Propozycje - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html) |
- Tygrysiopręgi - 21.05.2018 Jako gracz zawsze uznawałam koniec polowania mojej postaci wraz z moim postem. Bo to moja decyzja kiedy kończę polowanie, a nie mistrza gry (oczywiście, jeśli postać nie jest w środku jakieś konkretnej akcji). Dopóki nie pojawi się post gracza o tym, że opuszcza temat nie wiadomo czy kontynuuje polowanie czy nie. A co do przypadku, gdy zaraz po polowaniu miałaby mieć miejsce zwykła sesja to również uznawałabym pierwszy post po poście MG (od któregokolwiek uczestnika akcji) jako oznajmienie o końcu akcji MG. Takie sytuacje są sporadyczne mimo wszystko, bo często kotki odnoszą rany i lecą do medyka od razu. Zając napisałx:edit:IMO tydzień/dwa tygodnie muszą minąć - także rana zmienia stopień 15-go dnia, a następne polowanie można zacząć 8-go dnia - Zajęczy Sus - 24.05.2018 to znowu ja jak już ruszymy powyższe sprawy, to wyszła kolejna propozycja: żeby zainstalować na kotkowym discordzie bota, który umożliwi MG robienie rzutów do akcji. bot jest przyjemny, łatwy w obsłudze, wszystko byłoby na widoku, wykonuje te rzuty, które są w naszym systemie, ma możliwości związane z liczeniem itd. ogólnie to: https://github.com/ArtemGr/Sidekick byłaby to w końcu odpowiedź na problem pod tytułem brak możliwości weryfikowania rzutów MG. można by ustawić kanał z rzutami w ten sposób, że każdy ma do niego wgląd (w ten sposób każdy będzie mógł te rzuty zobaczyć i zweryfikować z postem MG), ale mogą w nim pisać, tzn. wykonywać rzuty, tylko MG. problemem oczywiście jest to, że jest to jednak zewnętrzne narzędzie, aczkolwiek podejrzewam, że na chwilę obecną - jest to najlepsza opcja (na forum na chwilę obecną, tzn. dopóki jesteśmy na phpBB by Przemo, nie da się tego zrobić tak, by było proste w obsłudze - czyli żeby przede wszystkim nie trzeba wrzucać każdego pojedynczego posta w osobne posty, co tworzy chaos i wydłuża czas - i na dodatek zawierało wszystkie kostki jakich potrzebujemy). w razie konieczności będzie można nawet zrobić kanał dla każdego mg czy coś w tym stylu. na discordzie jest o tyle dobrze, że można sobie wyciszyć całą kategorię/kanał, więc nie będzie miliona powiadomień. jest też apka na telefon, więc gdyby ktoś potrzebował robić jakieś rzuty spoza domu, to też może. no... pozostaje tylko kwestia tego, jak wielu MG z tego by korzystało; bo jeżeli coś takiego wprowadzać, to dobrze by było, by używali tego wszyscy, żeby przy żadnej akcji nie było wątpliwości. - Mysia Łapa. - 24.05.2018 siedzę na discordzie 24/h także popieram bardzo i korzystałabym, tak. - Karasiowy Kieł - 24.05.2018 Krótko mówiąc - jestem za. Podsyłałam co prawda jedną stronę Fiołkowi do rzutów, jednak rozwiązanie z discordem wydaje mi się o wiele prostsze i przyjemniejsze w obsłudze. I też podoba mi się pomysł z osobnymi kanałami dla MG, żeby nie trzeba było scrollować przez tysiąc rzutów innych osób, by znaleźć tej jednej osoby. No i od razu proponuję różowy kolor dla MG na discordzie, bo tak. uwu - Dryfujący Kwiat - 24.05.2018 jestem za, dzięki temu można by robić rzuty nawet z telefonu. uwu tylko kwestia tego, że wszyscy mg musieliby mieć discorda, ale nie jest on trudny w założeniu, więc imo nie powinno być problemu. - Trzmieli Pył - 24.05.2018 Jak najbardziej popieram. Discord bardzo ładnie funkcjonuje i jest dostępny, a na dodatek pozwala nam ujawnić rzuty, co eliminuje pewien... problem. - Ognistopręga - 25.05.2018 Jak dla mnie spoko i mogę korzystać ^^ ale koniecznie osobny kanał dla każdego MG bo inaczej zrobi się spam nie do ogarnięcia. - Zajęczy Sus - 27.05.2018 jak coś - wszystko jest przygotowane na kotkowym discordzie, MG mają swoje kanały. oczywiście nikt nie jest zmuszony do korzystania z tego, ale byłoby super - Czerwony Mak - 27.05.2018 na razie tam nie zerkałam, ale jeśli ten sposób okaże się wygodny to chętnie mogę z niego korzystać. :lisi: - Księżycowy Pył - 28.05.2018 uhh, to ja w sprawie administracji napiszę, bo mnie to męczy od pewnego czasu. nie sądzicie, że najwyższy czas zwerbować jeszcze kogoś? szczególnie, że szmali ostatnio praktycznie nie ma i krogu jest chwilowo jedynym aktywnym adminem, a stan ten utrzymuje się więcej niż od paru dni. na dłuższą metę może to stanowić problem. - Karasiowy Kieł - 28.05.2018 podbijam jak najbardziej. aktualnie mamy na forum, nie oszukujmy się, jednego (1) admina, w dodatku, który chyba wciąż jest na okresie próbnym? i który jeszcze nie do końca ogarnia jak posługiwać się forum (czego nie piszę absolutnie ofensywnie, stwierdzam fakt). szmaliny nie ma praktycznie wcale, w ostatnim czasie widziałam ją jakieś, nie wiem, dwa razy, może trzy. i niestety, pomimo całej mojej sympatii, jestem zdania, że malina powinna zrezygnować? admin mimo wszystko musi być, istnieć, a szmali w gruncie rzeczy w ostatnim czasie jedynie egzystuje, ciężko się do niej dobić i wszystko trzeba załatwiać przez krogulec. ja sama byłabym właśnie za zmianą składu. fiołek odszedł przez brak czasu i chęci (gdzie i tak robił najwięcej, nie oszukujmy się), ale za to malina wciąż widnieje jako admin i... tyle. do krogulec jako admina też mam mieszane chęci, chociaż rozumiem, że każdy się uczy i tak dalej. także moja propozycja - nie tyle co dobranie nowej osoby, a całkowita zmiana składu, tym bardziej, że mamy osoby, które by się do tego nadawały (i, co więcej, prawdopodobnie nawet byłyby chętne zajęciem się forum). już pomijam, że to, co momentami się dzieje z (nie)przestrzeganiem regulaminu i tworzeniem własnych zasad jest po prostu straszne D: - Mysia Łapa. - 28.05.2018 tak bardzo, jak szanuję Szmalinę - od jakiegoś czasu praktycznie nie widuje jej na forum. podpisuję się rękami i nogami pod Kaś i Księżyc, bo Krogu sama całego forum nie udźwignie i w końcu przydałoby się zwerbować jeszcze kogoś. Moderatorzy mogą więcej, niż kiedyś, ale to chyba jednak na dłuższą metę nie wystarczy. - Malinowe Chaszcze - 28.05.2018 Jesteśmy obie z Maliną świadome tego problemu i już od paru dni zastanawiamy się, kogo najlepiej byłoby wybrać na trzeciego administratora. Na dniach powinna pojawić się decyzja, także spokojnie, nie ma się o co martwić c: - Karasiowy Kieł - 28.05.2018 Malinowe Chaszcze napisałx:Jesteśmy obie z Maliną świadome tego problemu i już od paru dni zastanawiamy się, kogo najlepiej byłoby wybrać na trzeciego administratora. Na dniach powinna pojawić się decyzja, także spokojnie, nie ma się o co martwić c: okej, aczkolwiek nie rozwiązuje to w żaden sposób wspomnianego przeze mnie (i mam wrażenie, że zignorowanego XD) problemu. maliny nie ma i to jest problem. tu już nawet nie chodzi o to, że dwójka adminów to za mało. tu chodzi o to, że mamy dwóch adminów, gdzie jednego NIE MA i cała praca spada na drugiego. fiołek, który robił... w gruncie rzeczy wszystko przez całe swoje adminowanie odszedł, bo nie miał czasu. tymczasem szmalina po prostu wisi w eterze od, mam wrażenie, nawet dłuższego czasu i... nic? to jest problem. nie brak trzeciego admina. i podtrzymuję swoje wcześniejsze słowa, łącznie ze zmianą całego składu. - Trzmieli Pył - 28.05.2018 Szmal ma ostatni egzamin około siódmego czerwca, właśnie kończy studia i tak dalej. Wydaje mi się, że sama potrafi ocenić, czy powinna zrezygnować z adminowania, czy nie, zwłaszcza, że podjęły decyzję o dobraniu nowego administratora. Poza tym, tak czy siak, rozmawiacie o kimś kto nie jest obecny. Dajcie mu chwilę na powrót i podjęcie decyzji. Co do Szmal mam pewność, że wie co robi i podejmie odpowiednią decyzję, jaka by ona nie była. Natomiast Krogu stara się i ogarnia wszystko, jak może, więc pomimo jej potknięc, moim zdaniem nie powinniście krzyczeć o zrzuceniu jej ze stolka, bo gdyby nie ona, to forum by padło pod nieobecność Szmal. Sama byłam przez pewien czas za tym, że powinna zrezygnować, ale trzeba szeroko patrzeć na sprawę, a odnoszę wrażenie, że buzuja w Tobie emocje, Szałw, i jakoś personalnie do tego wszystkiego podchodzisz. |