Artemida - Wojownicy PBF
Propozycje - Wersja do druku

+- Artemida - Wojownicy PBF (https://artemida.webd.pl)
+-- Dział: Administracja (https://artemida.webd.pl/forum-241.html)
+--- Dział: Organizacja (https://artemida.webd.pl/forum-4.html)
+--- Wątek: Propozycje (/thread-4153.html)

- Księżycowy Pył - 04.02.2021

jestem za.

- Kłoda - 04.02.2021

Też jestem za!

- Ciernisty Kwiat - 04.02.2021

Również jestem za

- Orlikowe Pióro - 05.02.2021

jestem za :piona:

- Kuni Syk - 05.02.2021

Jestem za!

- Wierzbowa Gałązka - 05.02.2021

również jestem za

- Liliowa Łapa... - 06.02.2021

Byłabym za, ale wspomniałam już na discordzie, wspomnę i tutaj. Z tego co wiem czeka nas duży o ile nie kompletny rework mechaniki. I przy tej perspektywie próbowanie zbalansowania obecnej mechaniki jest dla mnie trochę pracą bez sensu. Jednakże na uwadze mam też, że nowa mechanika może przyjść też dopiero za dłuższy czas. Dlatego popieram pomysł jak najbardziej ale wykonanie... Szczerze poczekała bym do nowej mechaniki.

- Gryząca Łapa - 07.02.2021

Blekot napisałx:Propozycja: Postaci nieaktywne, do których userzy chcą wrócić po długim czasie nieobecności, mogą wrócić z lvlem zależnym od ich wieku, tak jak w tabelce dla nowych samotników:
Cytat:1 - 19 księżycy: I LVL
20 - 39 księżycy: II LVL
40 - 69 księżycy: III LVL
70 + : IV LVL
Uzasadnienie: Powrót postaci po długiej nieobecności jest ciekawym wydarzeniem i stwarza duże możliwości fabularne, jednak w obecnej sytuacji taki kot byłby bardzo mocno zniedołężniały. Na pewno przeżył przez ten czas niejedną przygodę i doświadczył nowych rzeczy, jednak po powrocie na forko wciąż, w wieku np. 60 księżyców, będzie miał pierwszy lvl i każdy w miarę aktywny terminator będzie mógł skopać mu zadek |D

Lvle startowe samotników są zaniżone* i od początku stworzone jako darmowe przy spełnieniu warunku wieku.

*grając aktywnie Powojką zdobyłam III lvl jeszcze przed zakończeniem treningu i przed osiągnięciem wieku 20k

Sądzę, że ta propozycja powinna zostać wprowadzona. Prawdopodobnie zmiany w mechanice nadejdą na tyle szybko, że skorzysta z tego tylko kilka postaci, ale myślę, że to rozwiązanie zostanie w użytku nawet w nowej mechanice, ale w trochę innej formie.

Proponuję takie zasady suplementacyjne:
  1. Poziom powracającej postaci można podwyższyć tylko, jeżeli była ona zaginiona przez przynajmniej 10 miesięcy.
  2. Czas bycia zaginionym nalicza się od momentu, w którym konto postaci trafiła do grupy "Nieaktywne/zaginione".
  3. Jeżeli powracająca postać przed zaginięciem osiągnęła poziom wymieniony w tabeli lub wyższy, jej poziom nie zostaje zmieniony.
  4. Powracająca postać zachowuje wszystkie zdobyte wcześniej punkty EXP, nawet jeśli jej poziom został podwyższony.
Czy odpowiadają wam one?

- Kapsel - 07.02.2021

yeah, wydaje mi się, że to miałoby sens

- Czterolistna Koniczyna - 07.02.2021

Ya! Według mnie to dobre rozwiązanie. :ehe:

- Sienna Łapa - 07.02.2021

Brzmi spoko, tylko nie sam czas. 10 miesięcy to przecież prawie rok xD Ja bym była za zmniejszeniem czasu do już chociażby pół roku albo 3 miesięcy. W końcu im krócej postać będzie w nkt, tym mniej dostanie. Albo nie dostanie lvla wcale

- Mrucząca Łapa - 08.02.2021

Gryząca Łapa napisałx:
Blekot napisałx:Propozycja: Postaci nieaktywne, do których userzy chcą wrócić po długim czasie nieobecności, mogą wrócić z lvlem zależnym od ich wieku, tak jak w tabelce dla nowych samotników:
Cytat:1 - 19 księżycy: I LVL
20 - 39 księżycy: II LVL
40 - 69 księżycy: III LVL
70 + : IV LVL
Uzasadnienie: Powrót postaci po długiej nieobecności jest ciekawym wydarzeniem i stwarza duże możliwości fabularne, jednak w obecnej sytuacji taki kot byłby bardzo mocno zniedołężniały. Na pewno przeżył przez ten czas niejedną przygodę i doświadczył nowych rzeczy, jednak po powrocie na forko wciąż, w wieku np. 60 księżyców, będzie miał pierwszy lvl i każdy w miarę aktywny terminator będzie mógł skopać mu zadek |D

Lvle startowe samotników są zaniżone* i od początku stworzone jako darmowe przy spełnieniu warunku wieku.

*grając aktywnie Powojką zdobyłam III lvl jeszcze przed zakończeniem treningu i przed osiągnięciem wieku 20k

Sądzę, że ta propozycja powinna zostać wprowadzona. Prawdopodobnie zmiany w mechanice nadejdą na tyle szybko, że skorzysta z tego tylko kilka postaci, ale myślę, że to rozwiązanie zostanie w użytku nawet w nowej mechanice, ale w trochę innej formie.

Proponuję takie zasady suplementacyjne:
  1. Poziom powracającej postaci można podwyższyć tylko, jeżeli była ona zaginiona przez przynajmniej 10 miesięcy.
  2. Czas bycia zaginionym nalicza się od momentu, w którym konto postaci trafiła do grupy "Nieaktywne/zaginione".
  3. Jeżeli powracająca postać przed zaginięciem osiągnęła poziom wymieniony w tabeli lub wyższy, jej poziom nie zostaje zmieniony.
  4. Powracająca postać zachowuje wszystkie zdobyte wcześniej punkty EXP, nawet jeśli jej poziom został podwyższony.
Czy odpowiadają wam one?

Myślę że jest to dobre rozwiązanie. Jednak skróciłambym czas gdzieś do 6 miesięcy. Jest to wyraźnie mniej, ale nadal tyle że powinno zapobiec zawieszaniu postaci dla samego podbicia lvl'u. :)

- Milcząca Łapa - 08.02.2021

Jakby nie patrzeć 6 miesięcy wydaje się ok. Tak ze strony gracza, nie na księżyce patrząc. Byłabym za płową roku.

- Mysia Łapa. - 08.02.2021

podbijam wszystko, oraz to zmniejszenie okresu czasowego do 6 miesięcy właśnie

- Oleandrowa Łapa - 08.02.2021

Jestem za propozycją, i moim zdaniem pół roku będzie dobre