Artemida - Wojownicy PBF
Propozycje - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html)
+--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html)
+--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html)

- Roziskrzona Gwiazda - 08.02.2021

Jestem za i zgadzam z ludźmi, że pół roku brzmi lepiej ):

- Mysia Łapa.. - 08.02.2021

jestem za i lepiej pół roku :piona:

- Gryząca Łapa - 08.02.2021

Dobrze, w takim razie zasady wejdą w takiej formie:
  1. Poziom powracającej postaci można podwyższyć tylko, jeżeli była ona zaginiona przez przynajmniej 6 miesięcy.
  2. Czas bycia zaginionym nalicza się od momentu, w którym konto postaci trafiła do grupy "Nieaktywne/zaginione".
  3. Jeżeli powracająca postać przed zaginięciem osiągnęła poziom wymieniony w tabeli lub wyższy, jej poziom nie zostaje zmieniony.
  4. Powracająca postać zachowuje wszystkie zdobyte wcześniej punkty EXP, nawet jeśli jej poziom został podwyższony.

- Rojst. - 09.02.2021

Yay >D

W takim razie przychodzę z drugą propozycją. matka reformatorka

Proponuję utworzyć temat na poszukiwania (partnerki, ciotki ze strony tatka, frenda z podwórka).

Uzasadnienie: Forum otworzyło się na samotników i pieszczoszków, co miesiąc mogą powstawać nowe konta kotów niezrzeszonych... Jednak postacie te, w przeciwieństwie do kotków klanowych, nie mają fabularnych powiązań z innymi użytkownikami. Temat taki ułatwiłby poszukiwania chętnych na stworzenie fioletowych/różowych postaci związanych wspólną historią.

- Oleandrowa Łapa - 09.02.2021

Jestem za :ha:

- Głośna Łapa - 09.02.2021

Według mnie spoko pomysł, jestem za. :ehe:

- Księżycowy Pył - 09.02.2021

brzmi sensownie. 👌

- Ropusza Łapa. - 09.02.2021

Też jestem za :) w najgorszym przypadku będzie tylko zbierać kurz (w co wątpię), a może ułatwić i urozmaicić komuś rozgrywkę. Dobrze by było, gdyby dało się go łatwo znaleść i nie był gdzieś schowany (może zlinkować go z tematem z zapisami do samotników/pieszczochów)

- Rysia Skała - 09.02.2021

Dla postaci samotników i pieszczochów - super, jak najbardziej tak!

- Okopcona Gałązka - 09.02.2021

Ropusza Łapa napisałx:Też jestem za :) w najgorszym przypadku będzie tylko zbierać kurz (w co wątpię), a może ułatwić i urozmaicić komuś rozgrywkę. Dobrze by było, gdyby dało się go łatwo znaleść i nie był gdzieś schowany (może zlinkować go z tematem z zapisami do samotników/pieszczochów)

podpisuję się pod tym. takie ogłoszenia mogą ułatwić komunikację, a potem uprościć stworzenie wspólnej, realistycznej przeszłości postaci, również spisania historii. ogłoszenia nieaktualne mogłyby być usuwane dla zachowania porządku, a sam temat podlinkowany w każdym, comiesięcznym poście zapraszającym do zakładania kont samotników / pieszczochów. może ktoś w nim coś zamieści zanim zdecyduje się założyć postać? wydaje mi się, że taka 'sieć znajomości' ograniczyć może też problemy/nieumiejętność tworzenia/prowadzenia pozaklanowej postaci, bo wcześniej userowi uda się ją lepiej zakorzenić w uniwersum? to może prowadzić też do mniejszej ilości porzuceń i zwiększenia pomysłów na grę po prostu. plus, można ten temat z ogłoszeniami podlinkować też w ogłoszeniach na górze forum, w podpunkcie o 'otwartym naborze na samotników i pieszczochów'. jakoś w drugim zdaniu?

- Gryząca Łapa - 09.02.2021

Temat powstał -> [LINK].
Jak macie jakieś uwagi co do niego, jakieś propozycje zmian, to piszcie tutaj.

- Ropusza Łapa. - 12.02.2021

Oj, zapomniało mi się tu napisać ^^

Yay! Fajnie, że tak szybko dało się założyć temat z poszukiwaniami! Wydaje mi się, że jego mechanika jest dobra, pozwala ludziom przedstawić co chcą i kogo. Jak widać, Rojst wrzucił/a już pierwsze ogłoszenie, więc temat się sprawdza!
Mam jednak duże ALE i to w jaki sposób reklamujecie owy temat. Szczerze? Miałem problem z jego znalezieniam a jestem na forum już ładnych pare lat, + poparłem jego utworzenie. Ludzie którzy mają teraz nieobecność/nie wchodzą na forum od kilku dni nawet nie będą wiedzieć, że taki temat istnieje, a co dopiero nowi użytkownicy, którzy zaadoptowali konta z stopy samotnika. Temat jest w skrócie ukryty co za tym idzie, że nie będzie używany - co mija się z celem.

Zacytuję Okopconą Gałązkę:
Cytat:plus, można ten temat z ogłoszeniami podlinkować też w ogłoszeniach na górze forum, w podpunkcie o 'otwartym naborze na samotników i pieszczochów'. jakoś w drugim zdaniu?

I dziwię się, że tego nie zrobiliście, kiedy to jest jeden z najlepszych pomysłów, żeby go zareklamować! Nie widzę nawet wzmianki o tym w Informacji o miotach, gdzie, moim skromnym zdaniem, powinna być obowiązkowa z każdym nowym postem miesiąca.

...Chyba, że jestem ślepy i go nie widzę

- Płonące Niebo - 12.02.2021

Już dodałam temat do Ogłoszeń - wcześniej mi to uciekło.

W Info o miotach też się pojawi :piona:

- Jaśniejący Płomień - 15.02.2021

Przybiegłam zaproponować stworzenie tematu z używanymi przez userów galeriami. Wiem, w regulaminie nie ma nic o tym, że wiele osób nie może używać tej samej galerii, ale jak to wychodzi w praktyce, każdy wie. Jednemu będzie wszystko jedno, drugi poprosi o zmianę. Myślę że taki temat pozwoliłby uniknąć nieporozumień czy sytuacji, w których user z silnym naciskiem na wygląd postaci sobie wszystko przygotuje, by po założeniu konta i zrobieniu kp dostać wiadomość, że prosi się o zmianę galerii.
Oczywiście temat nieobowiązkowy; kto nie chce dubla, rzuca swoją galerią, kto nie wrzuci, tego sprawa, będzie miał ewentualnie bliźniaka pałętającego się po forum i git

- Oleandrowa Łapa - 15.02.2021

[nvm]