018 Po pierwsze to nie kanon, po drugie - jak wyobrażasz sobie dodanie kolejnego klanu? Kotki znikąd nagle przyszły i założyły nowy klan czy obecne postacie zebrały się i stworzyły sobie same? Z jakiej przyczyny? - Różany Kolec - 04.12.2018 Kiedyś sama chciałam dodać nową grupę złożoną z samotników, ale wiadomo jak się to tragicznie dla postaci skończyło xd - Spieniona Łapa. - 04.12.2018 1) po co te nerwy xd 2) jeśli inicjatywa założenia nowego Klanu wyszłaby na fabule, nie widzę przeszkód, żeby administracja dodała ją jako grupę, nie jest to przecież nielegalne/niemożliwe. ale na pewno musi mieć x (załóżmy, min. 10) członków [co przy liczbie aktywnych samotników jest na chwilę obecną niewykonalne]. i tak, forum nie ma nic wspólnego z kanonem książki oprócz uniwersum. postacie typu Ognista Gwiazda nigdy nie żyły w naszych klanach (albo nikt nie ma prawa o nich pamiętać). w którejś z super edycji został dodany nowy punkt kodeksu, który u nas nie funkcjonuje (my mamy za to zmienioną treść :D), Klan Krwi, Plemię Grzmiącej Wody i Klan Nieba dla nas nie istnieją (ale było kilka przypadków pochodzenia z wymyślonych klanów/plemion z odległych ziem). a tak offtopowo, gdyby Klan Nieba wbił do lasu, to pewnie inne Klany zmiotłyby go z powierzchni ziemi szybciej, niż Gwiezdni zesłali swoje błogosławieństwo (a może nie). SPOJLER: w książkach Klan Nieba znowu wypędzono XD - Wężowooki - 05.12.2018 Czy przypadkiem Klan Krwi nie funkcjonował u nas? Był z tym jakiś event chyba :lelen: - Czerwony Mak - 05.12.2018 Proszę cię, mieliśmy przecież syna samego Bicza na forum (Dziedzica, jakby kto pytał). - Psi Pomruk - 05.12.2018 Gdyby to dobrze zorganizować, jako wielki event, to dodanie kolejnego klanu mogłoby być naprawdę fajne uwu A na pewno ja bym chciała może coś podobnego zobaczyć, tylko wymagałoby to zaangażowania dość sporej ilości userów i mogłoby trwać x czasu, jak te przeklęte zgromadzenia x: - Migotliwa Łapa - 05.12.2018 Syn Bicza, co Wszystko można ładnie i na spokojnie przemyśleć uvu A to tak bardziej do Spienionej Łapy - Nope, mówię ci, aktualnie żyje z innymi klanami. Wszyscy zmienili zdanie, nawet Tigerstar(heart). - Piotr - 06.12.2018 A ja bym w sumie chciała zaproponować zmianę koloru grupy pieszczochow na np. biały, bo ten różowy jest trochę... żenujący. - Deszczowa Łapa.. - 06.12.2018 Popieram, ten kolor jest straszny. Jeżeli nie ma na celu upokorzenia członków tej grupy, to przychylam się do propozycji zmiany na inny. Mimo wszystko, bardzo kłuje w oczy. Czy pieszczochy naprawdę mają tak błyszczeć na tle innych kotów klanowych? Btw. to też skłania do zastanowienia, czy kolor Wichru też nie jest zbyt agresywny, jasny. - Iskra - 06.12.2018 Jestem na nie. Ranga pieszczocha to hańba dla kota klanowego i musi być ich kolor żenujący :// I Gburkowi w nim do twarzy |