Małe Szyszki
Wygląd
Ogromna, klasycznie pręgowana bura kotka z białymi znaczeniami na pyszczku, piersi i palcach, o bladozłotych oczach. Nieco zgarbiona, zawsze z nonszalancko potarganym futrem.
.znajdy123 {font-family: 'Amatic SC', cursive; font-size:40px;}
Małe Szyszki
★★★
Szyszkowy Ogon pewnego pochmurnego dnia udała się na polowanie - to jednak szybko się zakończyło, bowiem zdążyła złapać jedynie bardzo dziwną wiewiórkę, a dosłownie chwilę później pływała we krwi poważnie rannej pieszczoszki. Okazało się, że kotka była matką dwójki kociąt, które w ciągu kilkunastu uderzeń serca zostaną sierotami. Szyszkowy Ogon, by nieco uspokoić kędzierzawą kotkę w ostatnich chwilach jej życia, obiecała, że zapewni jej kociętom opiekę. Bura miała już na szczęście co nieco do czynienia z tak małymi kociętami, ale nigdy nie była pełnoprawnym opiekunem - czy podoła tak ciężkiemu zadaniu? Żeby się tego przekonać, potrzebuję chętnych na odgrywanie małych szyszek!

Asortyment jest ograniczony, znajdek w magazynie mam jedynie dwie sztuki - są to malutkie kocięta, pod koniec sierpnia będą miały jeden księżyc.

umaszczenia
Czarne, niebieskie, rude, bure, szylkretowe (czarno-rude, niebiesko-kremowe). Z pręgami lub bez, jeżeli pręgowane: klasyczne, tygrysie, cętkowane lub ticked. Biel pokrywająca 0-50% ciała. Krótkowłose lub długowłose. Ponieważ matka była nieokreślonym pieszczochem "o drobnej budowie, dużych uszach, szczupłej mordce i kędzierzawym futerku" kociaki mogą być w typie rexa kornwalijskiego, LaPerm lub kota orientalnego bez ekstremalnego fenotypu.

imiona
Ponieważ kociaki będą miały niespodziewanie miękkie i kędzierzawe futerko, imiona będą właśnie od niego! Na przykład Kosmyk, Kosmatek, Kędziorek, Puszek, o! W takim stylu.

lista chętnych
  • Ubłocona Łapa
    Żubrza Gwiazda
    Tygrys
ostateczny skład
  • Tygrys (Kusa)
    Ubłocona Łapa (Owieczka)
sarai pronto per lottare
per cercare sempre la libertà
e andare un passo più avanti,
essere sempre vero
spiegare cosa è il colore
a chi vede bianco e nero
Statystyki - lvl: 3 | S: 12 | Zr: 7 | Sz: 8 | Zm: 6 | HP: 70 | W: 50 | EXP: 50/200
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Wygląd
Z małej puchatej kulki wyrósł na średniej wielkości kota o dość przeciętnej sylwetce. Optycznie masy dodaje mu długie i gęste, zwykle zadbane futro w czarnym kolorze, rozjaśnione w niektórych partiach ciała. Na jego łapach oraz pysku można przyuważyć delikatne pręgowanie, które jest także obecne i na grzbiecie, jednakże jest tam praktycznie niewidoczne. Mordkę kocura zdobi para przenikliwych ślepi, przybierających odcień szlachetnej zieleni, które odziedziczył po matce oraz czarny jak smoła nos. Jego uszy zakończone są ciemnymi pędzelkami, zaś ich wnętrze okala jasne, wpadające prawie w biel futerko.
*Macha rączkami.*
Aaa, byłabym bardzo chętna zagrać takim brzdącem
<br>
jestem tu zupełnie sam
choć przed chwilą stałem w tłumie

[Obrazek: pjGPllt.png]

leżę pośród czterech ścian
czuję jakbym w środku topił się
<br>
Statystyki - lvl: 2 | S: 9 | Zr: 10 | Sz: 4 | Zm: 3 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 0/150
Wygląd
Nie dba o siebie. Jego futro to była katastrofa. No w miarę. Nadal jest długie i na ogół nie takie złe, gdyby nie to, że nie jest tak jakoś puchate. Jego włosie opada na dół bez kompletnego szału. Tak smutne jak jego wnętrze. Oczy nadal niby tak kolorowe jak wcześniej, bo żółte i błękitne, ale bez blasku. Małym dzieciom nadal będą zapierać dech w piersiach, bo O MATKO DWA KOLORY, ale na ogół smutne takie te ślepia. Bez siły. Gdy ktoś ma okazję widzieć ich białka to z łatwością zauważy lekką czerwień. Jak duży był tak i jest. Kwadratowy i chudy. Czy to to się komuś spodoba? No nie za bardzo. Jego barki i ogólnie wszystko jest takie kościste i ostre. Uwaga nie pokłóć się. Ale w miarę maskuje to futerko na szczęście. Łapy ma spore i bardzo takie miziu miziu. Przy opuszkach ma gęste kłębki futerka, które czasem potrafią irytować, ale lubi to. Jego ogon jak miotłą był tak jest. Długi i strasznie puchaty. Kocięta mogą się w nim chować do woli, tylko właściciel dostanie zawału. (kp)
Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć te małe kulki na fabule! Ciekawa okazja zagrać znajdą i to z kręconym futerkiem. Na pewno zgarnę na sesje Mysią Łapą!
[Obrazek: Xtg3xZL.gif]
Late into the night I hear i.t storming
And into the rain is
what I pray and I'm hoping
Now I feel the pressure of the city
Oh, h.o.w it eats me whole

[Obrazek: cAp4ivo.gif]

6e6cf0 ⟶ ➛
Statystyki - lvl: 3 | S: 12 | Zr: 6 | Sz: 8 | Zm: 6 | HP: 60 | W: 60 | EXP: 035/200
Wygląd
Aksamitne, zakrywające pręgi o tygrysim stylu, niebieskie futerko stało się jedwabiste i gęste, przez co wymaga teraz jeszcze dłuższej pielęgnacji. Dłuższej i monotonnej. No ale do rzeczy. Kocur nie zmienił się za wiele z wyglądu. Przynajmniej nie według niego. Wciąż przewyższa każdego rówieśnika i odrobinę starszego kota w klanie, jego duże ślepia przybrały barwę świeżej trawy Pory Zielonych Liści, a jego barki stały się szerokie i masywniejsze. Ma ogromne łapy, którymi bez problemu mógłby złapać jakąś pulchną mysz. Ma dość chudą sylwetkę, jednak wygląda na bardzo potężnego. Aż trudno uwierzyć, że praktycznie dopiero rozpoczął trening! Urody dodają mu jego długaśne, bialutkie wibrysy. Plama na jego piersi przypomina ogromną, bialutką śnieżkę, która lśni w promieniach słońca. Nic dodać, nic ująć! Piękniś!
Chcę się dostać hardo. :ohnie: :ohnie: :ohnie:
Ale nie dostałam zgody, przymarło mi się. :">
[Obrazek: db6zojy-f2eb848f-5f33-4b93-8bf6-5bbf2863...bsaX3VxgCU]
e̷v̷e̷r̷y̷o̷n̷e̷ makes mistakes
I've had more than my s̷h̷a̷r̷e̷
But it's o̷k̷a̷y̷ 'cause

ɪ'ᴍ ɢᴏɴɴᴀ ʀᴇᴘᴀɪʀ ɪᴛ

They ʏ there are no r̷e̷t̷a̷k̷e̷s̷
But I just don't agree, no, this ʜ
Is of my own m̷a̷k̷i̷n̷g̷
Statystyki - lvl: 3 | S: 10 | Zr: 7 | Sz: 7 | Zm: 8 | HP: 65 | W: 55 | EXP: 65/200
Wygląd
Mleko to kotka o błękitnych jak niebo oczkach i mlecznym, białym futerku. Jest ona dość normalnych gabarytów, taki na Klan Cienia, posiada mocne łapy oraz długi ogon. Jej futerko jest krótkie, dosyć puszyste i miłe w dotyku. Jej pyszczek zdobią długie, białe wibrysy. Ważne w wyglądzie mleka jest fakt, że ma ona naderwane lewe ucho.
Rysiek chętnie przygarnie brzdąca na sesje :
[Obrazek: mini-graphics-food-and-drinks-027148.gif]
tell me did you sail across the sun
did you make it to the milky way
to see the lights all faded
and that heaven is overrated
Statystyki - lvl: 3 | S: 9 | Zr: 9 | Sz: 9 | Zm: 6 | HP: 60 | W: 60 | EXP: 145/200 (IV)
Wygląd
Koteczka niewielkich rozmiarów o bardzo szczupłej sylwetce. Futro pokrywające jej drobne ciało ciągle tej samej barwy - pręgowane, bure z fragmentami rudości. Od brody poprzez pierś i cały brzuch sierść jest idealnie biała, tak samo jak skarpetki na łapach i końcówka długiego, biczowatego ogona. Mysz ma nienaturalnie duże uszy, tym samym doskonały słuch. Trochę niżej znajdują się dwa przenikliwe, blado-zielone talary, Mysie ślepia, które drążą nowo poznane koty na wskroś. Jeszcze niżej umiejscowiony jest ciemnoróżowy nos, który jest wiecznie w ruchu. Wyraz Mysiej mordki jest zazwyczaj obojętny, nie okazujący żadnych uczuć, jednak nie raz można dostrzec lekki, najczęściej zuchwały uśmieszek.
szad dostał moją sól, że rzucił znajdkami gdy mam bana, ale i tak tu powiem, że mam sól :oj: im so sad
będę bacznie obserwować sysunie. cudowne znajdźki
Statystyki - lvl: 2 | S: 5 | Zr: 7 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 50 | W: 60 | EXP: 15/150
Wygląd
Szczupła, niska, potargana; sucha, atletyczna budowa uwydatnia rozbudowaną muskulaturę. Ruda w czarne plamy. Na pysku, palcach i brzuchu białe łaty. Oczy jadowicie zielone, w lewym zez rozbieżny. Na lewej łopatce szpetna blizna, na piersi blizna po pazurach.
*fart noises*
ok, przemyślałem, zgłaszam się XD pewnie nie dostanę zgody, ale to mi w niczym nie przeszkodzi, bo nie potrafię czytać.
[Obrazek: eyuszup.png]
Statystyki - lvl: 7 | S: 20 | Zr: 12 | Sz: 17 | Zm: 5 | HP: 105 | W: 55 | EXP: 340/600
Wygląd
Ogromna, klasycznie pręgowana bura kotka z białymi znaczeniami na pyszczku, piersi i palcach, o bladozłotych oczach. Nieco zgarbiona, zawsze z nonszalancko potarganym futrem.
Ubłocona Łapa i *eyes emoji* Żubr - już was wpisuję :D

kurdebele szkoda, wich : ( i szybek :(
sarai pronto per lottare
essere sempre vero
a chi vede bianco e nero
Statystyki - lvl: 3 | S: 12 | Zr: 7 | Sz: 8 | Zm: 6 | HP: 70 | W: 50 | EXP: 50/200
Wygląd
Niebieski oriental, pręgowany klasycznie, o bardzo blado zielonych oczach i szarym nosku. Co do sylwetki, nadzwyczaj szczupły i wysoki.
Zgłaszam się, o ile jeszcze można
Koncept postaram się wysłać jak najszybciej
religion is a breeding grond
when devil's work is deeply found
▪ ▪ ▪

teeth as sharp as cathedral spires
• slowly
• sinking

• in

[Obrazek: XvBhnlJ.png]
Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 6 | Sz: 9 | Zm: 4 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 5/150
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Wygląd
a można, już dopisuję :D

ogólnie wydaje mi się, że poczekam do jutra do wieczora, żeby ktoś ewentualnie mógł przemyśleć i się zgłosić, potem będzie decydowańsko >D
sarai pronto per lottare
essere sempre vero
a chi vede bianco e nero
Wygląd
wydaje mi się, że nie ma co już przeciągać, ba raczej już nikt się nie zgłosi. na wstępie chcę zaznaczyć, że wszystkie koncepty na postaci mi się podobały i naprawdę żałuję, że nie mogę was wziąć wszystkich :( zdecydowałam, że małe szyszki będą odgrywać: Żubrza Gwiazda i Ubłocona Łapa
sarai pronto per lottare
essere sempre vero
a chi vede bianco e nero
Wygląd
Niebieski oriental, pręgowany klasycznie, o bardzo blado zielonych oczach i szarym nosku. Co do sylwetki, nadzwyczaj szczupły i wysoki.
Ajj gratuluję pozostałym dwóm kandydatom dostania się!
Będę śledzić, bo na pewno będzie ciekawie
religion is a breeding grond
when devil's work is deeply found
▪ ▪ ▪

teeth as sharp as cathedral spires
• slowly
• sinking

• in

[Obrazek: XvBhnlJ.png]
Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 6 | Sz: 9 | Zm: 4 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 5/150
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Wygląd
Z małej puchatej kulki wyrósł na średniej wielkości kota o dość przeciętnej sylwetce. Optycznie masy dodaje mu długie i gęste, zwykle zadbane futro w czarnym kolorze, rozjaśnione w niektórych partiach ciała. Na jego łapach oraz pysku można przyuważyć delikatne pręgowanie, które jest także obecne i na grzbiecie, jednakże jest tam praktycznie niewidoczne. Mordkę kocura zdobi para przenikliwych ślepi, przybierających odcień szlachetnej zieleni, które odziedziczył po matce oraz czarny jak smoła nos. Jego uszy zakończone są ciemnymi pędzelkami, zaś ich wnętrze okala jasne, wpadające prawie w biel futerko.
Aaa, dziękuję!
<br>
jestem tu zupełnie sam
choć przed chwilą stałem w tłumie

[Obrazek: pjGPllt.png]

leżę pośród czterech ścian
czuję jakbym w środku topił się
<br>
Statystyki - lvl: 2 | S: 9 | Zr: 10 | Sz: 4 | Zm: 3 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 0/150
Wygląd
Kocica przede wszystkim schudła. Jest absolutnie przeciętnej sylwetki na ten moment. Jej łapy nadal są masywne i dosyć umięśnione. Ogon kocicy nie urósł od jej terminatorskiego życia i nie stał się nagle długi. Nadal jest dosyć krótki, lecz nikt jej go nie odgryzł, więc jego długość jest dosyć rozsądna. Głowę ma okrągłą i pełną. Tak samo miłą dla oka jak wiele księżycy temu. Pysk za to ma dosyć drobny z różowym noskiem niczym guzikiem. Oczy są w głębokiej i ciepłej barwie zieleni, które przybierają jeszcze cieplejszy ton dzięki charakterowi kocicy. Uszy stojące zawsze do góry są raczej niewielkie. Jej futro nie odstaje już jak w przeszłości. Dalej gęste i krótkie, zawsze przylega do ciała ułożone. Może czasem w niektórych miejscach gdzie nie domyje się Kropelka lekko odstaje. Barwę dalej ma niebieską rozjaśnioną na lekko kremowy odcień na brzuchu, szyi, łapach ogonie i pysku oraz przeplataną tygrysimi pręgami a jakże niebieskimi. Na dolnej wardze posiada bliznę.
Gratuluję Błoto I Szad! Będę obserwować małe szyszunie! Z ogromną chęcią wezmę na sesje z Myszą dlatego można do mnie pisać ::)
Życzę powodzenia Szyszce w mamusiowniu i z niecierpliwością czekam na kapejki hi hi
[Obrazek: Gn2EEJS.png]
ale kiedy wisz do mnie ońce
traktu to co nieco opacznie
ty jesteś jednym a ja drugim końcem
daleko nam do siebie strasznie...
Statystyki - lvl: 5 | S: 12 | Zr: 17 | Sz: 7 | Zm: 9 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 080/400
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości