Propozycje - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html) |
- Biała Burza - 07.05.2020 Proponuję aktualizację działu "NPC" o potencjalne zmiany rang (np. Kolczasta Mordka z Klanu Rzeki jest w starszyźnie) oraz dodanie brakujących miotów do kocic (np. do Białowąsej z Klanu Gromu). :lgbt: - Kornikowy Konar - 15.05.2020 Dzień dobry, przychodzę z propozycją korekty poniższego punktu regulaminu (z V.Multilokacja): Cytat:2. Do wskazanych wyżej sześciu rozgrywek nie są zaliczane nauki, treningi, ceremonie, Zgromadzenia i zebrania, a także misje i eventy wypadające losowo, jak również polowania i wyprawy po medykamenty. Poza limitem jest również leczenie, jeśli nie przeciąga się w dłuższe pogawędki: tyczy się to Medyka, dla pacjenta sesja ta jest normalnie wliczana w limit. Mamy absurdalną sytuację, w której możemy iść na polowanie, które nie jest liczone w limit, ale jak zdobędziemy na nim rany to nie możemy już iść ich wyleczyć. Jesteśmy zmuszeni zakończyć na gwałtu rety jakaś potencjalnie interesującą fabularnie sesję, żeby napisać, najczęściej, dwa posty w stylu "dzień dobry, przyszedłem" i "dzięki, wychodzę". Dlatego jestem za tym, żeby leczenie, które nie przeciąga się w pogawędkę, było poza limitem również dla pacjenta. - Gronostajowy Syk - 15.05.2020 :ehe: podpisuję się ogólnie imo żadne leczenie ran nie powinno zajmować slotów, bo tak jak napisał Kornik, kończenie na siłę sesji bo trzeba się udać do Medyka jest strasznie sztuczne i jak się domyślam, irytujące - Polny Chwast - 15.05.2020 jestem za, fakt, że czasami leczenie może trochę potrwać i nasze postacie mogą zechcieć uciąć sobie jakąś miłą pogawędkę, jednak zdarza się to naprawdę rzadko i większość takich sesji kończy się na dwóch postach ze strony postaci otrzymującej rany i jednego dla medyka opatrującego rany. Tbh szczerze mówiąc nie wiem, dlaczego nie zostało to wcześniej zmienione, bo dla mnie takie rozwiązanie, jakie podsunęła Kornik jest bardzo logiczne i dobre, więc, jak napisałam na początku - jestem za. Kończenie natomiast ważnych sesji tylko po to, aby szybko wyleczyć ranę jest niefajne. - Porywisty Wiatr - 15.05.2020 Też jestem za :piona: - Kuni Syk - 15.05.2020 Jestem za :piona: - Kruczy Cień - 15.05.2020 Podbijam. Nawet nie zauważyłam, że mamy taką nielogiczną zasadę w regulaminie xD. - Topniejący Lód - 15.05.2020 Kornikowy Konar napisałx:Dzień dobry, przychodzę z propozycją korekty poniższego punktu regulaminu (z V.Multilokacja): Jesteśmy jednogłośnie za, a więc zmiana zostanie jeszcze dzisiaj wprowadzona do regulaminu. - Persefona - 20.05.2020 zapisy do samotników i pieszczochów są zamknięte już od naprawdę bardzo dawna i obecnie jedyna szansa na grę samotnikiem to gra wygnańcem albo powracającą postacią. na forum brakuje trochę takich samotników z krwi i kości, które z czasem mogłyby zacząć sprawiać klanom problemy... : ) obecnie mamy mnóstwo użytkowników, każdy klan ma po trzy strony członków, więc nie ma już sytuacji, w której samotników będzie więcej niż kotów w którymś klanie. nowy gracze i tak nie mogą zacząć od samotnika, a biorąc taką postać jako multikonto, będą już raczej świadomi tego, jak wygląda gra na forum, więc nie ma też obaw o to, że będą dramy o to, że klan, zamiast przyjąć nowego członka, to zabił go na granicy, bo nie chciał sobie pójść. porzucenie samotnika też nie boli fabuły tak, jak porzucenie klanowego kota, więc to zawsze win/win. - Biała Burza - 20.05.2020 Zgadzam się z tym, że brakuje trochę samotników z krwi i kości i podbijam założenia Fiołka. Fajnie, gdyby zapisy do samotników i pieszczochów zostały otworzone. - Wronia Łapa - 20.05.2020 Jestem za, moim zdaniem zwiększenie liczby samotników da szanse na stworzenie ciekawszej fabuły tym istniejącym i może uratuje część z nich od porzucenia |D Nie widzę za bardzo zagrożenia dla populacji Klanów, co za tym idzie nie rozumiem czemu zapisy są zamknięte. - Wydrzy Plusk - 20.05.2020 Podbijam! Na forum jest bardzo mała ilość samotników i uważam, że zapisy powinny zostać otworzone. - Polny Chwast - 20.05.2020 ja jestem za, zwłaszcza, że swego czasu Klan Gromu zapowiedział rozwiązanie konfliktu z samotnikami, więc teraz, gdyby zaczęli oni powstawać, ten wątek mógłby zostać popchany dalej i jakoś rozwinięty. Imo to dawałoby duże możliwości fabularne, no, a poza tym, tak jak napisali poprzednicy, brakuje samotników z krwi i kości - Świetlikowy Zagajnik - 20.05.2020 też za. może obecni samotnicy i pieszczochy mieliby wreszcie z kim brać sesje - Hucząca Łapa. - 20.05.2020 podpisuję się pod tym, co jest na górze. dorzucę jeszcze, że wiele osób grających samotnikami często skarży się na sb, że trudno im znaleźć kogoś na sesję. gdyby samotników i pieszczochów byłoby więcej, na pewno byłoby to trochę prostsze, tak samo jak zachowywanie aktywności postacią spoza klanu – na razie to też nie jest łatwe. i podoba mi się to, co polny pisze, popieram mocno. |