Propozycje - Wersja do druku +- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl) +-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html) +--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html) +--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html) |
- Dymiący Staw - 14.12.2020 Również jestem za! Często mam takie problemy pisząc, że nie wiem co się dzieje z inną postacią a np ktoś pyta o nią moją postać na fabule. To by bardzo ułatwiło sprawę. - Mrok - 14.12.2020 Podpisuję się pod wszystkim wyżej wymienionym! - Czterolistna Koniczyna - 14.12.2020 Również jestem za! :pustka: - Kacza Łapa.. - 14.12.2020 Jestem za, bardzo by to ułatwiło rozgrywkę. - Okopcona Gałązka - 14.12.2020 również jestem za dodaniem takiego pola w kodzie (i za nagłośnieniem, że zostaje dodane, i za ustaleniem od jakiej długości nb powinno być wypełnianie), plus w ogóle jestem za przypomnieniem tego pierwszego posta w temacie 'Nieobecności': Cytat:Jeżeli nie będzie Cię na forum dłużej niż 3 dni, poinformuj nas o tym: większość osób wpisuje wszystkie multikonta, ale warto o tym przypomnieć, jeśli przy dłuższej nb należałoby określić powód nieobecności każdego z nich. plus wydaje mi się, że tydzień nb nie musiałby być uzasadniany fabularnie? tak od dwóch tyg/trzech zaczyna robić się problem? no chyba, że user tak zdecyduje, ale taki wymóg, że od dwóch tyg powinno się podać, co się dzieje z postacią, wydaje mi się rozsądny. - Płonące Niebo - 14.12.2020 Jeśli wam to odpowiada, to w porządku. Do jutra powinnyśmy to ładnie opracować, edytować post w nieobecnościach i dać info od administracji (być może razem z innymi drobnymi zmianami kosmetycznymi). - Płonące Niebo - 19.12.2020 Podczas rozmów administracyjnych z Gryzielem padła pewna propozycja, dlatego zdecydowaliśmy się poznać wasze zdanie na ten temat i to, czy wam to odpowiada. Mianowicie zmiana adresu strony z artemida.webd.pl na wojownicy.webd.pl. Zaletami zmiany adresu forum n Wojownicy jest prostsza, bardziej intuicyjna nazwa, związana z tematyką forum i uniwersum, co może ułatwić ewentualnym nowym chętnym oraz osobom które wyszukują haseł związanych z wojownikami trafienie na nasze forum. Z wad można między innymi wypisać to, że to nazwa mniej charakterystyczna, a nazwa Artemida jest już utarta wśród graczy jak i znana wśród innych osób należących do polskiego fandomu wojowniczego a nie grających na forum. Przy okazji chcemy również nadmienić, że linki takie jak artemida.webd.pl/wojownicy i obecnie funkcjonujące linki do forum w dalszym ciągu by działały i otwierały stronę wojownicy.webd.pl. Chcemy poznać wasze zdanie i to, czy pasuje wam, by adres forum został zmieniony na Wojownicy. Nazwa Artemida w dalszym ciągu pojawiałaby się w możliwych adresach oraz, najpewniej, w dalszym ciągu by funkcjonowała jako nazwa forum wśród graczy jak i podczas reklamy. Jest jeszcze trzecia opcja - wojownicy-artemida.pl (czyli uproszczona końcówka, która wymaga użycia obu nazw, bo reszta domen jest zajęta) która łączy obie nazwy, nie ma przy niej webda, ale kosztowałaby nas dodatkowo 15zł rocznie. - Zbożowy Kłos - 19.12.2020 przyznam szczerze, że pozostałbym prze artemida.webd.pl jako podstawowej domenie. wywalenie tego slasha to dobra rzecz, bo przestanie mylić ludzi (mnie) i uprości ogólny dostęp do forum. zmienianie na cokolwiek innego wydaje się jednak... zbędne? ludzie i tak mówią na forum arcia i później by trzeba było wszystkim mówić, skąd to się wzięło. XD no i wiadomo, nazwa rozpoznawalna, lata tradycji, więc jeszcze raz: artemida.webd.pl wydaje się najlepszym rozwiązaniem - Rysi Pomruk - 19.12.2020 Zbożowa Łapa napisałx:przyznam szczerze, że pozostałbym prze artemida.webd.pl jako podstawowej domenie. wywalenie tego slasha to dobra rzecz, bo przestanie mylić ludzi (mnie) i uprości ogólny dostęp do forum. zmienianie na cokolwiek innego wydaje się jednak... zbędne? ludzie i tak mówią na forum arcia i później by trzeba było wszystkim mówić, skąd to się wzięło. XD no i wiadomo, nazwa rozpoznawalna, lata tradycji, więc jeszcze raz: artemida.webd.pl wydaje się najlepszym rozwiązaniem Mocno podbijam wypowiedź Zboża. Nazwa Artemidy jest i tak dobrze znana w polskim fandomie, więc jest to dość zbędna zmiana. Trzeba po prostu pamiętać o reklamach forum, raz co jakiś czas ją podbijać - Promienna Łapa. - 19.12.2020 ja osobiście zostałabym przy artemidzie, wśród osób wdrążonych w roleplaye kotkowe czy osób siedzących na wojowniczych grupach facebookowych już zostało tak przyjęte, że jest forum kotkowe o nazwie artemida i zmiana mogłaby zrobić trochę zamieszania moim zdaniem. Bo ludzie spoza naszego forum mogliby być zdziwieni czy to to samo forum, czy inne i trzeba by tłumaczyć za czym stoi ta zmiana - Szara Kora - 19.12.2020 Jestem za zmianą adresu forum na wojownicy.webd.pl a teraz pozwólcie, że napiszę pokrótce czemu :3 Po pierwsze, wojownicy w nazwie momentalnie budzą WŁAŚCIWE skojarzenia w przeciwieństwie do artemidy. Nasze forum jest jednak osadzone w tym konkretnym uniwersum, dlatego myślę, że wojownicy.webd mogą tylko podbić nasze zasięgi wśród tych osób, które dopiero zaczynają wdrażać się w świat Erinek (a przy okazji nasz). Tacy ludzie naturalnie będą szukać w necie czegoś z nazwą "wojowników", a artemida, mayaatan, czy cokolwiek tu sobie wstawicie, nie daje tego samego efektu. Może do nas trafią, a może nie - to działa na takiej zasadzie. Nawet jeśli jesteśmy dobrze wypozycjonowani, to może znaleźć się ktoś, kto powie "ee, artemida, ale że o co chodzi" i, no... nie kliknie. Nie przywiązywałabym się też za bardzo do Artemidy bo, tak jak wskazywali poprzednicy, ta nazwa jest taka rozsławiona i legendarna. Okej, tak jest, ale jeśli oba adresy będą przekierowywać w jedyne słuszne miejsce, czyli na nasze forum, to nie widzę problemu. Nie znikamy przecież w czeluściach, nie zakładamy nowego forum, tylko przenosimy się na nowy adres i, jak mniemam, informujemy o tym w miejscach, gdzie zdążyliśmy się zaznaczyć jako "artemida" (i może dzięki temu przypomnimy o swoim istnieniu i ktoś nowy do nas zajrzy, kto wie?). Po prostu... Ugh. Nie byłabym za tym, że robić z ludzi de***i, których przerośnie coś takiego jak zmiana adresu. Każdy chyba umie czytać ze zrozumieniem w takim stopniu, żeby ogarnąć, że artemida to teraz wojownicy. Nie chodzi raczej o to, żeby ludziom, którzy już wiedzą, czym jest artemida robić kłopot (bo oni i tak nas znajdą jeśli będą chcieli) tylko, jak mniemam, to taki ukłon dla zupełnie zielonych w temacie-naszych potencjalnych nowych graczy. Wreszcie, przypomnijmy sobie JAKIE skojarzenia budzi artemida. Mieszane, rzecz jasna. Ośmielę się nawet spostrzec, że w przeciągu ostatnich kilku lat dosyć mocno nadszarpnęliśmy sobie reputację, czego dowodem jest choćby ten śmiszny temat na edenie. Dlatego czy naprawdę mamy przy czym się tak zapierać i za czym tęsknić? Nowa nazwa to trochę takie symboliczne rozpoczęcie nowej przygody. Po tylu latach rozgrywki uważam, że przyda nam się każdy powiew świeżości, a ten jest po prostu pożyteczny, bo z miejsca przyciąga do nas odpowiednie osoby. Nie wierzę, żeby taki kosmetyczny zabieg mógł nagle spowodować, że ludzie przestaną nas łączyć z najstarszym i największym forum o kocich wojownikach. No. To tyle. - Fiołkowy Świt - 19.12.2020 ja jestem za tym, żeby wywalić po prostu to /warriorcats z linku i zostać przy artemidzie. forum ma oryginalną nazwę, która jest rozpoznawalna i nie jest tak mdła i bez wyrazu jak samo "wojownicy", które może oznaczać absolutnie każdego erpeżka o tej tematyce. nie mam nic mądrego do napisania, po prostu wolę, żeby arcia została arcią. - Węgorzowe Gardło - 21.12.2020 Osobiście jestem za pozostaniem przy nazwie Artemida. Nazwa "Wojownicy" jest na moje już dobrze oklepana i powszechna, a Artemida miło wpada w ucho. Sama nazwa ma coś w sobie oryginalnego, i na moje nie ma potrzeby tego zmieniać. - Chaotyczny Lot - 21.12.2020 sorry że piszę z pewnym opóźnieniem, ale wcześniej po prostu nie miałam możliwości wejść na forum, a i teraz wpadłam tylko wypowiedzieć się w tym jednym temacie i spadam z krzesła :> pozbycie się "artemidy" z nazwy uważam za najlepszy ruch, jaki powinniśmy podjąć. należy uzmysłowić sobie pewną kluczową rzecz. nazwa forum to zazwyczaj pierwsza rzecz, z jaką styka się potencjalny nowy gracz, trafiając na jakąkolwiek o nim informację. naszym celem powinno być właśnie docieranie do nowych graczy, którzy powinni dostać jak najklarowniejszy komunikat o czym jest to forum. nazwa "Artemida" poprzez swoje mitologiczne pochodzenie może najzwyczajniej w świecie wprowadzać w błąd. nie ma absolutnie żadnego przełożenia na nic, co zawiera się w treści forum. gdyby chociaż jakkolwiek nawiązywano do niej w lore, gdybyśmy mieli jakiegoś starożytnego NPCa o tym imieniu czy coś - ale nie mamy. nazwa jest z nami poniekąd z przypadku, bo taki serwer ktoś ogarnął. przywiązaliśmy się do niej... ale do niczego nam się nie przysługuje. wszystkim osoby, które uważają, że nazwa "Artemida" czyni nasze forum rozpoznawalnym czy stanowi jakąś markę, chciałabym usmysłowić pewien ważny fakt. jeśli ktoś z innego forum/z facebooka/skądkolwiek już o nas słyszał, trafił do nas, zwrócił uwagę na tyle, że zapamiętał nazwę, ale zdecydował się z jakiegokolwiek powodu nie dołączyć - to prawdopodobnie z tego powodu nie dołączy. nie "stracimy" tego potencjalnego Gracza dlatego że zmienimy nazwę i nagle zupełnie straci rozeznanie jakim jesteśmy forum. jemu ono z jakiegokolwiek powodu i tak nie odpowiada. więc argument że pozbycie się tego tytułu sprawi że będziemy mniej rozpoznawalni wobec takich osób jest zupełnie nieistotny. wobec for, z którymi mieliśmy jakąs współprace czy coś, to też nie problem. po prostu wystarczy im zakomunikować zmianę, poprosić o podmienienie banneru. z czysto praktycznej strony, zmiana nazwy pozwoli nam lepiej wypozycjonować forum, czyli sprawić, żeby jeszcze bardziej "wyskakiwało na wierzch" osobom, szukającym Wojowników. a do nich właśnie powinniśmy trafiać. dużo ważniejsze, niż poczucie nostalgii czy "zżycie się" z nazwą, jest otworzenie się na to, co przed nami. będę strasznie zawiedziona, jeśli nie wykorzystamy tej szansy by postąpić krok naprzód, rozhermetyzować trochę forum i szerzej otworzyć drzwi dla nowych graczy. a na koniec dodam, że jeśli obawiamy się o to że nasze forum o Wojownikach będzie się komuś mylić z tymi wszystkimi innymi forami o Wojownikach - możemy po prostu poszukać dla niego innego, bardziej adekwatnego podtytułu. błagam, pozwólmy temu miejscu się rozwijać : "(ograniczenie nazwy do tego o czym jest forum) to jest właśnie szacunek do czyjegoś czasu, żeby nie marnować go na szukanie tego co już znalazł, oraz operowanie na podstawowych zasadach publikowania treści - np. takiej że człowiek szperający w necie poświęca średnio 8 sekund na daną informację i wszlekie "szumy informacyjne", a imię bogini zupełnie niezwiązane z treścią forum to typowy szum, nam tę uwagę rozpraszają, zamiast koncentrować i że o ile nagówek przeczyta jakiś 60% osób które na niego trafią, to w link kliknie pewnie mniej niż połowa, a przeczyta coś jeszcze jakiś ułamek z tej połowy... więc to nastawienie "niech wejdzie i się dowie" jest własnie nie fair wobec nowego odbiorcy" "już nie mówiąc o tym że potencjalny nowy gracz może byc po prostu mniej obyty w funkcjonowaniu w przestrzeni internetowej, gorzej "czytać między wierszami" i nie załapać dowolnej rzeczy tak szybko jak ktoś, kto śmiga po sieci od kilkunastu lat."[/list] - Dmuchawcowy Puch - 21.12.2020 Robię speedrun życia dalej i absolutnie nie mam czasu pisać całej mojej opinii na ten temat. Na szczęście Chaos zrobiła to za mnie xD Żarciki na bok kiedy usiadłam w końcu do pisania czegoś konkretnego w tym temacie wpadł post Chaos pod którym szczerze słowo w słowo się podpisuję. Szczerze gdyby nie fakt że pewnego dnia się nudziłam i zaczęłam klikać bannery na nieistniejącym już forum TLK nie wpadłam bym na pomysł że to jest forum w jakikolwiek sposób bazowane na Wojownikach. Rozumiem przywiązanie do nazwy, rozumiem że "Nie chcemy być tylko przeciętnym forum o nudnej nazwie Wojownicy" ale... Szczerze czasami moim zdaniem nazwa Artemida bardziej szkodzi niż pomaga i moim zdaniem powinno się ją odłożyć na ładną półeczkę pamiątek, a forum przemianować. Dziękuję za przyjście na mój Ted Talk. |