Owieczki Lady.
Wygląd
Ciało tej młodej kotki pokryte jest miękkim, kręconym futerkiem o jednolicie białej barwie. Charakterystyczna struktura sierści wyróżnia ją nie tylko spośród dachowców, ale również kotów innych ras. Jest delikatnej, wręcz wiotkiej budowy. Możliwe, że w ciągu najbliższych księżyców jej sylwetka nieco się rozbuduje, jednak nigdy nie będzie ani wysoką, ani mocno zbudowaną kotką. Drobny pyszczek zdobią bursztynowe oczy, a uroku dodaje różowy nosek. Na uszach, w miejscach, gdzie sierść kotki jest mniej gęsta można dostrzec prześwity różowej skóry. U Lady nawet wibrysy nie są proste jak u większości kotów, lecz powyginane na wszystkie strony. Na jej szyi zwykle znajduje się wąska, różowa obróżka ozdobiona srebrnymi cekinami, do której przyczepiona jest niewielka adresówka - różowe serduszko.
Owieczki Lady

[Obrazek: BrMTied.jpg] x [Obrazek: O6dBgm8.png]
Lady x Cassanova
36k / ok. 70k

Lady to rodowodowa kotka rasy La Perm, której właściciele postanowili spróbować swoich sił w hodowli kotów. Z tego powodu biała kotka brała udział w wystawach, gdzie jej uroda została doceniona przez sędziów. Potem sprawdzono dokładnie jej zdrowie i zyskała uprawnienia, aby zostać kotką hodowlaną. Właściciele Lady wybrali na ojca miotu jednego z najdoskonalszych kocurów, sprawdzonego reproduktora, do którego przyjechali na krycie. Wszystko udało się dobrze.
No cóż, przynajmniej z ich perspektywy…

Lady wyobrażała sobie to wszystko inaczej. Marzyła o romantycznej miłości, albo przynajmniej o ciekawym spotkaniu z atrakcyjnym kocurem. Jej ,,partner” może i fizycznie prezentował się znakomicie, ale poza tym mocno ją rozczarował. Ich spotkanie trwało krótko, kocur był małomówny i przez całe spotkanie – na które tak długo czekała! - wymienili może parę słów. Potem starszy kot zrobił co trzeba nie za bardzo przejmując się tym, jak się czuje matka jego przyszłych kociąt. W końcu co za różnica? Nie musi zabiegać o jej względy. Za tydzień pewnie i tak przyjedzie kolejna taka.

Kotka pozostała więc sama ze swoim rozczarowaniem. Mimo wszystko nie może się doczekać narodzin swoich dzieci – mając jednak nadzieję, że okażą się lepsze od ich ojca.

Poszukuję graczy na 2-3 kociaki. Proszę o przemyślane zgłoszenia – należy pamiętać, że w przypadku pieszczochów fabuła jest dużo mniej rozbudowana niż w klanach. Istnieje możliwość, że jeden z kociaków zamieszka na stałe z Lady, jeśli kogoś interesowałaby taka opcja. Jeśli nie zgłoszą się chętni – kociaki albo się nie urodzą (poronienie) albo trafią do nowych domów bez późniejszych kontaktów z matką.

Możliwe umaszczenia: czarne, niebieskie, czekoladowe, liliowe i białe. Możliwe białe znaczenia. Oczywiście wszystkie rasy la perm.

Jeśli chodzi o imiona to mam tylko jedno zastrzeżenie – wszystkie powinny zaczynać się na tą samą literę, aby imitować miot w hodowli. Jako, że to pieszczoszki a hodowcy często mają wielką fantazję, to mogą być naprawdę dowolne imiona.

Lista chętnych:

Nie obowiązuje zasada „kto pierwszy ten lepszy”. Póki co zbieram chętnych a potem wybiorę, kto dostanie się do miotu (jeśli będzie więcej chętnych niż miejsc).
[Obrazek: cupcake_divider_by_xcrimson_kissesx.png]
In all of the world so far
i am the greatest, g r e a t e s t, star!
Statystyki - lvl: 1 | S: 4 | Zr: 7 | Sz: 6 | Zm: 3 | HP: 65 | W: 35 | EXP: 40/100
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Wygląd
Brązowooka kocica o trochę wyższym niż średnim wzroście, czarno-rudym futrze z tygrysimi pręgami przecinającymi te drugie, z podłużną blizną na boku i szyi oraz przyciętym i nadszarpanym lewym uchem.
CHCIAŁABYM
Ale *zerk zerk* posty i ponad(?) dwa miesiące trzeba by było czekać, gdybyś się wgl zgodzić miałaś
boję się tej melodii
że przyniesie cię znowu
kiedy już pamięć zapomni
to co we mnie jest tobą

boję się tej melodii
że zmąci tą ciszę
która mi kiedyś pozwoli
xxxxxxxxxxxxxxxxxxnareszcie
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxnie słyszeć
Statystyki - lvl: 4 | S: 13 | Zr: 10 | Sz: 9 | Zm: 7 | HP: 80 | W: 50 | EXP: 35/300
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Wygląd
Rudy kocur z białym o atletycznej budowie i zielono-żółtych oczach. (szczegółowy w KP)
Jak dla mnie ciekawa okazja :D

Kociaczki mogą też być białe jak mi się wydaje...?
  • Gdzie jesteś? Gdzie jest nasze miejsce?
    W tym świecie, który nie chce byśmy odnaleźli szczęście?
    [Obrazek: 2UQ9pRm.jpg] [Obrazek: o5P54mN.jpg] [Obrazek: PyVgCTg.jpg]
    Może się spotkamy na końcu świata?
    Skoczymy z jego krawędzi, nauczymy się latać.
    Może spadając odnajdziemy chwilę szczęścia?
    Bo szukając jej na Ziemi wciąż przypominałem ślepca.

Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 8 | Sz: 8 | Zm: 4 | HP: 73 | W: 37 | EXP: 115/150
Wygląd
Koteczka niewielkich rozmiarów o bardzo szczupłej sylwetce. Futro pokrywające jej drobne ciało ciągle tej samej barwy - pręgowane, bure z fragmentami rudości. Od brody poprzez pierś i cały brzuch sierść jest idealnie biała, tak samo jak skarpetki na łapach i końcówka długiego, biczowatego ogona. Mysz ma nienaturalnie duże uszy, tym samym doskonały słuch. Trochę niżej znajdują się dwa przenikliwe, blado-zielone talary, Mysie ślepia, które drążą nowo poznane koty na wskroś. Jeszcze niżej umiejscowiony jest ciemnoróżowy nos, który jest wiecznie w ruchu. Wyraz Mysiej mordki jest zazwyczaj obojętny, nie okazujący żadnych uczuć, jednak nie raz można dostrzec lekki, najczęściej zuchwały uśmieszek.
Co tu się.

@_@ tego jeszcze nie było.
Umaszczeń raczej będzie sporo więcej, no, chyba, że Lady faktycznie ma pod bielą czekoladę, bo jednak mieć czekoladę a nosić gen czekolady to co innego. a ten kocur zdecydowanie nie jest imo liliowy, raczej dymny z bielą ale co ja się znam

Brałabym ale, heh, zawiesiłam Rozmaryn
Statystyki - lvl: 2 | S: 5 | Zr: 7 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 50 | W: 60 | EXP: 15/150
Wygląd
Była to niewysoka, chuda kotka, której brak wysokiego wzrostu rekompensowała długość ciała, naturalnie przystosowująca ją do biegu, oraz długi ogon...chwila, moment. To ostatnie nie opisuje najlepiej wymiarów tej części ciała u tej wojowniczki. Ogon Grzyb był nieprawdopodobnie, szokująco wręcz długi. Jak i reszta ciała, porośnięty był czarnym, krótkim futerkiem pozbawionym jakichkolwiek białych znaczeń. Natura wyposażyła ją w złote, bystre oczy, w których od niedawna błyszczy uśmiech przez łzy. Jej nawykiem było trzymanie zwieńczonych frędzelkami uszu postawionych. Szyję szpeciła sporych rozmiarów blizna - ślad po oderwanej przez lisa skórze. Jako Gwiezdny powróciła do wieku kocięcego: znowu jest maleńkim kociakiem o ledwo wybarwionych ślepkach.
I want to
Ale chyba niezbyt mogę, ostatnio mam mało czasu na pisanie. Ok, jeszcze nie wiem, jak będzie, nie traćmy nadziei :)
Propozycja ode mnie: może niech imiona zaczynają się na ,,nie"? Nieśmiertelność, Niemoc...
[Obrazek: 8xukyrS.png]
Statystyki - lvl: 4 | S: 9 | Zr: 9 | Sz: 13 | Zm: 7 | HP: 65 | W: 55 | EXP: 75/300
Wygląd
Wysoka, kształtna, buro-ruda z białymi znaczeniami kotka o limonkowych ślepiach. [KP]
Grzybowa Łapa napisałx:I want to
Ale chyba niezbyt mogę, ostatnio mam mało czasu na pisanie. Ok, jeszcze nie wiem, jak będzie, nie traćmy nadziei :)
Propozycja ode mnie: może niech imiona zaczynają się na ,,nie"? Nieśmiertelność, Niemoc...

Wątpię w to, że jakiś człowiek nazwałby tak swojego kota.

[Obrazek: 8Lj2Xtc.png]
I'm on the highway to hell
on the highway to hell
highway to hell
I'm on the highway to hell

and I'm goin' down
all the way
Statystyki - lvl: 1 | S: 7 | Zr: 5 | Sz: 5 | Zm: 3 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 30/100
Wygląd
Koteczka niewielkich rozmiarów o bardzo szczupłej sylwetce. Futro pokrywające jej drobne ciało ciągle tej samej barwy - pręgowane, bure z fragmentami rudości. Od brody poprzez pierś i cały brzuch sierść jest idealnie biała, tak samo jak skarpetki na łapach i końcówka długiego, biczowatego ogona. Mysz ma nienaturalnie duże uszy, tym samym doskonały słuch. Trochę niżej znajdują się dwa przenikliwe, blado-zielone talary, Mysie ślepia, które drążą nowo poznane koty na wskroś. Jeszcze niżej umiejscowiony jest ciemnoróżowy nos, który jest wiecznie w ruchu. Wyraz Mysiej mordki jest zazwyczaj obojętny, nie okazujący żadnych uczuć, jednak nie raz można dostrzec lekki, najczęściej zuchwały uśmieszek.
Jałowcowa Łapa napisałx:
Grzybowa Łapa napisałx:I want to

Wątpię w to, że jakiś człowiek nazwałby tak swojego kota.

^
Statystyki - lvl: 2 | S: 5 | Zr: 7 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 50 | W: 60 | EXP: 15/150
Wygląd
Bardzo wysoki, atletycznie zbudowany kocur o długich łapach. Krótkowłosy, rudy, klasycznie pręgowany, z białymi znaczeniami na pysku, szyi i przednich łapach. Siwe włosy zaczynają oprószać jego pysk i grzbiet. Duże, zielone oczy coraz wyraźniej pokrywa mgła. Najbardziej widoczne blizny: rozcięcia na nosie, duża blizna na lewej pięcie i grzbiecie.
nazwę swojego kotka Nienawiść, doskonale.

i Wich ma rację. ojciec jest niebieski, a skoro Lady jest pod bielą czekoladowa, to kocięta mogą być czarne, niebieskie, czekoladowe, liliowe i białe.
قالوا: تموت بها حبـاًً؟ قلـت: ألا آذكروها علـى قبـري لتحيينـي
they asked: "do you love her to death?"
I said "speak
of her over my grave and
watch
how she brings me back to l i f e"
Statystyki - lvl: 8 | S: 17 | Zr: 18 | Sz: 16 | Zm: 9 | HP: 90 | W: 80 | EXP: 530/750
Wygląd
Ciało tej młodej kotki pokryte jest miękkim, kręconym futerkiem o jednolicie białej barwie. Charakterystyczna struktura sierści wyróżnia ją nie tylko spośród dachowców, ale również kotów innych ras. Jest delikatnej, wręcz wiotkiej budowy. Możliwe, że w ciągu najbliższych księżyców jej sylwetka nieco się rozbuduje, jednak nigdy nie będzie ani wysoką, ani mocno zbudowaną kotką. Drobny pyszczek zdobią bursztynowe oczy, a uroku dodaje różowy nosek. Na uszach, w miejscach, gdzie sierść kotki jest mniej gęsta można dostrzec prześwity różowej skóry. U Lady nawet wibrysy nie są proste jak u większości kotów, lecz powyginane na wszystkie strony. Na jej szyi zwykle znajduje się wąska, różowa obróżka ozdobiona srebrnymi cekinami, do której przyczepiona jest niewielka adresówka - różowe serduszko.
Dzięki za sprostowanie, zaraz poprawię.

Ogółem czekam około miesiąca na chętnych. Jeśli jest szansa, że dostaniecie wtedy zgodę na multi to zapraszam :)
[Obrazek: cupcake_divider_by_xcrimson_kissesx.png]
In all of the world so far
i am the greatest, g r e a t e s t, star!
Statystyki - lvl: 1 | S: 4 | Zr: 7 | Sz: 6 | Zm: 3 | HP: 65 | W: 35 | EXP: 40/100
Wygląd
Plusk, jak na kotkę wygląda dobrze, ma zdrową, zgrabną sylwetkę i krótką, gładką sierść. Długie łapy są u niej kształtne i zakończone białymi skarpetkami, co z pewnością nie odbiera jej urody. Na biało zabarwioną ma także końcówkę cienkiego ogona, który również nie należy od krótkich. W zasadzie bure łaty rozkładają jej się niemal identycznie, jak u matki, różnią się jedynie kolorem, który dostała po ojcu. Plusk ma białą pierś, brzuch, część mordki i wspomniane już stopy i końcówkę ogona. Na stosunkowo mocnych barkach opiera jej się głowa, na którą warto zwrócić uwagę. Kotka ma ładną, drobną mordkę z delikatnie zadartym ciemnoróżowym noskiem. Jej oczy są jasnozielone, nieduże, delikatnie skośne.
Hm jest szansa na jakiegokolwiek laperma z galerią jako taką? Czy takie rzeczy nie istnieją w Internetach?
Every breath you take
Every move you make
Every bond you break
Every step you take
I'll be watching you

[Obrazek: uHzAGs3.png]

Every single day
Every word you say
Every game you play
Every night you stay

I'll be watching you
Statystyki - lvl: 3 | S: 8 | Zr: 11 | Sz: 7 | Zm: 6 | HP: 60 | W: 60 | EXP: 150/200
Wygląd
Czarna jak smoła kotka. Zdobi ją para zielono-żółtych oczu. Na lewym policzku posiada bardzo wąskie, niewidoczne gołym okiem zadrapania, a na barku rozciętą skórę. Lekko wychudzona, z szeroko rozstawionymi nogami.
Plusk;
https://www.instagram.com/laperm_lover/
https://www.instagram.com/macherietiara/

Może zdjęcia nienajlepsze, ale cóż. A ten pierwszy to szczerze nie wiem jaki jest, bo nie orientuje się we płowych, liliowych i innych takich rozjaśnieniach.
ded
Statystyki - lvl: 2 | S: 11 | Zr: 8 | Sz: 4 | Zm: 3 | HP: 55 | W: 55 | EXP: 90/150
Stat. Med. - lvl: 69 | MED.EXP:
Wygląd
ten pierwszy to jakiś dziki cieniowany/szynszylowy jakiś chyba imo

no, i ja mam kilka galerii, ale same rude/bure/pointy :"D
Wygląd
Czarna jak smoła kotka. Zdobi ją para zielono-żółtych oczu. Na lewym policzku posiada bardzo wąskie, niewidoczne gołym okiem zadrapania, a na barku rozciętą skórę. Lekko wychudzona, z szeroko rozstawionymi nogami.
ano racja |D
ded
Statystyki - lvl: 2 | S: 11 | Zr: 8 | Sz: 4 | Zm: 3 | HP: 55 | W: 55 | EXP: 90/150
Stat. Med. - lvl: 69 | MED.EXP:
Wygląd
Rudy kocur z białym o atletycznej budowie i zielono-żółtych oczach. (szczegółowy w KP)
Patrzcie na tego xD
https://www.flickr.com/search/?text=la%2...0bi-colour

Zdjęcia jakości fatalnej, ale te jego wąsy *.*
  • Gdzie jesteś? Gdzie jest nasze miejsce?
    W tym świecie, który nie chce byśmy odnaleźli szczęście?
    [Obrazek: 2UQ9pRm.jpg] [Obrazek: o5P54mN.jpg] [Obrazek: PyVgCTg.jpg]
    Może się spotkamy na końcu świata?
    Skoczymy z jego krawędzi, nauczymy się latać.
    Może spadając odnajdziemy chwilę szczęścia?
    Bo szukając jej na Ziemi wciąż przypominałem ślepca.

Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 8 | Sz: 8 | Zm: 4 | HP: 73 | W: 37 | EXP: 115/150
Wygląd
Może i z charakteru nie jest czarujący, ale z wyglądu - jak najbardziej. No, może ma nieco smętną twarzyczkę, ale wyrósł na dużego, smukłego kocura. Zapowiadał się na kogoś tłustego i raczej grubego, ale księżyce spędzone jako samotnik dały się we znaki. Jego ciało pokrywa długie, srebrzyste futerko zdobione klasycznymi, czarnymi prążkami. Od pyska, przez szyję, pierś i brzuch, a kończąc na czubku ogona ciągnie się białe znaczenie. Ma również białe skarpetki na każdej z łap. Na końcu uszu ma raczej krótkie, czarne pędzelki. Jego oczy zaś w większości są jasno-brązowe, ale gdzieniegdzie znajdują się zielone "nitki". Jego nosek jest czerwony, z czarną otoczką.
https://www.flickr.com/photos/fotopologi...3302656469

ukradnij mamke
<div class='chrzo'>
<span class='tekst1'>s i t b a c k , r e l a x , e v e r y t h i n g a t t a c k s</span>
<span class='tekst2'>anxious, your heart rate is in a state</span>
sunshine is too bright for your eyes
you lay wide awake 'cause sleep never came

<span class='tekst3'>there's a panic in you</span>
there's a panic in myself
talkin' heads, inside our heads
and they try to bring me

<span class='tekst3'>DOWN</span>

</div>
<link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Cinzel&family=Kaushan+Script&family=Open+Sans+Condensed:wght@300&display=swap" rel="stylesheet">
<style> .chrzo { width: 500px; height: 185px; background: url('https://38.media.tumblr.com/018779a9e32daead1a9f245c2fdea6e7/tumblr_nu28mt4GCd1tf5enfo1_500.gif'); border: solid 1px black; box-shadow: 0 0 6px black;} .tekst1 { font-family: 'Open Sans Condensed';} .tekst2 {font-family: 'kaushan script'; text-shadow: 0 0 3px white;} .tekst3 {font-family: 'cinzel';} </style>
Statystyki - lvl: 3 | S: 11 | Zr: 9 | Sz: 8 | Zm: 5 | HP: 55 | W: 65 | EXP: 140/200
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości