Artemida - Wojownicy PBF
Propozycje - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html)
+--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html)
+--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html)

- Słodka Łapa - 04.05.2019

Przyciemnione SeaBreeze moim zdaniem wygląda świetnie, choć to obecne także mi się podoba. Co do dodania jakiegoś jasnego, dziennego motywu, to jak najbardziej jestem za! Sama często piszę posty na dworze i taki jasny motyw niesamowicie by to ułatwił.

ale ostrzegam, jak mi ktoś tknie gLock albo bLock to ukatrupię!!

- Ślimacza Ścieżka - 04.05.2019

Ja jestem jak najbardziej za jakimś jasnym stylem na pisanie poza domem, szczerze mówiąc, byłoby wygodniej zobaczyć coś.
Lecz co do kwestii Seabreeze, zgłaszam sprzeciw. Aktualnie używam tego stylu bo bardziej mi pasuje na wcielenie się w postać i nie wiem czy ściemnienie go komukolwiek by w czymś pomogło, przecież już jest moisturee i Saphic.

- Płomykówkowy Lot - 04.05.2019

osobiście jestem trochę przywiązana do Seabreeze i trochę płaknę, jak będzie zmienione, ale to przyciemnione też jest ładne. z tym, że... no, idk, wolałabym je jednak zachować takie jakie jest, a może to przyciemnione zrobić jako osobne, jeśli tylu osobom się podoba? cokolwiek??

a co do jasnego stylu to bbb popieram, na dworze można się nieźle nagimnastykować, żeby było coś widać, a i tak bywa ciężko |D szczególnie teraz, jak zrobiło się jaśniej i bardziej słonecznie, huhu

- Migotliwa Łapa - 04.05.2019

Płomykówkowy Lot napisałx:może to przyciemnione zrobić jako osobne, jeśli tylu osobom się podoba?

O, ten pomysł też jest spoko moim zdaniem.

- Olchowy Szept - 04.05.2019

Migotliwa Łapa napisałx:
Płomykówkowy Lot napisałx:może to przyciemnione zrobić jako osobne, jeśli tylu osobom się podoba?

I dodatkowo obciążać bazę. Mamy i tak już za dużo stylów. Coś musiałoby polecieć.

- Migotliwa Łapa - 04.05.2019

Olchowy Szept napisałx:
Migotliwa Łapa napisałx:

I dodatkowo obciążać bazę. Mamy i tak już za dużo stylów. Coś musiałoby polecieć.

bLock, gLock lub/i xandpurple można wywalić, chyba nikt z tych stylów nie korzysta. Ale wiadomo, mogę się mylić.

Olchowy Szept napisałx:
Migotliwa Łapa napisałx:

to była w sumie tylko bardzo luźna propozycja, rzucona tak sobie, o, więc nawet nie myślałam o tym z technicznej strony. na której się nie znam rip ale fakt, stylów jest sporo, więc jeśli nie chcemy niczego wywalać, a pewnie nie chcemy (chociaż kto wie? |D) to osobiście byłabym na nie, jeśli chodzi o przyciemnianie Seabreeze ¯\_ツ_/¯

- Pluskający Potok - 04.05.2019

a ja jestem za wywaleniem wszystkich starych i imo zaśmiecających bazę stylów, ale jak zwykle znajdzie się ktoś, kto powie "liberum veto!" i ostatecznie i tak pozostaną, chociaż prawie nikt ich nie używa. |D tak czy siak podpisuję się pod migotką, by wywalić block, glock i xandpurple, i dopiero po zrobieniu tego myśleć o jakichkolwiek nowych stylach. kwestia edycji istniejących zwisa mi i powiewa, bo i tak siedzę na saphic, ew. czasem na mojszczurze.

- Mysia Łapa. - 04.05.2019

tbh mam sentyment do tych starych stylów ale mimo wszystko jestem za ich wywaleniem

Jak chodzi o samo wywalenie block, glock i xandpurple to jest mi to w sumie totalnie obojętnie i jak dla mnie mogłyby wylecieć *shrug*

teraz spojrzałem na to przyciemnione seabreeze i musze przyznać, że wygląda bosko. @@ nie jest zbyt ciemne, ale mimo to nie razi w oczy. jestem mocno za.

- Łani Krok - 04.05.2019

Jeżeli chodzi o jasny styl - ja generalnie nie czuję potrzeby, żeby taki w ogóle był, zwłaszcza że większość styli jest dość ciemna i dużo rzeczy mogłoby być niewidoczne, ale jeżeli faktycznie jest zapotrzebowanie to faktycznie można edytować któryś z tych starszych styli. Nie chciałabym, tak szczerze, żeby biały styl na forum był... używany przez szersze grono osób, bo jednak kolory grup muszą pasować, tak samo ludzie mieliby problem z doborem kolorów podpisów i kolorów MG, co wprowadza wg mnie niepotrzebne zamieszanie, a może gdyby edytować któryś starszy to byłby po prostu używany przez te osoby, które potrzebują, bo np. piszą posty na zewnątrz, a nie na co dzień przez dużą rzeszę userów.

Natomiast co do nowych recolorów, to ja jednak bym wolała recolory Saphica, który jest wg mnie bardziej estetyczny i nowoczesny, niż kolejne wersje stylów Pajączka. Sądzę też, że lepiej by było zrobić całkiem nowe wersje, z nowym logiem, tłem, obrazkami itd., niż jedynie zmienione kolory. O ile podoba mi się zaproponowany ciemniejszy Seabreeze, to jednak byłabym za zmianą loga, tych muszelek itd. i po prostu danie tego jako nowy styl, chociaż może takie Sweetheart mogłoby być samo w sobie przyciemnione, bo bardzo odstaje XD
Jak coś to Foka udzieliła zgody na edycję Saphica jakiś czas temu, o ile pozostanie jej credit. Nie wiem, jak Pajączek czy twórcy reszty. Pamiętajcie, że trzeba edytować też ogłoszenie, tzn. obrazek, na którym jest zrobiona mapa ogłoszenia, a plik PSD do niego ma Foka (albo zrobić kolory stylu takie, by jedno z istniejących ogłoszeń pasowało, smh).

Olchowy Szept napisałx:
Migotliwa Łapa napisałx:
Ale style nic nie mają wspólnego z bazą i jej nie obciążają, bo to tylko pliki na serwerze ftp, a nie w samej bazie, więc... inna sprawa. No, ale ja akurat mam takie zdanie, że blocka/glocka/xandpurple w obecnych wersjach należałoby już wywalić, bo są po prostu przestarzałe, a co najwyżej dorobić tę jasną wersję, żeby była jakakolwiek, ew. zostawić jeden z nich na jakiś czas.

Cytat:Natomiast co do nowych recolorów, to ja jednak bym wolała recolory Saphica, który jest wg mnie bardziej estetyczny i nowoczesny, niż kolejne wersje stylów Pajączka. Sądzę też, że lepiej by było zrobić całkiem nowe wersje, z nowym logiem, tłem, obrazkami itd., niż jedynie zmienione kolory. O ile podoba mi się zaproponowany ciemniejszy Seabreeze, to jednak byłabym za zmianą loga, tych muszelek itd. i po prostu danie tego jako nowy styl, chociaż może takie Sweetheart mogłoby być samo w sobie przyciemnione, bo bardzo odstaje XD

brzmi legitnie. fajnie byłoby mieć jakieś recolory saphica, bo to imo najbardziej sensowny styl, jaki aktualnie jest. |D

i nawet jeśli style nie obciążają bazy, jestem za wywaleniem staroci tam, gdzie ich miejsce - do śmieci. :F

- Bogatka - 04.05.2019

Sama idea białego stylu w sumie polegałaby na tym żeby zwiększyć widoczność przy korzystaniu z forum na dworze, pewnie ludzie i tak w większości w sprzyjających warunkach używaliby ciemnych stylów, bo są łagodniejsze dla oczu, więc chyba ogólna estetyka podpisów na jasnym nie musiałaby być jakimś wielkim czynnikiem przy projektowaniu - wystarczyłoby że byłaby to opcja praktyczna na momenty kiedy ciemne style i tak są nieczytelne przez słońce :)

- Trzmieli Pył - 04.05.2019

Pluskający Potok napisałx:
Cytat:Natomiast co do nowych recolorów, to ja jednak bym wolała recolory Saphica, który jest wg mnie bardziej estetyczny i nowoczesny, niż kolejne wersje stylów Pajączka. Sądzę też, że lepiej by było zrobić całkiem nowe wersje, z nowym logiem, tłem, obrazkami itd., niż jedynie zmienione kolory. O ile podoba mi się zaproponowany ciemniejszy Seabreeze, to jednak byłabym za zmianą loga, tych muszelek itd. i po prostu danie tego jako nowy styl, chociaż może takie Sweetheart mogłoby być samo w sobie przyciemnione, bo bardzo odstaje XD

brzmi legitnie. fajnie byłoby mieć jakieś recolory saphica, bo to imo najbardziej sensowny styl, jaki aktualnie jest. |D

i nawet jeśli style nie obciążają bazy, jestem za wywaleniem staroci tam, gdzie ich miejsce - do śmieci. :F

Podbijam. Mam nawet pomysły na kolory saphica, ale to ktoś musiałby je wrzucić w kody, bo nie grzebalam w tym od paru dobrych lat XD.