Combo z Nowego Świtu
Wygląd
szczupła kotka w typie devon rex o czekoladowej szylkretowej klasycznie pręgowanej sierści z bielą. Ma nieco płaską głowę i żółte oczy.
[Obrazek: miotek.png]
[Obrazek: pDvbJDl.png]
Tundra, Opoka Nowego Świtu uznała, że jest samotna i chce powiększyć rodzinę. To, że trochę poszalała i miot ma ostatecznie dwóch ojców, nie jednego to już inna sprawa. Urodzi i wychowa kocięta dwóch kotów z pochodzenia z Klanu Rzeki - Czarnej Wrony i Płonącego Nieba. To, że ta dwójka za sobą nie przepada wydaje się ciekawą ironią. Kto wie, co z tego będzie za kilka, kilkanaście, czy kilkadziesiąt księżyców.

[Obrazek: xjosqC5.png]
Grę w Nowym Świcie, jako postacie w nim urodzone!
Ciekawą sytuację fabularną!
Bycie dzieckiem samotnej matki!
Dużo miłości!

[Obrazek: bqeKwzM.png]
Nie ma theme miotu ale każde imię będę chciała zweryfikować, pod kątem tego, czy moja postać dałaby je swojemu dziecku.
Propozycje imion ode mnie: Tajga (po babce i prababce), Burza, Błyskawica, Dąb, Nawałnica, Wichura, Huragan, Tornado, Grad, Góra, Wiosna, Lato, Jesień, Zima, Słoń, Nosorożec, Hipopotam, Orzeł, Sęp, Żubr, Tur.

[Obrazek: mXeTqgK.png]
Dozwolone umaszczenia po Czarnej Wronie: Budowa ciała: europejska. Rodzaj futra: krótkie, kręcone lub nie. Kolory futra: rude, kremowe, czarne, bure, niebieskie, niebieskie pręgowane, czekoladowe, czekoladowe pręgowane, liliowe, liliowe pręgowane i szylkrety czarne, niebieskie, czekoladowe, bure, liliowe. Ewentualne biała znaczenia mogą zajmować prawie całego kota.
Jeżeli kocięta będą pręgowane, może być to pręgowanie klasyczne i tygrysie.

Dozwolone umaszczenia po Pożarze: te same plus cały biały kot.
Budowa ciała: europejska. Rodzaj futra: krótkie, kręcone lub nie. Kolory futra: czarne, bure, rude, kremowe, niebieskie, niebieskie pręgowane, czekoladowe, czekoladowe pręgowane, liliowe, liliowe pręgowane i szylkrety czarne, niebieskie, czekoladowe, bure, liliowe. Ewentualne biała znaczenia mogą występować w dowolnej ilości, a także wystąpić jako cały biały kot.
Jeżeli kocięta będą pręgowane, może być to pręgowanie klasyczne i tygrysie.

[Obrazek: nv7AGbY.png]
  • Wybranie ojca jest obowiązkowe, a ja chciałabym żeby każdy z nich miał przynajmniej jedno dziecko.
  • Będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś weźmie kręconego kotka Nie mogę nikomu tego narzucić ale będę wdzięczna jeżeli ktoś takiego wybierze. Tu mam dokument z kilkoma galeriami kręconych kotków KLIK
  • Wymagana zgoda do adopcji postaci.
  • Tundra, jako kotka przeciętnej wielkości urodzi do sześciu kociąt. Maluchy urodzą się 4.12.2021

[Obrazek: 3LM6lYJ.png]
  • Księżyc [Księżyc] - po Czarnej Wronie
  • Płonące Niebo [Wrzask]
  • Bielik [Nawałnica] - po Czarnej Wronie
  • Raróg [Zima] - po Płonącym Niebie
  • Sucha Łapa [Tornado] - po Płonącym Niebie
  • Tsunami [Lato] - po Czarnej Wronie

[Obrazek: PL7r0RD.png]
  • Wrzask - [Płonące Niebo]
  • Zima [Raróg] - po Płonącym Niebie
  • Tornado [Sucha Łapa] - po Czarnej Wronie
  • Lato [Tsunami] - po Czarnej Wronie
Statystyki - lvl: 5 | S: 15 | Zr: 19 | Sz: 5 | Zm: 5 | HP: 90 | W: 50 | EXP: 285/350
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 94/100
Odpowiedz
Wygląd
Duży, masywny kocur o szerokich barkach i silnych łapach. Ma garbaty nos, skośne, zielone oczy i pędzelki na uszach. Jego umaszczenie jest ciemne, bure tygrysio pręgowane i około połowy jego ciała pokrywa biel, charakterystycznie przecinając mu lewe oko. Ogon jest gruby, średniej długości, zakończony czernią.
Ja imię Wrzask, ojca wybiorę jak będziemy mieć skład bo wybiorę po prostu tego który będzie miał mniej kociąt.

Tylko najpierw muszę wbić posty :'/

Są takie >> DNI <<
[ są takie dni, takie dni ]
Kiedy wiatr, kiedy deszcz i tęsknię do ciebie
jeszcze ciągle takie dni

[Obrazek: zZLnUUK.png]

takie >> SNY <<
[ są takie sny, takie sny ]
Kiedy ja, kiedy z nią biegniemy do siebie
jeszcze
ciągle takie sny.

Statystyki - lvl: 5 | S: 18 | Zr: 12 | Sz: 9 | Zm: 6 | HP: 85 | W: 55 | EXP: 70/400
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Jest kocurem średniego wzrostu, o niezbyt okazałej budowie, wyglądający raczej niepozornie i przeciętnie. Sprawia wrażenie okrągłego, lecz w rzeczywistości jest całkiem smukły. Mięśnie nie są widocznie zarysowane, jako że wszystkie schowane są pod futrem, podobnie jak pomniejsze blizny. Sierść czarna i krótka, okalająca jego całe ciało w tym samym kolorze, bez żadnych wyjątków, jedynie z tendencją do popadania w rudości w lato. Raróg osadzony jest na względnie krótkich łapach o czarnych poduszkach. Jego głowa jest okrągła, nos delikatnie garbaty. Posiada krótki pysk zakończony czarnym nosem, który tonie w ciemnej sierści. W przeciwieństwie do ślepi - są okrągłe, duże i pomarańczowe. W całym jego obrazie najbardziej wyróżniają się jednak uszy, nietypowe dla dzikich kotów. Są oklapnięte, jakby złamane.
Jeśli byłaby opcja poczekać z porodem do 9.12 (chyba, że adminy byłyby dla mnie łaskawe), to chciałabym zgłosić się jako Zima, biała, kręcona kotka z heterochromią z listy galerii, dzidzi Płonącego Nieba.
:_:

edit:
Adminy kochane i łaskawe, mogęw razie czego założyć wcześniej konto <3
Statystyki - lvl: 3 | S: 13 | Zr: 11 | Sz: 4 | Zm: 4 | HP: 70 | W: 50 | EXP: 30/200
Stat. Med. - lvl: | MED.EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Czarny srebrny pręgowany klasycznie z bielą | Długie futro, pędzelki na uszach | intensywnie żółte oczy | Umięśniona sylwetka, długie futro powiększa go optycznie
Wstępnie się zgłaszam jako Nawałnica. Zależy jak mi z postami pójdzie. Ojciec Czarna Wrona i guess??
[Obrazek: T1gEZ2Q.png]
Statystyki - lvl: 1 | S: 5 | Zr: 5 | Sz: 5 | Zm: 5 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 40/100
Stat. Med. - lvl: 0/100 | MED.EXP:
Odpowiedz
Wygląd
szczupła kotka w typie devon rex o czekoladowej szylkretowej klasycznie pręgowanej sierści z bielą. Ma nieco płaską głowę i żółte oczy.
Wpisałam Was! Cieszę się ogromnie!
Statystyki - lvl: 5 | S: 15 | Zr: 19 | Sz: 5 | Zm: 5 | HP: 90 | W: 50 | EXP: 285/350
Odpowiedz
Wygląd
Masywny, wysoki kocur o długim, burym futrze o pręgowaniu ticked. Oczy ma ciemnożółte. Jego normalny wyraz pyska jest raczej dość nieprzyjemny, obojętny, nawet jeśli kocur jest całkiem ciepły i przyjacielski. Ot, takie sprawie wrażenie na pierwszy rzut oka.
wujek (dosłownie z obu stron XDD) Skra nigdy się o Was nie dowie i i tak nigdy by was nie pokochał, ale ja może będę patrzeć z boczku :eyes:
[Obrazek: qCYKtWC.png]
Statystyki - lvl: 6 | S: 25 | Zr: 11 | Sz: 8 | Zm: 7 | HP: 85 | W: 65 | EXP: 455/500
Odpowiedz
Wygląd
Sucha Łapa mimo że od zawsze była wysoka i szczupłe zbudowana teraz jest to jeszcze bardziej widoczne. Długie nogi kotki są całe czarne i dość patykowate. Długie czarno-rude futro jest długie i zwykle zadbane. Oczy córki Jaskółczego Głosu są złote.
Wstępne imię to Tornado. I ojciec Płonące Niebo
[Obrazek: rCxvz7q.png]
Statystyki - lvl: 1 | S: 5 | Zr: 5 | Sz: 5 | Zm: 5 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 65/100
Odpowiedz
Wygląd
(10.11.2021 15:22)Skrzące Słowo napisałx: wujek (dosłownie z obu stron XDD) Skra nigdy się o Was nie dowie i i tak nigdy by was nie pokochał, ale ja może będę patrzeć z boczku :eyes:

Uwielbiam wzmiankę o tym, że "i tak nigdy by was nie pokochał" xDDDD
[Obrazek: 2LAzKX3.png]
IF I WAS DYING ON MY KNEES
You would be the one to rescue me
And if you were drowned at sea
I'd give you my lungs so you could breathe

Statystyki - lvl: | S: | Zr: | Sz: | Zm: | HP: | W: | EXP:
Odpowiedz
Wygląd
kocię to nie wyróżnia się niczym spośród reszty, idealnie przeciętne w swojej wielkości; jedynie tłuszcz zdaje się oblekać jego ciało trochę bardziej, lecz póki co jest to drobna różnica. Nie przypomina swojej nieprzeciętnie wyglądającej matki w ogóle, choć można się kłócić, że miejscami falowane krótkie futerko to ewidentnie spuścizna po Tundrze. Jeśli zaś o sam kolor futerka chodzi, więcej w nim widać udziału matki. Biel zdaje się pokrywać trochę ponad połowę powierzchni kocięcia, zaś pozostały obszar wypełnia ciepły odcień grafitu, który przy mniejszej ilości światła wydaje się niemal czarny. Plamy te niczym wyspy na jeziorze bieli zajmują między innymi czubek jej głowy, nachodząc nieco na uszy i spływając ku karkowi; kolejny odcina od reszty ciała ogon, jakby ktoś oderwał go innemu kotu i przykleił córce Tundry. Jej łapy są pstrokate; dwa kolory splątane w walce o dominację, teraz uwiecznionej na skórze Księżyc. Łagodnie falującą sierść na klatce piersiowej zdobi sporawy krawat, który zająłby pierwsze miejsce jako charakterystyczny punkt koteczki, gdyby nie wielka, schodząca na boki wyspa grafitu na plecach. Idealnie w centrum i na całej długości kręgosłupa rozdziera ją na dwoje biały piorun. Mordka kocięcia jest niemal idealnie okrągła, ozdobiona różowym nosem o prostym profilu i trójkątnymi uszkami, które zakończone są malutkimi pędzelkami. Migdałowe oczy mają barwę ciemnoniebieską, lecz w przyszłości staną się miodowe, z ledwie dostrzegalnymi drobinkami zieleni. Spod górnej wargi nieśmiało wyglądają małe kiełki - nieco za długie, by w pełni ukryć się przed światem.
eluwina. B) idę jako gówniak czarnowrona :*
Statystyki - lvl: 1 | S: 5 | Zr: 10 | Sz: 1 | Zm: 4 | HP: 50 | W: 50 | EXP: 0/100
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Odpowiedz
Wygląd
Witaj, córko ❤️
Odpowiedz
Wygląd
długowłosa, bura szylkretka z bielą; złotozielone oczy, przeciętna budowa i wzrost; więcej w KP
[Obrazek: 856594138900594729.png?v=1]

a tak serio
chłopaki
opowiedzieć wam żart

wpiszcie mnie na listę jako guwniaka jeszcze bez ojca, ale z imieniem (jednak nie byk) Lato bo mnie Maszka namówiła :/
i think i, i think i finally
found a way toxx,, forgive myself
for mistakes,,,, i made in my past
i think thats the first step, x,right?

you agree?
Statystyki - lvl: 5 | S: 16 | Zr: 13 | Sz: 9 | Zm: 7 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 205/400
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 38/100
Odpowiedz
Wygląd
Mała chuda, cienkie, patykowate nóżki. Długie, kremowe i wiecznie powykręcane na wszystkie strony futro dodaje jej rozmiarów. Pokryte ciemniejszymi klasycznymi pręgami, widocznymi w okolicach pyska, łap i ogona. Parę pomarańczowo-złotych ślepi, spory, różowy nos i poduszki wszystkich czterech łap w tym samym kolorze. Długie, białe, powykręcane wibrysy i grymas na pysku wygląda jakby była zawsze wkurzona.
Jeżeli wujek Skra was nie ukocha to big sister Sekwoja was ukocha
Don't care what you say
Don't care how you feel
Get out of my way
'Cause I got a heart of steel
Statystyki - lvl: 3 | S: 9 | Zr: 8 | Sz: 8 | Zm: 8 | HP: 75 | W: 45 | EXP: 120/200
Odpowiedz
Wygląd
Tornado odziedziczyła cechy i po Tundrze i po Czarnej Wronie. Kolor i długość futerka kotka odziedziczyła po Czarnej Wronie. Tornado swoje lśniące czarne, kręcone futro utrzymuje zawsze w nienagannej czystości. Smukłe łapy i smukła budowa dodają jej gracji i giętkości. A jej złote oczy sprawiają, że jeszcze bardziej jest podobna do swojego ojca więc Tundra zapewne nie będzie miała problemu z rozpoznaniem kto jest drugim rodzicem kotki. Aktualnie jednak jej oczy są szaro-błękitne, takie właśnie jak mają wszystkie młode koty.
Czy mogę zmienić ojca?
TRIED TO BREATHE BUT I CAN'T
'CAUSE THE AIR SHE FEEDS ME IS DAMNED
GOT A TOUCH LIKE A THORN
'CAUSE THIS GIRL SHE'S HIDING HORNS

Statystyki - lvl: 1 | S: 4 | Zr: 6 | Sz: 5 | Zm: 5 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 0/100
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Odpowiedz
Wygląd
Przyszedł czas na ogłoszenie ostatecznej listy!

[Obrazek: PL7r0RD.png]
  • Wrzask - [Płonące Niebo]
  • Zima [Raróg] - po Płonącym Niebie
  • Tornado [Sucha Łapa] - po Czarnej Wronie
  • Lato [Tsunami] - po Czarnej Wronie

Przyjdziecie na świat 4.12.2021, do tego czasu przygotujcie listę kolejności urodzenia :)
Odpowiedz
Wygląd
Jest kocurem średniego wzrostu, o niezbyt okazałej budowie, wyglądający raczej niepozornie i przeciętnie. Sprawia wrażenie okrągłego, lecz w rzeczywistości jest całkiem smukły. Mięśnie nie są widocznie zarysowane, jako że wszystkie schowane są pod futrem, podobnie jak pomniejsze blizny. Sierść czarna i krótka, okalająca jego całe ciało w tym samym kolorze, bez żadnych wyjątków, jedynie z tendencją do popadania w rudości w lato. Raróg osadzony jest na względnie krótkich łapach o czarnych poduszkach. Jego głowa jest okrągła, nos delikatnie garbaty. Posiada krótki pysk zakończony czarnym nosem, który tonie w ciemnej sierści. W przeciwieństwie do ślepi - są okrągłe, duże i pomarańczowe. W całym jego obrazie najbardziej wyróżniają się jednak uszy, nietypowe dla dzikich kotów. Są oklapnięte, jakby złamane.
<3 bardzo mi miło!

co do kolejności - dostosuję się. mogę być ostatnia, fajnie by było, ale jak komuś zależy, to ja się nie będę bić ani nic :)
Statystyki - lvl: 3 | S: 13 | Zr: 11 | Sz: 4 | Zm: 4 | HP: 70 | W: 50 | EXP: 30/200
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości