Pytania - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Pytania (/thread-4154.html) |
- Zajęczy Sus - 27.02.2019 Ja w sumie chciałam się dopytać, kiedy zostaną ruszone tematy, które się przewinęły w ostatnich miesiącach w pytaniach i propozycjach (i które nie zostały od razu odrzucone przez większość wypowiadających się osób), czyli: » Kwestia północy i południa w kontekście określeń czasu (tutaj). » Punkt regulaminu precyzujący, że za rzeczy takie jak pisanie sesji fabularnych z wyprzedzeniem poza forum i wrzucanie jej na forum bez dawania innym szansy na reakcję czy mieszanie w czasoprzestrzeni również można otrzymać upomnienia i ostrzeżenia (tutaj). » Zakaz gry głuchym kotem, zapis o mutacjach, doprecyzowanie chorób, o których mowa w Regulaminie (tutaj) » Doprecyzowanie zapisu o zakazie zakładania multikont bez zgody - co to dokładnie oznacza + kara na multikonta na określony czas za to (tutaj). Pytam, bo minęło już trochę czasu (+ może ktoś przegapił te tematy i jeszcze by się chciał wypowiedzieć). - Sasanka. - 28.02.2019 ^^^ i jeszcze to coś, cokolwiek ma znaczyć: Cytat:na dniach punkt ten zostanie doprecyzowany, a dodatkowo dopiszemy też gdzieś w zwykłym regulaminie o pisanie sesji poza forum oraz o tym, że niektóre przewinienia, które nie są regulowane jakimkolwiek punktem, ale uznane zostaną za karygodne w oczach administracji (i reszty userów zresztą również), również mogą zostać ukarane.Ale to akurat radziłabym administracji lepiej przemyśleć - Trzmieli Pył - 28.02.2019 To jeszcze dodam, że trochę minęło już czas od rezygnacji Lśniącej i dobrze by było w końcu wziąć kogoś na jej miejsce. - Miodowa Dziupla - 02.03.2019 i jeszcze dorzucam, że moim zdaniem fajnie by było odświeżyć pogodę, bo już zima minęła no i te "częste opady" wiszą tam od kilku księżyców. to może być choćby w formie opisu, że jest cieplej i że zwierzyna się wybudza, albo coś. ogólnie jakoś nieco umarła ta kwestia pogodynki, a ona bardzo pomaga w pisaniu postów!! - Ognistopręga - 04.03.2019 Być może irytuje to tylko mnie, ale może dałoby się jednak coś zrobić z powtarzalnością imion? Rozumiem, że na forum jest sporo graczy i multikont i czasami ciężko wymyślić coś oryginalnego, a czasami dane imię pasuje do theme miotu a niestety nosi je już ktoś inny, ale może administracja mogłaby chociaż sugerować nowym graczom wybranie innego imienia? Mamy teraz naprawdę bardzo dużo powtórek i może nie jest to jakiś ogromny problem, ale chyba ciekawiej byłoby gdyby imiona się różniły. - Fiołkowy Świt - 04.03.2019 zgadzam się. ja zawsze proponowałem graczom nowe imię i ostrzegalem, że jest już postać o takim imieniu więc może się mylić i sprawiać trudności w komunikacji. wypadałoby jednak się tym zainteresować bo teraz sporo imion się powtarza :F i zeby znowu nie było sytuacji że mamy trzy Lisie Łapy na raz - Żonkilowa Łapa - 04.03.2019 yeah, może to nie jest jakaś bardzo paląca kwestia, idk, ale mnie samą razi, jak widzę bodaj trzy pustułki, lisy, igły i takie różne. ja rozumiem, jak jest np. theme jakiegoś miotu albo ktoś ma koncept i bardzo mu na takim i takim imieniu zależy, ale podbijam Fiołka i Ogni, choćby samo proponowanie by się przydało |D - Oszroniony Pazur - 04.03.2019 Rozumiem doskonale Wasze podejście, pysie, sama jak przyszłam na forum miałam niezłe what the, jak zobaczyłam aż trzy Pustułki - Żubrze Gardło - 04.03.2019 jasne, nikt nie mówi że imiona mają się koniecznie nie powtarzać bo to kwestia indywidualna :0 po prostu przed zaakceptowaniem kp pytajcie czy na pewno gracz chce powtórzyć imię i podrzućcie listę imion albo sami zaproponujcie jakieś. taka Len na przykład na początku miała być Chabrem, ale zaproponowałem innego niebieskiego kwiatuszka żeby pasował do postaci i się nie powtarzał |D z reguły nowi gracze jednak nie upierają się przy jakimś konkretnym imieniu i jak się podsunie jakieś nieużywane propozycje to sobie z nich wybierają c: - Świetlikowy Zagajnik - 06.03.2019 A ja nieśmiało napomknę, że chciałabym zobaczyć wypowiedź administracji odnośnie wiadomości Zając (i reszty). Bo już trochę czasu minęło, bo część z tego to dość istotne rzeczy (i osobiście czekam na wprowadzenie części z tych rzeczy) i głupio tak, jakby znowu zostały zapomniane i nietknięte :/ - Płomykówkowy Lot - 06.03.2019 ^ this, bo mam wrażenie, że jak to będzie dłużej odwlekane, to w końcu się o tym zapomni |D - Turkuciowy Grzbiet - 06.03.2019 • co do kwestii tych kierunków i pór dnia, udało nam się dość szybko dojść do porozumienia i uznałyśmy, że pojęcia takie jak północ i południe pozostaną jedynie jako określenia dnia, natomiast nie mogą przejść już jako kierunki geograficzne, bo kotki ich po prostu nie znają. Zdarzały się już takie imiona, dlatego też ustanowione zostało, iż były one inspiracją od pór dnia, nie kierunków • sesje fabularne rozpisywane poza forum, a następnie przeklejane w niewielkim odstępie czasowym bez dania innym userom możliwości wbicia w nie będzie karane upomnieniami od adminów, a jeżeli sytuacje będą się powtarzały - ostrzeżeniami • gra całkowicie głuchym i ślepym kotem na forum jest zakazana, ze względu na realia i fakt, że taki kociak nie poradziłby sobie na wolności. Co do wad genetycznych i różnych chorób, a także mutacji, które ktoś chciałby, aby jego postać miała, należy się zgłosić do administracji o wcześniejszą zgodę na granie takim kotem. Bez owej zgody rozgrywka jest zabroniona. • zakładanie multikont bez wcześniejszej zgody administracji jest łamaniem regulaminu, dlatego też konsekwencjami takich ruchów powinien być dwumiesięczny ban na dniach postaramy się oficjalnie wszystko ogłosić, jednak na razie owe decyzje podajemy tutaj, aby wszyscy mogli na nie zareagować i napisać, co i nich sądzą - Rydzowe Futro - 06.03.2019 Myślę, że to dość sprawiedliwa decyzja, na krótszą metę raczej nie widzę większych wad, chociaż nie jestem mistrzem w ich szukaniu - Sasanka. - 06.03.2019 Cytat:gra całkowicie głuchym i ślepym kotem na forum jest zakazana, ze względu na realia i fakt, że taki kociak nie poradziłby sobie na wolności. Co do wad genetycznych i różnych chorób, a także mutacji, które ktoś chciałby, aby jego postać miała, należy się zgłosić do administracji o wcześniejszą zgodę na granie takim kotem. Bez owej zgody rozgrywka jest zabroniona.Nie poradziłby sobie na wolności =/= nie poradziłby sobie w Klanie. Dlatego co najwyżej granie ślepym samotnikiem nie powinno być akceptowalne. Tymczasem fakt, że koty upośledzone albo w chore psychicznie rodzą się i mogą funkcjonować (choćby znajdując sobie inne zajęcie, niż typowe wojownikowanie) to nie jest żadne naciągnięcie, tylko koncept ciekawej fabuły, jeśli użytkownik sobie z tym poradzi (o czym powinien być informowany). Dlatego zakaz czegoś więcej niż całkowita głuchota to za dużo. Mutacje typu szylkretowy kocur albo kot z sześcioma łapami owszem, powinno się ograniczać, ale z kolei "różne choroby", cokolwiek to znaczy, oraz zwykłe mutacje koloru sierści to również przesada. Ponawiam pytanie - na jakiej podstawie zamierzacie wydawać zgody? Robiąc userowi kartkówkę ze znajomości schorzenia? Czy oceniając wizualnie jego galerię? A jeśli chodzi o ograniczanie nadmiaru "specjalnych" postaci... implikowanie, że nagle pół forum miałoby założyć multi chorego kota, gdyby nie strażnicy kart postaci. Nawet jeśli do tego pory, bez ograniczeń, nic takiego nie miało miejsca i użytkownicy tworzyli co chcieli w graniach rozsądku. - Niedźwiedź. - 06.03.2019 Sasankowa Łapa napisałx:Mutacje typu szylkretowy kocur albo kot z sześcioma łapami owszem, powinno się ograniczać, ale z kolei "różne choroby", cokolwiek to znaczy, oraz zwykłe mutacje koloru sierści to również przesada.Czasami odnoszę wrażenie, że dla tego forum powinien być wydany podręcznik. Jak ma to miejsce w systemach D&D, WoD, Warhammer itd. Tym bardziej nie rozumiem, co jest takiego złego w graniu głuchym bądź szylkretowym kocurem? W końcu to czyste fantasy (chyba można do niego zaliczyć serię wojowników?). Więc skoro kłują was w oczy takie (powyższe) aspekty, to zaczynam czuć się coraz dziwniej grając rozumnym kotem, żyjącym w oświeconej społeczności -) Gdzie w tym realia? |