Adopcje porzuconych kont - Świetlistooki - 01.04.2018
Temat służący do przejmowania kont urodzonych w Klanie, którymi nie zaczęto nawet grać lub zostały oddane do adopcji. - Jeśli interesuje Cię któraś z poniższych postaci, napisz w tym temacie.
- Jeśli chcesz mimo zaniedbania zachować swoją postać, prosimy o szybkie powiadomienie o tym w tym temacie lub o napisanie do kogokolwiek z administracji przez PW.
Zasady adoptowania: - Postać adoptowana może mieć minimalnie zmieniony wygląd (dodane lub odjęte białe znaczenia, zmiana długości sierści czy koloru oczu) oraz charakter.
- Po zaadoptowaniu postaci ma się tydzień na napisanie nowej karty postaci. W przeciwnym wypadku konto z powrotem wraca do puli.
- Postać, która w adopcji jest krócej niż trzy miesiące (fabularne sześć księżyców) może zostać uznana za chorą w tym okresie, ale możliwy jest również powrót ze stopy samotnika lub pieszczocha (powrót do klanu odbywa się wtedy fabularnie, po rozmowie z przywódcą).
- Po trzech miesiącach (fabularnych sześciu księżycach) powrót do klanu ze stopy samotnika lub pieszczocha jest jedyną możliwą opcją. Nie tyczy się to kont "od zera".
- W przypadku kont "od zera" nie nalicza się czasu przebywania w adopcji. Postać stworzona na miejsce takiego konta zawsze może zostać uznana za chorą w okresie adopcyjnym, ale może też powrócić do gry ze stopy samotnika lub pieszczocha.
Kiedy adoptowanemu kontu/postaci przysługuje podwyższenie statystyk? - opcja 1. adopcja konta "od zera", które ma 20 lub 21 księżyców i adoptujący decyduje się zacząć grę ze stopy samotnika lub pieszczocha → na start przysługuje II lvl lub wyższy, wynikający z zasad rozpoczynania gry starszym samotnikiem lub pieszczochem.
- opcja 2. adopcja konta "nie-od zera", które ma 20 księżyców lub więcej i jest w adopcji przynajmniej 6 miesięcy (adoptujący musi rozpocząć grę ze stopy samotnika lub pieszczocha) → przysługuje II lvl lub wyższy, wynikający z premii dla postaci powracającej.
Dalsze objaśnienia znajdują się w temacie Statystyki, poziomy i punkty doświadczenia, a legenda ułatwi Ci wyszukanie konta. Podany wiek jest zawsze wiekiem, jaki postać osiąga na koniec miesiąca. Po kliknięciu w imiona rodziców, otworzysz link z tematem miotu, który musi znaleźć się w odpowiednim polu w profilu, jeśli zaadoptujesz konto/postać.
Kiedy postacie są usuwane z dostępnych do adopcji?- W przypadku kont od zera są one usuwane z tematu pod koniec miesiąca, w którym ich wiek dobił 20 księżyców (czyli w wieku 20 lub 21 księżyców).
- W przypadku kont "nie-od zera" są one usuwane z tematu na koniec miesiąca w którym ich wiek dobił 30 księżyców (czyli w wieku 30 lub 31 księżyców).
Postaci/konta do adopcji, wiek: na koniec listopada
- Klan Cienia
–
- Klan Gromu
–
- Klan Rzeki
Ciernista Łapa - kotka, Rześka Pszczoła x Biały Jeleń, 21 księżyców
≈ # Gąska - kotka, Topikowa Nić x Grzybowy Grzbiet, 16 księżyców
# Modra Łapa - kocur, Płochy Świetlik x Krokusowy Pląs, 8 księżyców
# Kwiatuszek - kotka, Bzycząca Mucha x Piotruś Pan, 7 księżyców
- Klan Wichru
x Puste konto - Czarna Łapa x Jęczmienne Ziarno, 11 księżyców
- Samotnicy i pieszczochy
–
Legenda:-
≈ - postać w trakcie adopcji
x - postać do stworzenia od zera (możliwość zmiany imienia, płci, charakteru i/lub wyglądu)
# - postać z miotu fabularnego, wymagana zgoda rodziców na adopcję
+ - postać z miotu fabularnego, wymagana zgoda rodziców na adopcję, z możliwością stworzenia od zera (możliwość zmiany imienia, płci, charakteru i/lub wyglądu)
* - postać w adopcji dłużej niż 3 miesiące; konieczny powrót ze stopy samotnika
≡ - postać (bądź konto od zera) w adopcji dłużej niż 6 miesięcy; przysługuje podwyższenie statystyk, wynikające z premii dla postaci powracającej
- Kasztan - 03.04.2018
Jestem zainteresowana Świerszczem.
Mogłabym go zaadoptować? c:
- Malinowe Chaszcze - 03.04.2018
Jasne, już wysyłam hasło do konta :3
- Atramentówka - 03.04.2018
Witam,czy mogłabym zaadoptować konto w miejsce nieaktywnej Brzozy? :)
- Malinowe Chaszcze - 03.04.2018
Jasne, masz tydzień na napisanie kp c:
- Trzmieli Pył - 08.04.2018
Przydałoby się zaktualizować listę postaci do adopcji.
- Prążka - 14.04.2018
Chce oddech
- Fiołkowy Świt - 15.04.2018
jaszka, wysłałem ci hasło na pw.
- Tajemnica - 02.05.2018
Czy mogę adoptować Oddech ?
- Świetlistooki - 02.05.2018
jasne, napisałem już pw z hasłem i instrukcjami c:
- Jarzębinowa Łapa. - 12.05.2018
ja chce Ścieżkę ^^
- Malinowe Chaszcze - 12.05.2018
Hasło już wysłane c:
- Błąd - 13.05.2018
Można przejąć Popioła? :3
- Malinowe Chaszcze - 13.05.2018
Zapraszamy :3
- Rogacz - 24.05.2018
Czy mógł bym zaadoptować Jeża z Cienia?
I 2 pytania:
- czy ma teraz 21 księżyców?
- i czy mogę wytłumaczyć jego brak aktywności tym, że leżał od jakiegoś czasu u medyka ze względu na jakąś poważną chorobę?
|