Artemida - Wojownicy PBF
Propozycje - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html)
+--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html)
+--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html)

- Mrówcza Ścieżka - 11.06.2018

*ykhym* ja wiem, że to ciężka praca na pewno jest i tak dalej... ale czy byłaby możliwość, żeby każdy klan posiadał bios? To bardzo ułatwia zorientowanie się w klanie nowym graczom i tak wiem co i jak w rzece i wichrze, ale już z gromem muszę czytać masę fabuły, żeby się jako-tako orientować o kogo chodzi, kto gra itd.
No fajni by po prostu było...

- Czosnek.. - 11.06.2018

biosami będę się zajmował ja i najprawdopodobniej krogulec. rzeczny bios jest regularnie aktualizowany przez świetlika. osobiście postaram się jeszcze w tym tygodniu zaktualizować resztę.

- Mrówcza Ścieżka - 11.06.2018

Oooo podziękował Czosnku

- Wydmowy Wiatr - 11.06.2018

Jestem za Czereśnią, plus nasuwam pomysł zwiększenia ilości tematów w miejscu zgromadzeń, bo nasze postaci nie będą iść wokól innego klanu aby porozmawiać z kimś z innego klanu. Czyli zamiast tylko Granicy V dodanie jakiegoś kamyczka patyczka czy coś

- Zajęczy Sus - 11.06.2018

Czereśnia. napisałx:Przychodzę z propozycją, dotyczącą klanowych granic.
Obecnie granice są na zasadzie lokacji w danych terenach klanowych i nie ma ich dużo (bo ile? 4-5 na klan?), co wydaje mi się trochę głupie.
Jedna mała kociarnia, leżę terminatorów czy starców mają mnóstwo pierdółkowatych lokacji (pokroju 'nora', 'kamyk', 'paproć', 'kąt1', 'kąt2', 'patyczek'), a rozległa granica to po prostu... jedna lokacja? wth?

Generalnie proponuję, aby każda granica była oddzielnym tematem, w którym zawarłoby się poszczególne lokacje (jakieś strumyki, kamyki, drzewka, owocki, wszyscy wiedzą o co chodzi). Otworzyłoby to znacznie więcej drzwi do interakcji międzyklanowych (i tym samym rozwoju ciekawszych relacji i powiązań), gdyż w obecnej chwili niektórzy na granicach polują, a inni prowadzą sesję z własnym klanem, nie mając miejsca w obozie.
Rozszerzenie granic z lokacji do terenów umożliwiłoby poniekąd zaspokojenie wszelkich potrzeb: czy to na polowania, spotkania z własnym klanem, czy spotkania z innymi klanami, gdzie ostatni element jest tu raczej priorytetem.
Oczywiście lokacje ktoś musiałby uprzednio stworzyć, bo same raczej z popiołów się nie stworzą, dlatego też dla rzeki z góry mogę zaoferować się ja, gdyż jako-tako pisanie takich rzeczy mam w małym palcu.
generalnie jestem za - myślę, że śmiało można stworzyć więcej granic. wg mnie po dwie lokacje na jedną granicę byłyby w porządku - wtedy mamy 10 tematów granicznych dla każdego klanu, po 2 z każdej strony + 2 z Czterema Dębami. inna sprawa, że faktycznie trzeba coś takiego napisać, także jeżeli dla innych klanów również znajdą się chętni, to zapraszam; jeśli nie, to sama spróbuję, ale nie wiem, czy zdołam to zrobić w tym miesiącu.
można część z tych tematów utworzyć również poprzez skopiowanie już istniejących lokacji, np. na granicy Cienia z Wichrem Jeżynowe Chaszcze, na granicy Wichru z niczyimi Barwna Łąka, itd. można na to w sumie utworzyć osobny dział pt. "Granice", tak jak tereny, jeżeli chcecie.

Iskrząca Łapa napisałx:W sumie, w razie potrzeby można tak poszerzać nie tylko granice, ale też normalne tereny. Czasami tam też brakowało miejsc, a przynajmniej tak było na początku gry na nowych terenach. Jestem za tym pomysłem
na razie klany dostały po cztery nowe (albo prawie nowe tematy), jeżeli będzie potrzeba, by było ich jeszcze więcej - proszę zgłaszać. problem z terenami jest taki, że nie można już wcisnąć większej ilości nazw na mapę, dlatego gdyby były jakieś propozycje, to powinny to być takie "małe" lokacje, typu pojedyncze drzewa, itd.

Wydmowy Wiatr napisałx:Jestem za Czereśnią, plus nasuwam pomysł zwiększenia ilości tematów w miejscu zgromadzeń, bo nasze postaci nie będą iść wokól innego klanu aby porozmawiać z kimś z innego klanu. Czyli zamiast tylko Granicy V dodanie jakiegoś kamyczka patyczka czy coś
dodałam ostatnio dwa tematy w Czterech Dębach; stoją puste. ogólnie nie chcę, by ziemie niczyje dominowały, więc można co najwyżej powiększyć liczbę klanowych granic z Czterema Dębami do dwóch, tak jak wspomniałam wyżej >:3

- Mruczące Gardło - 20.06.2018

W poprzednim stylu było tak, że pola na nick i hasło czyściły się, gdy się na nie klikało. Czy można by było zrobić to i na tym? ^^' Wiem, że to pierdoła, ale bardzo ułatwia życie. I może przy okazji zrobić coś z tym podwójnym logowaniem?

- Zajęczy Sus - 20.06.2018

Mruczące Gardło napisałx:W poprzednim stylu było tak, że pola na nick i hasło czyściły się, gdy się na nie klikało. Czy można by było zrobić to i na tym? ^^' Wiem, że to pierdoła, ale bardzo ułatwia życie. I może przy okazji zrobić coś z tym podwójnym logowaniem?
jak tylko dowiem się, jak to zrobić, to spróbuję to załatwić, bo faktycznie teraz trochę ucierpiała funkcjonalność. a o co chodzi z podwójnym logowaniem? : o

- Mruczące Gardło - 20.06.2018

No, w sensie że muszę logować się dwa razy. W każdym razie z laptopa, bo na telefonie jest okej. Myślałam że każdy tak ma, bo ja mam ten problem w sumie od zawsze xD

- Trzmieli Pył - 20.06.2018

Mruczące Gardło napisałx:No, w sensie że muszę logować się dwa razy. W każdym razie z laptopa, bo na telefonie jest okej. Myślałam że każdy tak ma, bo ja mam ten problem w sumie od zawsze xD

Wow, pierwsze słyszę. Nigdy nie miałam tego problemu :0c. Może to kwestia Twojego komputera?

- Ciemniejące Niebo - 20.06.2018

Trzmieli Pył napisałx:
Mruczące Gardło napisałx:No, w sensie że muszę logować się dwa razy. W każdym razie z laptopa, bo na telefonie jest okej. Myślałam że każdy tak ma, bo ja mam ten problem w sumie od zawsze xD

Wow, pierwsze słyszę. Nigdy nie miałam tego problemu :0c. Może to kwestia Twojego komputera?

Nie bardzo. Ja mam ten problem od zawsze + skaczące czarne kwadraty, o których wspominałam już parę razy na sb.

- Zajęczy Sus - 20.06.2018

odnośnie kwadratów podawałam rozwiązanie parę razy na sb. problem z tego co się orientuję występuje tylko w chrome i żeby go rozwiązać, trzeba wejść w ustawienia -> zaawansowane -> Użyj akceleracji sprzętowej, gdy jest dostępna -> przełączyć.

przyjrzę się sprawie podwójnego logowania, niestety też o tym pierwsze słyszę |D zobaczę, co da się zrobić. na razie mogę zalecić wyczyszczenie cookies

edit: czyszczenie pola i dymek z nickami powinien się już pojawiać; jeżeli nie działa tak, jak należy, to ctrl+F5 powinno pomóc

edit2: podwójne logowanie też już nie powinno (chyba) występować :3

- Pchla Łapa - 25.06.2018

To ja przychodzę z propozycją, która mogłaby ułatwić wszystkim życie. Chyba każdemu zdarzyło się kiedyś wbić do jakiejś sesji, która z pozoru wygasła, ale użytkownik miał nieobecność. Albo na odwrót – ktoś wbił nam. Proponuję więc coś w stylu pola w profilu, w którym zaznaczałoby się zgłoszenie nieobecności i ewentualnie datę jej trwania. Żeby to było jakoś widoczne przy postach, bo z doświadczenia wiem, że czasem przeszukiwanie odpowiedniego tematu i sprawdzanie, czy użytkownik zgłaszał nieo, czy nie, może być czasochłonne, a i tak zdarza się taką informację przegapić w natłoku innych.

- Wiewiórczy Ogon - 25.06.2018

jestem za

- Krogulczy Szpon - 25.06.2018

Też jestem za. I nie trzeba będzie przekopywać całego tematu z nieobecnościami :/

- Mrówcza Ścieżka - 25.06.2018

Klaszcze lapkami i uszami. Tez za.