Artemida - Wojownicy PBF
Propozycje - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html)
+--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html)
+--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html)

- Roziskrzona Gwiazda - 15.02.2021

Też popieram ):

- Okopcona Gałązka - 15.02.2021

Płomienna Łapa napisałx:Przybiegłam zaproponować stworzenie tematu z używanymi przez userów galeriami. Wiem, w regulaminie nie ma nic o tym, że wiele osób nie może używać tej samej galerii, ale jak to wychodzi w praktyce, każdy wie. Jednemu będzie wszystko jedno, drugi poprosi o zmianę. Myślę że taki temat pozwoliłby uniknąć nieporozumień czy sytuacji, w których user z silnym naciskiem na wygląd postaci sobie wszystko przygotuje, by po założeniu konta i zrobieniu kp dostać wiadomość, że prosi się o zmianę galerii.
Oczywiście temat nieobowiązkowy; kto nie chce dubla, rzuca swoją galerią, kto nie wrzuci, tego sprawa, będzie miał ewentualnie bliźniaka pałętającego się po forum i git

[Dzisiaj 16:37] Okopcona Gałązka: ma to plusy, choć najlepiej gdyby to był jeden edytowany post, a nie posty pod sobą, bo tak nowi nie przeglądaliby całości. a to oznacza kwestię przesyłania nam linków i edycji częstej tego tematu. ale sprawa warta przemyślenia.

jakieś alternatywny na tworzenie takiego spisu?

bo obawiam się, że wrzucane posty, jeden pod drugim w różnej formie zawierania linków nie zachęci nowych do przeglądania postów osobnych osób przed stworzeniem postaci. i wrażenie kontrolowania, że wiemy kto ma jaką galerię będzie nadal dość złudne i trudne do ustalenia.

- Mgła. - 15.02.2021

Jestem za, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego XD

Co prawda nie dawałoby to 100% pewności- w końcu nie każdy by wstawił - ale w ten sposób zawsze łatwiej byłoby wyłapać

- Rysia Skała - 15.02.2021

Hej a może coś podobnego do bazy wizerunków na edenie tylko, że z kotkami? galerie miałyby tagi od koloru futra i cech charakterystycznych, czy też imion kotów, żeby łatwo było komuś odszukać właściwą galerię?
Wszystko w dokumencie, np Excel?

- Promienna Łapa. - 16.02.2021

Popieram Ryś, nie wiem jak wygląda to na edenie, ale najlepiej jakby podzielone było to na maści, zamiast jednego wielkiego chaosu, którego nikt nie będzie sprawdzać przy tworzeniu postaci

- Tygrys - 15.03.2021

Już jakiś długi, długi czas temu padł pomysł na zmianę rangi “Kot z Miejsca Gdzie Brak Gwiazd” na jakąś krótszą i lepiej brzmiącą. Ostatecznie nic się nie zmieniło, padło kilka propozycji. Temat został wznowiony. Niedługo zostanie przeprowadzona ankieta, która wskaże nową nazwę rangi. Stąd pytanie, czy ktoś miałby jeszcze jakieś propozycje? Dotychczasowe, które udało się znaleźć to:
-Potępiony
-Bezgwiezdny
-Kot z Ciemnego Lasu
-Przeklęty

- Wścieklica - 15.03.2021

Mnie się zawsze podobało "Bezgwiezdny" jako kontrast dla "Gwiezdnego". Skoro to Miejsce, Gdzie brak Gwiazd, to dla mnie ma sens.

- Tundra - 01.04.2021

Każdy samotnik, który w historii ma zaznaczone, że miał kontakt z leczeniem, zna te same medykamenty.
Co gdyby losować je z całej puli? Że samotnik zna pajęczynę i na przykład trzy inne losowe medykamenty? Nie pamiętam ile tam ich jest w temacie poza pajęczyną ale chodzi mi o tę samą ilość ale losowy rodzaj ziół. Czy to nie doda trochę realizmu i różnorodności do gry?

- Rojst. - 01.04.2021

Podpisuję się rękami i nogami pod tym pomysłem.

Dodałabym jeszcze opcję z med lvlem zależnym od wieku tworzonej postaci - tak samo, jak sprawa ma się ze zwykłym doświadczeniem.

- Kazo - 01.04.2021

jestem za, bo te aktualne zasady są tak bez sensu. xDDD i żeby zależnie od wieku(a tym samym med lvlu) dało się wylosować większą ilość znanych kotu medykamentów. nawet pajęczyna+3 losowe medykamenty jest lepsze niż pajęczyna, pokrzywa i trucizny. chociaż imo dobrze jakby to było pajęczyna+łopian i 3 losowe medykamenty.

- Tundra - 01.04.2021

Kazo napisałx:dało się wylosować większą ilość znanych kotu medykamentów.

Jeżeli miałoby być tak, to bałabym się dużych rozbieżności w tym, z czym zaczynają postacie.
Chyba, że byłoby tak, że dajmy na to samotnik który ma skończone 20 księżyców może wylosować pomiędzy 4 a 6 medykamentów, a taki który ma 40 już między 6 a 8

RE: Propozycje - Ropusza Łapa. - 18.08.2021

Uszanowanko :>

Dziś wpadł mi do głowy pomysł, by dodać do każdego Klanu nowy temat/podkategorie(?) cmentarza, gdzie kotki miałyby szanse odwiedzić nagrobki zmarłych dla nich bliskich. Śmierć jest często bardzo ważnym stopniem rozwoju naszych postaci, dlatego właśnie zakładane są pogrzeby, gdzie dochodzi chwilami do zaskakujących zwrotów akcji i my jako gracze mamy możliwość rozpisać uczucia naszych postaci. Jednak zawsze brakuje mi miejsca, gdzie mógłbym wejść Ropuchą, która regularnie odwiedza miejsce pochówku Żaby (co jest bardzo ważne dla postaci) z możliwością, by ktoś wpadł i by sobie o nim poplotkowali i posmucili się. Wydaje mi się, że cmentarz dałby graczom wiele opcji by bardziej rozwinąć temat śmierci, czy to przez przynoszenie kwiatków, sprzątanie chwastów, popłakanie sobie lub zrobić z niego miejsce spotkań rodzinny/przyjaciół by sobie powspominać trupka. Widzę w tym tyle możliwość na angst/comfort sesję :')

Daje to również możliwość, by Klany inwidualnie stworzyły sobie jak wyglądają owe cmentarze i jakie zwyczaje i tradycję mogą się z tego jeszcze rozwinąć! + może w pełni księżyca, Klan Cienia przechodzi przez swój cmentarz w absolutnej ciszy? Może Wicher pozostawia na nagrobkach świeżo zebrane kwiaty i łapki królika? Może Rzeka rozkłada błyszczące łuski w kształcie kota? Może Grom pluje- to znaczy, może Grom pocierają dwa krzemienie o siebie by wywołać świecące iskry? Możliwości jest w nieskończoność!

A jak ludzie wypchnął się na owe pomysły? Eh, zawsze jeden temat więcej do pisania! Użyjemy go by karać niegrzecznych™ terminatorów, by mieli co sprzątać oprócz kociarnie, starszyzny i lecznice >:)

Pod względem mechanicznym, eh, nie jestem w tym najlepszy <D. Myślałem może o jakieś podkategorii, gdzie widniałyby z 3 tematy? Może nawet bez tej kategorii, tylko z kilka tematów na terenach? To pozostawiam SMORT people :>

RE: Propozycje - Żabia Łapa.. - 18.08.2021

jasne, że na tak, Żaba bardzo by chciał, żeby płakano nad jego ciałem.

RE: Propozycje - Łaciate Futerko - 19.08.2021

O tym samym pisałam na discordzie już jakiś czas temu i z tego co się dowiedziałam, to rzeka na pewno ma taki temat, a w pozostałych klanach chyba uznano, że można uznac za takie miejsce jakiś inny temat.

RE: Propozycje - Dymiący Staw - 20.08.2021

Hejo tak mnie naszła myśl. Co miesiąc mamy różne evanty w wieściach ze świata. I to głównie związane z tym, że pojawia się czy to nowa postać czy zagrożenie. Lub po prostu możliwość znalezienia coś fajnego.
Tak pomyślałam… Może tak zrobić jeden event przeznaczonych dla medyków? No nie wiem, że będzie szansa znalezienia fajnych ziół lub ogólnie zwiększenie szansy na ich znalezienie.
Miałam pomysł taki, że pewnego dnia przejeżdżało takie auto w którym właśnie były różnorakie rośliny lecznicze. Zostały one zakupione przez jakiegoś bogacza i kazał przywieźć je do siebie. Dostawa była dość sporawa więc kierowca musiał bardzo powoli jechać. Niestety ale przykrym trafem właściciel auta wpada do rowu. Wszystkie rośliny wydostały się na zewnątrz. Większość z nich nie była już dobra do jakiegokolwiek użytkowania. Jednak zostało kilka, które mogłyby się przydać pobliskim medykom.
Kierowca trafia do szpitala a wrak samochodu leży razem z roślinami w rowie.
To taka na szybko napisana wersja ale to mi wpadło do głowy jak mogłoby to wyglądać xD
Oczywiście może być coś innego tylko głównym motywem by były zioła i możliwość ich zebrania.