Propozycje - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html) |
- Łaciate Futerko - 26.07.2020 Jak dla mnie, głosować powinien moc kazdy kto chce i zaczął grac przed całą tą akcją, czyli ma staż co najmniej kilku dni, skoro już tak bardzo sie tego boimy, chociaż osobiście nie zabraniałabym NIKOMU kto ma aktywną na fabule postać :x wiadomo, że to nie są ludzie, którzy pojawili się tylko po to, by zagłosować, a odbieranie im takiej możliwości imo wydaje się nie w porzadku, nawet jeśli takich osób jest stosunkowo niewiele. Skoro mamy być zgrana społecznością to nie podoba mi się dyskryminacja nowych graczy już na „wstepie”, skoro chcemy zacząć od nowa tbh, bo ja na ich miejscu poczułabym się niefajnie. Kandydaci powinni się dobrze zaprezentować w formularzu zgłoszeniowym i zgarnąć głosy od tych którzy im ufają, niezależnie od tego ile grają. - Biała Burza - 26.07.2020 Łaciate Futerko napisałx:Jak dla mnie, głosować powinien moc kazdy kto chce i zaczął grac przed całą tą akcją Czyli konta założone przed postem Rzo w odejściach? (2020-07-23, 20:07) - Łaciate Futerko - 26.07.2020 Jak najbardziej, albo nawet przed postem popiel, bo o wyborach na poważnie zaczęto mówić dopiero dzisiaj tak naprawdę i nikt wcześniej nie mógł przewidzieć, że do tego dojdzie. - Tygrysia Łapa - 26.07.2020 [quote="Gęsiopióry"]ja na razie nie mam możliwości napisania dłuższego posta, ale napiszę yylko na szybko, że podoba mi się otwarta dyskusja i dużo pomysłów, które się tu pojawiają - Ćmi Zmierzch - 26.07.2020 Podbijam to, co powiedziały Świetlik i Biała, odejście Rzo brzmi jak rozsądna granica. - Kacza Łapa.. - 26.07.2020 Ja osobiście dalej jestem przekonana do jawnego głosowania. Jeśli ktoś ma być zjechany za coś to może być za cokolwiek. Ostatnie wydarzenia to jak najbardziej pokazują, można zarobić złośliwy komentarz od kogoś bo komuś nie podoba się nasza postać. I to wszystko sprowadza się do tego, że powinno się upominać osoby piszące te nieprzyjemne komentarze, a nie utwierdzać wszystkich w przekonaniu, że swoją opinię trzeba chować i wyrażać jedynie po cichu, bo tylko wtedy inni nas nie zjedzą żywcem za odmienne zdanie. Nie mniej jednak jako, że jestem chyba w mniejszości póki co, to moim zdaniem minimum jawności powinien stanowić temat, w którym każdy kto zagłosował napisze "zagłosowałem" - dzięki temu potem można to porównać z liczbą oddanych głosów i nie ma miejsca na przekręty i "dorabianie" głosów (nie żebym kogokolwiek podejrzewała o to, ale lepiej dmuchać na zimne). - Ćmi Zmierzch - 26.07.2020 Pozwolę sobie pozbierać i podsumować, poprawcie mnie ktoś, jeżeli coś pominęłam, ale konsensus wygląda mniej więcej tak: Po tym, jak zgłoszą się chętni na admina, utworzone zostanie konto-urna, na które gracze będą wysyłali po jednej pw. Po wysłaniu pw gracz wrzuca posta w wyznaczonym temacie, w którym deklaruje, że oddał swój głos, i wypisuje swoje konta. Oddać głos może każdy gracz, który ma przynajmniej jedno aktywne konto, założone przed postem Rzo w odejściach (2020-07-23, 20:07). Czy zgadzamy się wszyscy (przede wszystkim Popiel) na taką formę wyborów? - Biała Burza - 26.07.2020 To ja jeszcze chcę doprecyzować czy oddajemy w końcu jeden głos, czy trzy? Oczywiście przy ogłoszeniu wyników miło by było, gdyby pokazały się screeny tych głosów wysyłanych na konto-urnę, z rzecz jasna zamazanym nickiem. edit: no i oczywiście się zgadzam z taką formą. - Gryząca Łapa - 26.07.2020 Zgadzam się ze wszystkim, co opisała Ćmi Zmierzch. Co do liczby głosów, przypominam o swojej propozycji dotyczącej ordynacji preferencyjnej (oddawania jednego głosu, gdzie numeruje się wszystkich kandydatów od najbardziej preferowanego do najmniej preferowanego) - link do posta. Za tą opcją dalej stoję. - Jasna Kropla - 26.07.2020 Ja jestem za tym co pisze Ćma. Co do formy głosowania to chyba bardziej jestem za formą ordynacji preferencyjnej, którą proponuje Gryząca Łapa - Świtająca Łapa.. - 26.07.2020 Jestem za tajnymi wyborami, dlatego że tak jak było wspomniane - gracze mogliby się sugerować innymi głosami. Ujawnienie screenów po wyborach z zamazanymi/wyciętymi nickami wydaje mi się dobrym sposobem weryfikacji, czy wszystko przebiegło poprawnie, tak samo jak temat z postami "zagłosowł*m", żeby uniknąć sytuacji, że czyjś głos nie dotarł na skrzynkę. Popieram także zaproponowaną przez Gryziela metodę, aby były do oddania 3 głosy na kolejno preferowanych przez uczestnika kandydatów. I żeby było jednak więcej czasu niż 24h na zgłoszenie, bo dużo osób wzięło nieobecności z powodów wyjazdów lub innych i jednak jest to decyzja, którą trzeba przemyśleć - 3 dni na zebranie zgłoszeń i 3 dni na głosowanie chyba byłyby w porządku. Wierze, że nasza tymczasowa administracja sobie do tego czasu poradzi i nikt nie ucierpi z powodu braku możliwości spytania o multi. - Cierpka Jagoda - 26.07.2020 Jestem na tak za tym co napisała Ćma, a metoda jaką opsiał Gryzek wydaję się być najlepsza. Jestem też za głosowaniem anonimowym :lgbt: Czyli jak dobrze rozumiem, trzeba już jutro ogłosić nabór,(trzeba jeszcze ustalić formularz) na to cały dzień, potem trzy dni na głosowanie i wynki uvu Edit: co do długości wyborów jestem za tym, aby to i to trwało 3 dni - Węglowy Pył - 26.07.2020 Ja również zgadzam się z Ćmą. Jeśli chodzi o formę głosowania, to jestem za oddawaniem trzech głosów na wybranych kandydatów. Edit. Jestem za przeznaczeniem również 3 dni na zgłoszenia i 3 dni na samo głosowanie. - Kornikowy Konar - 26.07.2020 Zgadzam się z podsumowaniem Ćmy i ordynacją preferencyjną Gryzka. Tak samo, jeżeli tymczasowa administracja jest gotowa przyjąć tę rolę na dodatkowy okres, byłaby za wydłużeniem terminu zgłoszeń do trzech dni. Co nagle to po diable. - Ćmi Zmierzch - 26.07.2020 No i super, ludzie |