Popielne Iskry
Wygląd
Wysoka;krótkowłosa;zgrabna. Kocica ma długie łapy, łabędzią szyje, kształtny łepek i biczowaty ogon. Szatą przypomina dzikiego zająca, a dokładnie jest szaro-niebieska z ciemniejszym nalotem na czole, karku, grzbiecie który stopniowo przechodzi w jaśniejsze tony i zlewa się w ciepły krem na pyszczku, policzkach oraz podbrzuszu i wewnętrznej części łap jak i stopach. Córka Trzcinowej Sadzawki nie ma widocznego pręgowania! (pręgowanie ticked) Jej oczy są żywo pomarańczowe, nosek w kolorze dojrzałej czereśni, a uszy nieco większe niż u przeciętnego kota z różowawym wnętrzem. Porusza się z gracją i pewnością siebie, a na jej pyszczku niezmiennie jawi się spokojny i łagodny uśmiechem.
[Obrazek: 5732e8d5399c5b8e3178b1b3f89e21f5.png]

"Jeden źle postawiony krok, jedna zła decyzja i ofiarowanie zaufania złemu kotu, potrafi zmienić wszystko."

Niewinne wypady na Osiedle sprowadziły na młodą i naiwną kocicę masę problemów. Po poznaniu na nim kocura, który przedstawił się jej jako Lis, zauroczona jego zachowaniem zgodziła się na kilka spotkań podczas których ten owijał ją sobie wokół pazura. A ona? Pozwalała na to, ślepo wierząc w to przelotne uczucie będące jedynie sprytnie przygotowaną iluzją. Na pierwszy rzut oka spokojny spacer zakończył się jednak wybuchem emocji, których Popielny Żar zaczęła mocno żałować.

[Obrazek: 0ee3cb08c9109449f25adaf7230794d8.png]
      • Pomoc w szukaniu galerii!
      • Silną matkę gotową poprowadzić wasze nauki i może nawet treningi!
      • Ojca z twarzą na liście gończym
      • Dwóch przybranych tatusiów w klanie (jak się uda uwu) i wujka Buka!
      • Rozbudowane drzewko! (w każdym klanie)
      • Świetny rodowód od strony ojca *wink wink*
      • Kuzynostwo w zbliżonym wieku w pakiecie z nadopiekuńczym wujkiem Płomykiem!
      • Ciekawą fabułę!
      • Aktywną matkę, która bez problemu będzie rozwijać z wami relacje na fabule!

[Obrazek: 30ba1ac50f8dd941cb98cef412b3ec3d.png]

WARZYWKA!
Kiedyś wymyśliłam sobie, że pierwszy miot mojej postaci będzie miał theme warzywek i...stało się! I oto jest! Tym bardziej, że Popiel byłaby do tego zdolna. Więc! Dostępne imiona są np. takie::
  • Burak (pls, będę kochać), Kukurydza, Ziemniak, Kapusta, Sałata, Marchewka, Rzodkiewka, Koper, Szczaw, Pietruszka, Cebula, Por, Fasola, Pomidorek, Ogórek itp.
UMASZCZENIA!

(nie jestem ich do końca pewna, więc w razie błędów proszę mnie poprawić uwu)
      • czarne
      • niebieskie pręgowane
      • niebieskie
      • bure
      • krótko- albo długowłose
      • pręgowanie; klasyczne, tygrysie, ticked i cętkowane
      • białe znaczenia od minimalnych (nawet brak) po pokrywające do połowy kota

[Obrazek: b145b77e59503fa6bba179c7926fd741.png]

Poród odbędzie się 26 stycznia, więc i ja będę miała czas na grę ciężarną Popiel oraz wy będziecie mieć mnóstwo czasu na opracowanie i wysłanie konceptów postaci czy zastanowieniem się co do gry w naszym miocie. Gra ciężarną postacią wydaje mi się naprawdę ciekawa, dlatego...Nie mogę sobie tego odpuścić! Chciałabym też abyśmy miały czas na spokojnie podjęci decyzje o składzie miotu!
Popiel jest stosunkowo drobną kotką, dlatego postanowiłam, że kociąt w miocie będzie cztery z możliwością rozszerzenia o jedno/dwa miejsca. Bardziej przekonana jestem jednak do tych czterech, ale...Mam miękkie serduszko i pewnie skończy się zupełnie inaczej niż zamierzam(my). Nie chce jednak przesadzić. Wychodzę z założenia, że im mniej tym o wiele lepiej jest prowadzić dobre i ciekawe wątki! Koncepty postaci prosiłabym wysyłać do mnie na PW na Popielny Żar lub Cyprysową Łuskę bądź do Iskry niedługo po zgłoszeniu się na listę zainteresowanych! Jak ktoś ma mnie na discordzie czy innym podobnym, tam też mogę przyjąć koncepty.

[Obrazek: c8ae4d6e75f3814e9a5b63e95f1a7c17.png]

• Ruda Łapa (koncept √, Rzodkiewka)
      • Wzbierająca Fala (koncept √, Burak/Szczawik)
      • Mleczna Łapa (koncept x, Ogórek)
      • Króliczy Sus (koncept √, Marchewka)
      • Kamyczek (koncept √, Kalarepa)
      • Czerwona Gwiazda (koncept √, Rzepak)
      • Wieczór (koncept x, Jarmuż/Pietruszka)
      • Kunia Łapa (koncept x, Cebula/Czosnek)
      • Irysowy Zmierzch (koncept √, Fasolka)

REZERWA

• Bobrzy Kieł (koncept x, Pomidorek/Kukurydza)

[Obrazek: cbb7596341f6405a95d290641e098d62.png]

• -
      • -
      • -
      • -
[Obrazek: G8fdk5X.gif]
Statystyki - lvl: 5 | S: 10 | Zr: 15 | Sz: 12 | Zm: 8 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 240/400
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Wygląd
Urósł? To na pewno! Tygrysiopręgi terminator o krótkim kremowym futrze stał się dość duży, mimo iż jak się urodził to wszyscy go przewyższali. Ba! Nawet jest praktycznie we wzroście swojego nienawidzącego go brata, Burzowej Łapy! Jego oczy stały się dość duże i przybrały intensywną barwę mieszaniny żółto-zieleni. Jego łapy stały się grubsze, ale nie oznacza to, że przybrał na wadze. Wręcz przeciwnie! Właściwie, to zrobił się dość chudy, ale również stał się bardziej masywny, niż ktokolwiek by przypuszczał.
*podnosi łapkę* Zgłaszam się, ale wyślę koncept jak uda mi się wbić 150 na Rudym UvU
[Obrazek: z4bZUvV.png?width=630&height=630]
Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 6 | Sz: 5 | Zm: 8 | HP: 50 | W: 60 | EXP: 80/150
Wygląd
Czarno-biały kocurek z plamką na brodzie. Przeciętny wzrost oraz budowa ciała. Plamy na jego ciele są nieregularne i dosyć zawiłe. | KP
Polecam ten miot >:)
a toast to the night_______
a toast to romance_______
to .those .unafraid_______
of taking a chance_______
________[Obrazek: toYgrbf.gif]
______why should you settle for less, dear
___________________when there's more?
Statystyki - lvl: 4 | S: 11 | Zr: 13 | Sz: 8 | Zm: 7 | HP: 75 | W: 55 | EXP: 75/300
Wygląd
Czarny, krótkowłosy kot drobnej budowy i o średnim wzroście. Ma ciemny, mały nos i zielone oczy. Na brzuchu, końcówce ogona i piersi ma białe znaczenia. Ma smukły pyszczek ze sterczącymi wąsami. Blizny na szyi i górnej części prawej, przedniej łapy.
*mruga* Ten theme jest świetny, you did it XDDDD

Będę na pewno obserwować i porywać na sesję
----------------------Take it to your t o p and now watch me get in
----------------Feel the sun is up and now let the v i b e in
---------------------------------Don't you feel the rain drops are near
You're
the o n l y tool to break the music----------------------
And your time is so useless---------------» FEEL ME GET IN «
And your days are not of m u s e breaks------------------------
Statystyki - lvl: 5 | S: 9 | Zr: 14 | Sz: 11 | Zm: 9 | HP: 85 | W: 55 | EXP: 65/400
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 29/100
Wygląd
Należy do niższych kocurów w klanie, posiadający nieco krótkawe łapy które przydzielają się do jego wysokości. Niemniej, jego łapy są dobrze umięśnione przez częste spacery oraz sporadyczne wspinaczki na drzewa. Tułów kocura również jest dobrze umięśniony. Mroźne Serca posiada szerokie barki, dodające mu stabilności. Jego ciało jest pokryte długą oraz twardą sierścią pozbawionej blasku której główny kolor to ciemny odcień brązowego. Bury kocur jest pokryty ciemniejszymi, klasycznymi pręgami głównie skupione na jego grzbiecie i bokach. Do burego krajobrazu na kocurze można również zauważyć iż prawie połowa jego ciała jest pokryta białym kolorem. Barwa to znajduje się na pysku, piersi, szyi i karku oraz na przednich i tylnych łapach sięgająca aż do łokci oraz kolan w obu przypadkach. Tęczówki bezsennego wojownika są pomarańczowo-bursztynowe, sięgając do nieco ciemniejszych odcieni zieleni.
Co mam zrobić aby dostać oficjalny tytuł wujka Buka i całusek w czółko od Popiel? >:(
A tak wgl to jak dostanę pozwolenie to Buk ukocha na swój sposób.
Statystyki - lvl: 4 | S: 13 | Zr: 7 | Sz: 6 | Zm: 9 | HP: 75 | W: 55 | EXP: 35/300
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Wygląd
Bogatka o ile kiedy się urodziła to była przeciętna to teraz jest ciut mała. Nie odbiega jakoś strasznie dużo wzrostem, ale jednak. Jej łapy są wiotkie i chude, a z sylwetki jest po prostu szczupła i zgrabna. Ma normalnej długość uszy, które są stożkowate i szpiczaste. Pyszczek ma sliczniutki i malutki, który podkreśloby jest noskiem niczym różowy guziczek. Oczy ma raczej zwyczajne, ani duże, ani małe. Koloru nie zmieniły. Nadal są niebieskie, tylko trochę bardziej intensywne. Jej futro jest jedwabne i dobrze zadbane, krótkiej długości. Jej matka ma wspaniałe geny, które przekazała swoim pociechą. Bogatka jest Seal Lynx Pointem lub inaczej Snow Lynx Pointem. Oznacza to, że jest wspaniałym kotem bengalskim. Jest cała wręcz biała z typowymi rozetami w kolorze szarym, lekko brązowym. Ma też typowe dla pointów cieniowania, na pyszczku, uszach, łapach i ogonie. Jak już o ogonku mowa to jest on lekko długi. Pazurki ma drobne, ale za to ostre jak ciernie. Ma bliznę na grzbiecie.
polecam ten miot :* Życzę fajnych Buraczków i Cebul ja niestety nie jestem chętna, ale ktoś na pewno się znajdzie ;3
<table>
<tr>
<td>

» E v e r y o n e' s pushing «
Everyone's fighting
STORMS are approaching

There's n o w h e r e to hide

If I s a y the WRONG thing
OR I wear the wrong outfit
They'll t h r o w me right over the side
</td><td>[Obrazek: 17d435Y.png]</td>
</tr>
</table>
Statystyki - lvl: 2 | S: 5 | Zr: 7 | Sz: 8 | Zm: 6 | HP: 55 | W: 55 | EXP: 45/150
Wygląd
Wysoka;krótkowłosa;zgrabna. Kocica ma długie łapy, łabędzią szyje, kształtny łepek i biczowaty ogon. Szatą przypomina dzikiego zająca, a dokładnie jest szaro-niebieska z ciemniejszym nalotem na czole, karku, grzbiecie który stopniowo przechodzi w jaśniejsze tony i zlewa się w ciepły krem na pyszczku, policzkach oraz podbrzuszu i wewnętrznej części łap jak i stopach. Córka Trzcinowej Sadzawki nie ma widocznego pręgowania! (pręgowanie ticked) Jej oczy są żywo pomarańczowe, nosek w kolorze dojrzałej czereśni, a uszy nieco większe niż u przeciętnego kota z różowawym wnętrzem. Porusza się z gracją i pewnością siebie, a na jej pyszczku niezmiennie jawi się spokojny i łagodny uśmiechem.
Mroźne Serce napisałx:Co mam zrobić aby dostać oficjalny tytuł wujka Buka i całusek w czółko od Popiel? >:(
A tak wgl to jak dostanę pozwolenie to Buk ukocha na swój sposób.

*całusek w czółko*
[Obrazek: G8fdk5X.gif]
Statystyki - lvl: 5 | S: 10 | Zr: 15 | Sz: 12 | Zm: 8 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 240/400
Wygląd
Trudno oczekiwać po wysokich rodzicach niskiego kociaka, zatem Kapustka, zgodnie ze wszystkimi zasadami taki nie jest. Wysoki, przeciętnej budowy, wychudzony. Pokryty jest białym, krótkim futerkiem (które po pobycie u dwunogów znacznie zmatowiało) z nielicznymi plamami czerni, z czego najbardziej w oczy rzuca się ta największa, ciągnąca się od nasady do samego czubka ogona. Następnie kleksy na obu piętach tylnych nóg i ten na prawym nadgarstku. Potem prawe ucho i pyszczek, zwieńczony mniejszymi łatkami na brwiach, sprawiając, że Sroczka wygląda na wiecznie zmartwionego bądź zdziwionego, oraz pod osmolonym nosem, dając mu mało eleganckiego, nierównego wąsa z bródką. Całość dopełniają złote, okrągłe oczy, obojętnie patrzące na otaczający zmęczonego wojownika świat.
(bierzcie imię kapusta, bardzo polecam, im nas więcej, tym lepiej >:))
✖ ✖ ✖
Statystyki - lvl: 3 | S: 11 | Zr: 10 | Sz: 7 | Zm: 5 | HP: 70 | W: 50 | EXP: 120/200
Wygląd
Urósł? To na pewno! Tygrysiopręgi terminator o krótkim kremowym futrze stał się dość duży, mimo iż jak się urodził to wszyscy go przewyższali. Ba! Nawet jest praktycznie we wzroście swojego nienawidzącego go brata, Burzowej Łapy! Jego oczy stały się dość duże i przybrały intensywną barwę mieszaniny żółto-zieleni. Jego łapy stały się grubsze, ale nie oznacza to, że przybrał na wadze. Wręcz przeciwnie! Właściwie, to zrobił się dość chudy, ale również stał się bardziej masywny, niż ktokolwiek by przypuszczał.
Meh. Proszę mnie zapisać do chętnych z imieniem Rzodkieweczka >:D
Jak już mówiłam, koncept wyślę później, kiedy wbiję te posty.
[Obrazek: z4bZUvV.png?width=630&height=630]
Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 6 | Sz: 5 | Zm: 8 | HP: 50 | W: 60 | EXP: 80/150
Wygląd
ogromna, masywna czekoladowa szylkretowa z bielą; złote oczy; dużo blizn | KP
P O M I D O R E K
o mój boże gdyby nie fakt że chce trzymać się limitu dwóch postaci brałabym jak dzika :((( wezmę na sesję chętnie i będę krzywo patrzeć jak wyjdzie kto jest waszym ojcem uwu
───────────────────

na co dzień jestem xx,,dość s p o k o j n a
lekarzxxx,,x mi xx,,xx pomaga
gdy wpadam czasem w depresyjne stany
elektrowstrząsyx,lubx,hipnoza
złoty lek na wszystko - pr•zac
i znówxx snuć mogęxx euforyczne plany
o wyzdrowieniu szybkim marzę
jak wyjdę jeszcze wam pokażę

nie znasz dnia ani godziny
ZNAMxxJE xxTYLKOxxJA

───────────────────
Statystyki - lvl: 5 | S: 22 | Zr: 12 | Sz: 6 | Zm: 4 | HP: 95 | W: 45 | EXP: 130/400
Wygląd
Odkąd tylko jej sytuacja się poprawiła oraz gdy stała się partnerką Słodkiego Języka, ponownie pozwoliła sobie na zjedzenie większej porcji jedzenia. Z czasem, ponownie zaczęła wyglądać normalnie, zadowolona, że ma u boku pointa, ponownie odzyskała blask w żółtozielonych tęczówkach. Och tak tak! Szylkretowe futro zaczęło już nawet lekko połyskiwać w słońcu, takie jest czyste. Widać, że zdecydowanie wzięła przykład ze zmarłej siostry, Jałowcowej Łapy. No... i to w sumie chyba tyle, co się zmieniło. >>Rany i blizny
Jak widać jaki ojciec taki syn. Nie daleko pada jabłko od jabłoni xD
Będę was obserwować kociaczki kochane
[Obrazek: d8erxnh-76fb48b5-d432-40e1-86cf-f833963a...TkVTm4o0f4]
How do we rewrite the stars?
Say you were meant to be mine?
Nothing can keep us apart
Cause you are the one I was meant to find
It's up to you, and it's up to me
No one can say what we get to be
Why don't we rewrite the stars?
Changing the world to be ours
Statystyki - lvl: 4 | S: 10 | Zr: 10 | Sz: 11 | Zm: 8 | HP: 75 | W: 55 | EXP: 210/300
Wygląd
Młoda córka Zwinnej Łapy nie wyróżnia się za bardzo z tłumu - zwykła, szarobura, no. Wygląda jednak troszkę inaczej niż większość przedstawicieli jej umaszczenia, bowiem jej futerko jest bardzo jasne, szaro-beżowe, jaśniejsze na pysku, szyi, brzuchu i łapach. Pokrywają je czarne, klasyczne pręgi. Na czole znajduje się czarna prążka wyglądająca jak poziomy półksiężyc. Na piersi ma małą, białą plamkę. Jej uszy są wpisane w trójkąt, ani ostre ani zbyt okrągłe - przeciętne. Na świat spogląda oczyma w kolorze piwnym, a poduszki, nosek i środek uszu pokolorowany jest na ciemno-blady róż. Ciałko ma raczej drobne, jednak wyznacza się długimi łapami, zwinnością i szybkością.
fajny miot, będę śledzić!!
[Obrazek: x2vor88.gif]
[Obrazek: f2u_wolf_paw___black_by_tarunyada-d5nr32c.png] [Obrazek: f2u_wolf_paw___black_by_tarunyada-d5nr32c.png]
łapy, łapy, cztery łapy,
a na łapach pies kudłaty
kto dogoni psa? kto dogoni psa?
może ty, może ty, może jednak ja!

[Obrazek: f2u_wolf_paw___black_by_tarunyada-d5nr32c.png] [Obrazek: f2u_wolf_paw___black_by_tarunyada-d5nr32c.png]
Statystyki - lvl: 1 | S: 3 | Zr: 7 | Sz: 7 | Zm: 3 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 0/100
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Wygląd
Niewysoka, o krótkim, idealnie wypielęgnowanym białym futerku z szarymi znaczeniami na uszach, czole, ponad różowym nosem i na końcu tępo oderwanego ogona. Puszysta, o przyjemnie zaokrąglonych boczkach, krótkiej kufie i okrągłej głowie. Ma oderwane kawałki uszu i pokaźną bliznę po prawej stronie pyska, ciągnącą się aż na kark i zahaczającą o oko, które jest nieznacznie przymknięte i ma wyraźnie ciemniejszą barwę.
[Obrazek: 54f86b32fad8d04facb5510aa15b5dcc.jpg]
co jest

her eyes and words are so icy
oh but she burns
like rum on the firex ̖́-
hot and fast and angry
as she can be
Statystyki - lvl: 5 | S: 12 | Zr: 12 | Sz: 8 | Zm: 10 | HP: 75 | W: 65 | EXP: 360/400
Wygląd
Mała. Bardzo mała kruszynka jak na swój wiek. Miała urosnąć... Ale tak się nie stało. Zdobi ją długie, puchate i rude. Na mycie poświęca sporą ilość swoje życia, więc nie ma opcji zobaczyć u niej choćby jednego kosmyk odstającego od futerka. Ale jej futro jest nie tylko rude. Jest i trochę czarne i trochę białe. Czarne plamy pokrywają jej grzbiet, zaś biel zajmuje łapu, brzuch i pyszczek. Ma również czarno-rudą plamę na pysku ciągnącą się aż do uszu, które zawsze są w górze. Jej twarz jest owalna, a oczy są mocno błękitne.Ma długie łapy i ogon, co daje jej pewność o pierworodności Klanu Gromu.
Klepię miejsce! Koncepta podeślę za chwilę, a mogę już teraz ogłosić, że będzie to kota o imieniu Buraczek/Szczawik. Do pytania o zgodę brakuje mi 5 postów uvu
[Obrazek: 0wItSdX.png]
Statystyki - lvl: 5 | S: 11 | Zr: 11 | Sz: 11 | Zm: 12 | HP: 90 | W: 50 | EXP: 225/400
Wygląd
Drobny kocur o nadętym brzuchu, biało-burej krótkiej sierści i jasnych zielonkawych oczach.
...he..hello
chciałabym klepnąć miejsce jako curka ogurka :00
Jeśli strach przed czarną szajką tobie też nie daje spać,
Jeśli z domu wyjść się
boisz bo grasuje czarna brać,
Niech jednego cię nauczy ta
złowroga czarna pieśń.

[Obrazek: 1wfgpr6.png]
Najbiezpieczniej przestać pić, zacząć jeść!
Statystyki - lvl: 1 | S: 8 | Zr: 4 | Sz: 3 | Zm: 5 | HP: 40 | W: 60 | EXP: 60/100
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości