Pytania - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Pytania (/thread-4154.html) |
- Trzmieli Pył - 23.07.2018 Niedźwiedzia Łapa napisałx:Nie żebym komuś wchodził butami, bądź robił za jego adwokata =) Ale napisanie tych dwóch postów, chyba jest znacznie łatwiejsze i szybsze (akurat jeżeli w danej chwili ktoś posiada mało czasu) aniżeli odpowiedź w temacie ceremonii, w jakiej Błysk musi dokładnie odnieść się do tego/wszystkiego co tam zaszło (gruntownie to przeanalizować itd.) A otwarcie samego tematu spowoduje tylko iż owa lodowa góra będzie rosła bez końca. Ceremonia w gromie jest sprawą o wyższym priorytecie niż sesje na jakimś kociaku, ponieważ blokuje cały Klan Gromu i powoduje okropne problemy z czasoprzestrzenią, dlatego wszelki dostępny czas i siły ów gracz powinien spożytkować na odpisanie właśnie tam, tak gwoli ścisłości. Dobrze, że ktoś zadał to pytanie, Malina. - Malinowy Nos - 23.07.2018 Cytat:Nie żebym komuś wchodził butami, bądź robił za jego adwokata =) Nie żebym to robił..... ale to zrobię. Idąc tą logiką równie dobrze Błysk może pisać wyłącznie Szerszeń. A Przywódcą Klanu, który aktualnie stopuje czasoprzestrzeń i który powinien być absolutnym priorytetem nie odpisać nigdy, bo pisanie kociakiem zawsze będzie przyjemniejsze i łatwiejsze. Co innego, gdyby to była kwestia jednego posta, ale tak nie jest, bo jak mówiłam - to nie pierwszy raz. Zanim wybuchła drama Błysk zamiast odpisać w ceremonii która już wtedy czekała na jego odpis poświęcił pół nocy na pisanie kilku postów (konkretnie OŚMIU) kociakiem w Rzece, potem odezwała się Żubr i dopiero wtedy wszystko trafił szlag. Teraz priorytetem okazała się Rzeczna cerka, która tej postaci nawet nie dotyczy, zamiast energię i czas poświęcone na napisanie tych postów Szerszeń włożyć w ogarnięcie Gromowej ceremonii. W momencie kiedy aktualna cerka ciągnie się Gwiezdny Klan wie jak długo, na początku sierpnia powinna być następna, a Przywódca zamiast ogarnąć tę sytuację woli przeznaczać czas na pisanie multi... jest problem. A potem jest płacz, że gracze wyraźnie się niecierpliwią i irytują na sb. Najwidoczniej mają prawo. Nikt nie gra sam, a obecnie urodzone prawie miesiąc temu kocięta nawet nie wiedza, czy aby na pewno mogły się urodzić. Wypadałoby, żeby sprawę czasoprzestrzeni w Gromie jednak przełożyć nad własne zachcianki. Dlatego to pytanie z mojej strony, moim zdaniem dość proste i sprawiedliwe biorąc pod uwagę, jak to aktualnie wygląda. Kiedy. Kiedy KONKRETNIE ceremonia zostanie ponownie otwarta, bo jeśli Błysk nie ma zamiaru tam odpisać jak najszybciej to myślę, że dobrze byłoby pozwolić graczom chociażby wyjść z tego grajdołku jeśli będą mieli ochotę. I czy będą jakieś konsekwencje w związku z tym, czy ze strony administracji będzie coś zrobione w tym kierunku, cokolwiek. - Niedźwiedź. - 23.07.2018 Trzmieli Pył napisałx:(...) tak gwoli ścisłości. Dobrze, że ktoś zadał to pytanie, Malina.Nie jest właśnie dobrze, bo takie naskoki na kogoś na pewno niczego nie zmienią a tylko pogorszą sytuację, a wiem o czym mówię bo sam wielokrotnie przerabiałem takie przygody w czasie swojego "alfowania" na tego typu forach. I zapewniam że nie było to nazbyt przyjemne doświadczenie, szczególnie dla weny. Proszę również pamiętać że nie wszyscy mają teraz wakacje, urlopy (W tym czasie trzeba zapierniczać w robocie za dwóch) A wychodzi na to że taka Gwiazda musi być dostępna przez 24/7. Po za tym zawsze pozostaje alternatywa w postaci multikonta, które jak dobrze zauważyłem, prawie każdy posiada. Mnie osobiście nie boli to że muszę zaczekać, bo jak już nadmieniłem powyżej - wiem z czym to się wiąże. Oczywiście zawsze można wymienić Gwiazdę na lepszy model i chyba do tego właśnie takie czepialstwo zmierza? - Malinowy Nos - 23.07.2018 Cytat:Nie jest właśnie dobrze, bo takie naskoki na kogoś na pewno niczego nie zmienią a tylko pogorszą sytuację, a wiem o czym mówię bo sam wielokrotnie przerabiałem takie przygody w czasie swojego "alfowania" na tego typu forach. I zapewniam że nie było to nazbyt przyjemne doświadczenie, szczególnie dla weny. Naskoki? Zadałam pytanie. |D To że Błysk po raz kolejny odpisuje Szerszeń, a odpis Przywódcy w ceremonii się do tej pory nie pojawił jest faktem. To, że zwrócenie na to uwagi i dopomnienie się o odpis w ceremonii, która blokuje cały klan zostaje to odebrane jako naskok i czepialstwo uważam za wyjątkowo wymowne. Może tu właśnie jest ten pies pogrzebany - dosłownie nic nie można powiedzieć, kwik. I nie robiłabym problemu, gdyby brak czasu był faktycznie przyczyną, gdyby Błyska faktycznie nie było i gdyby nie pisał nic aż do momentu, w którym ogarnie czasoprzestrzeń w ceremonii, kiedy by to ostatecznie nie było. Zdarza się każdemu, jestem w stanie wszystko zrozumieć. Gdyby nie to, że jednocześnie pisze multi w Rzece, na co ma czas jak najbardziej - nie byłoby w ogóle tej dyskusji. - Niedźwiedź. - 23.07.2018 Malinowa Gwiazda napisałx:Zadałam pytanieA ja na nie odpowiedziałem w taki sposób w jaki aktualnie to postrzegam. Może się mylę, a może nie. Każdy oceni to we własnym zakresie. Malinowa Gwiazda napisałx:dosłownie nic nie można powiedzieć, kwik.Akurat z tym argumentem w pełni się zgodzę. - Błysk. - 23.07.2018 Moja skrzynka zawsze stoi otworem. Gdybyś zdecydowała się napisać do mnie pw, zamiast od razu wyciągać to na sb czy w tym temacie, wiedziałabyś (tak jak np Malinowe Chaszcze), że od wczoraj jestem w trakcie pisania posta i wcale nie jest to takie proste, jak niektórym może się wydawać. Napisanie dla mnie tamtych dwóch krótkich postów Szerszeniem było zrobione na szybko i w przerwie od robienia innych rzeczy i w żaden sposób nie wpłynęło na to, kiedy mój post w ceremonii się pojawi. Jeśli mam krótką, pięciominutową przerwę w trakcie której jestem w stanie napisać szybkiego i lekkiego posta to czemu mam tego nie wykorzystać? W tym czasie i tak nie zdążę się przebić przez wszystkie niezbędne posty do konstruowania dalszego odpisu w cerce. Równie dobrze te pięć minut przerwy mogło być przeznaczone na sprawdzenie fejsa zamiast odpisanie Szerszeniem, wić jak dla mnie to już naprawdę jest takie czepianie się na siłę, serio. A co do wcześniejszego tygodniowego czekania na posta twojego/Żubr/Trzmiela - jest to mój błąd, należało wysłać wam pw z informacją o tym, że czekam na wasze posty, ale po prostu mi to nie przeszło przez myśl bo wydawało mi się oczywiste, że skoro Błysk poruszył ich temat, to oczekuje jakichś reakcji. Nie każdy jest przywódcą od ponad dwóch lat, żeby pamiętać o wszystkich możliwych opcjach, przepraszam. :( Tym razem nie przyszło mi do głowy, żeby wysłać wam pw po natychmiast po moim poście albo po trzech dniach czekania. Następnym razem (o ile taki będzie) postaram się wszystkiego dopilnować. - Malinowy Nos - 23.07.2018 Łatwiej jest napisać w temacie służącym do pytań, niż indywidualnie wysyłać pewuszkę. Zresztą, ja skierowałam pytanie także do administracji co zamierzają z tym zrobić i czy w ogóle, a każdy zainteresowany - czyli cały Grom - może sobie przeczytać zamiast po kolei skrobać do ciebie prywatną wiadomość. Przestańmy może odbierać zadanie pytania w przeznaczonym do tego temacie jako osobisty przytyk i obrazę. Zwłaszcza że nie ma czego tak naprawdę "wywlekać", bo to że posty Szerszeń były przełożone nad odpisem w ceremonii to żadna tajemnica i każdy kto ma konto w obu Klanach - albo w GK - jest tego bardzo dobrze świadomy. A prawda jest taka, że to pięć minut powinno być przeznaczone na pisanie w ceremonii, jeśli już i tak jesteś na forum i piszesz posta, podczas gdy cały Klan czeka na twoją odpowiedź. Nie możesz się dziwić rosnącej irytacji, gdy gracze widzą, że zamiast poświęcić tę chwilę na naskrobanie chociaż części posta w ceremonii by dokończyć go potem wolisz naklepać kilka postów inną postacią. Także nie, nie uważam tego za czepianie się na siłę. I owszem, należało, bo biorąc pod uwagę, że żadne z nas nie było nawet świadome, że na nas czekasz. Dlatego wymówka, że brakowało ci posta Krówki/Żubr/Trzmiela to bardzo słaby argument, bo równie dobrze można tam było czekać kolejne tygodnie. Ja ze swojej strony nie życzę sobie zrzucania na mnie w ten sposób winy za jakiś zastój w czasoprzestrzeni, tak na przyszłość. Mam nadzieję w takim razie, że ceremonia zostanie otwarta jak najszybciej. - Błysk. - 23.07.2018 A ja nie życzę sobie żebyś to ty decydowała za mnie na co mam przeznaczać moje wolne 5 minut skoro wiem, że w tym czasie nie zdążę nawet uważnie przeczytać jednego długiego posta w ceremonii a co dopiero na niego odpisać. Jestem w stanie zrozumieć złość graczy i z mojej strony pojawiły się adekwatne przeprosiny w związku z tym, co zostało zrobione źle. Wczorajsze dwa posty nie są dla mnie żadnym przewinieniem, ale jeśli administracja mi powie, że nie mam prawa pisać krótkich 5 minutowych postów wtedy gdy tylko na takie mam czas to wtedy się do tego zastosuję (chociaż wprowadzenie takiej restrykcji będzie dla mnie naprawdę dziwne i niezrozumiałe). - Malinowy Nos - 23.07.2018 Nikt nie powiedział, że nie masz pisać sobie postów i nikt nie oczekuje zakazu ich pisania. Tylko że ceremonia została zamknięta specjalnie po to, żebyś mogła tam odpisać, na co twierdzisz, że nie masz aktualnie czasu. Wypadałoby, żebyś skupiła się na tym najpierw, a dopiero potem pisała gdziekolwiek indziej, bo to zwyczajnie nie w porządku wobec graczy, którzy tam czekają i czekają dość długo. Mam nadzieję, że jest to zrozumiałe i że jesteś tego świadoma. A jeśli nie - to niech ta ceremonia zostanie chociaż otwarta z powrotem, żeby ludzie mogli tam wejść (bo zdaje się ktoś również na to czeka) albo z niej wyjść i nie stać zawieszeni w przestrzeni podczas gdy ty piszesz swobodnie posty na innym koncie. Bo to, nie ukrywam, drażni i nie powinno to być dla nikogo zaskoczeniem. Ja ze swojej strony skończyłam, proszę jeszcze tylko administrację o kontrolowanie tej sprawy i działanie jeśli sytuacja będzie się ciągnąć. Tyle. - Zajęczy Sus - 23.07.2018 ja bym tylko prosiła o zachowanie spokoju. ze swojej strony zaś dodam tyle, że mam nadzieję, że Gromowa cerka szybko zostanie doprowadzona do końca, natomiast jako administracja staramy się kontrolować sytuację i chociażby dlatego temat z ceremonią został zamknięty. jeżeli sprawa się będzie przedłużać, to mogą się okazać potrzebne kolejne kroki, o których w razie czego poinformujemy, aczkolwiek mam nadzieję, że tak nie będzie - Ognistopręga - 23.07.2018 Sorry, ale wytykanie palcami "bo ty tu napisałeś posta a w ceremonii nie!!!!11" jest mocno niesmaczne. Co następne, będziecie stalkować ludzi na fejsie i wypominać, że mogli odpisać, bo przecież byli online? Tak jak już pisałam wielokrotnie na sb, Błyskowi dostaje się nagonka za każdym razem jak zrobi coś, co komuś się nie spodoba, podczas gdy u innych osób nie ma problemu z zanikaniem z forum na kilka miesięcy. Proponowałabym takie sprawy rozwiązywać bezpośrednio z Błyskiem bo bardzo nieprzyjemnie się to czyta i daje to słaby przykład nowym graczom. - Malinowy Nos - 23.07.2018 Tak jak powiedziałam - zadałam pytanie kiedy konkretnie zamierza cerkę otworzyć, skoro czas jednak nie jest problemem. Otrzymałam odpowiedź. Nie było tutaj żadnej nagonki, ale jeśli chcecie na siłę dorabiać te rogi - to wasz problem. Faktem jest, że ludzie czekają na ten odpis, bo od niego zależy sporo i nie ma się co obrażać że ktoś się o niego dopomina |D I wypadałoby jednak uznać to za absolutny priorytet. I tak jak powiedziałam - uważam fakt, że zadanie pytania jest od razu odbierane jako personalny przytyk za bardzo wymowne. Błysk nie gra w Gromie sama. Każdy Przywódca jest rozliczany z tego samego. - Lśniąca Łapa, - 31.07.2018 Jak dokładnie wygląda sytuacja, gdy kot przechodzi sobie przez Grzmiącą Ścieżkę? Czy za każdym razem jest szansa, że zostanie potrącony? Nawet kiedy dokładnie opisane jest jak bardzo jest uważny i się rozgląda? - Wężowooki - 31.07.2018 Zależy czy obecny jest przy tym mg. Jak przechodzisz sama to istnieje bardzo duża szansa, że nic się nie stanie, aczkolwiek chyba zawsze może ktoś wpaść i rzucić kostkami, z tego co się orientuję. Aczkolwiek chyba przy jakichś tam zwykłych sesjach, gdzie kotki sobie rozmawiają czy przechodzą to jeszcze nikt nie został potrącony - Sasanka. - 20.08.2018 Dlaczego Kroniki Klanów są umieszczone w zablokowanych poddziałach Klanu, zamiast tam, gdzie jest bios :Y Chyba aż takich poufnych informacji tam nie ma, tylko streszczenie wydarzeń i moim zdaniem powinny być dostępne dla wszystkich. |