Rudzikowe Ognie
Wygląd
Kotka ma krótką sierść w kolorze intensywnie rudym, pokrytą nieco ciemniejszymi pręgami (pręgowanie tygrysie). Charakterystycznego wyglądu dodaje jej biały pyszczek oraz ciemniejszy kolor końcówek uszu. Jest nieco większa i mocniej zbudowana niż przeciętne kotki w jej wieku. Oczy ma koloru bursztynowego. Od innych kotów łatwo można ją rozpoznać patrząc na jej puchaty ogon, który nienaturalnie przekrzywia się w lewo. Od urodzenia przeszkadzał on kotce w swobodnym poruszaniu się - został jednak naprawiony przez medyka i od tego czasu funkcjonuje prawidłowo, jednak wygląda nieco inaczej niż ogony innych kotów. W dodatku zdarza się jej być nieco niezdarną, ponieważ jej rozwój przebiegał inaczej niż u przeciętnego kociaka.
RUDZIKOWE OGNIE

Prezentujemy nowy miot fabularny. Rodzicami są znani wojownicy Klanu Rzeki, Ognistopręga i Rudzikowy Ogień.

[Obrazek: rrQPQss.png] x [Obrazek: j024gJ0.png]

[Obrazek: acorns_by_king_lulu_deer-dcog5h8.gif]

Relacja między Rudzikiem a Ognistopręgą rozwijała się bardzo stopniowo. Poznali się bliżej ponieważ ruda była mistrzynią młodszego kocura. Od zawsze się lubili i byli ze sobą w dobrych stosunkach. Z biegiem czasu przyjaźnili się coraz bliżej aż w końcu ich relacja zaczęła się przeistaczać w coś więcej. Nie jest to związek oparty na burzliwym romansie - ich partnerstwo jest raczej spokojne. Ma jednak spore szanse na przetrwanie, ponieważ dogadują się w wielu kwestiach bardzo dobrze od dłuższego czasu.

Kociaki urodzą się w Porze Opadających Liści, dlatego chcielibyśmy, żeby to właśnie jesień była theme miotu! Wszystkie imiona powinny mniej lub bardziej kojarzyć się z tą porą roku. Może to być np. Kasztan, Żołądź, Deszcz, Wiatr etc.

Szczegóły takie jak ilość kociaków i data porodu będą uzależnione od możliwości i preferencji osób chętnych na grę kociakami z tego miotu. W dużym stopniu możemy się do tego dostosować. Dlatego jeśli jesteś chętny(a), najlepiej napisz od razu jak u ciebie wygląda sytuacja ze zgodą na multikonto. Ognistopręga jest dużą, dobrze zbudowaną kotką więc może urodzić ich dużo, co jednak nie oznacza, że koniecznie musi.

Możliwy wygląd kociaków:
Gładkie: Czarne, Czekoladowe
Pręgowane: Bure, Czekoladowe pręgowane, Rude
Szylkrety: Czarno-rude, Buro-rude, Czekoladowo-rude, Czekoladowo-rude pręgowane
Pręgowanie: Tygrysie Klasyczne
Krótko- lub długowłose, możliwe białe znaczenia od minimalnych do pokrywających połowę kota. Kot z minimalną ilością bieli może mieć heterochromię (jedno oko niebieskie, a drugie w naturalnym kolorze).

[size=75](Za pomoc dziękuję Wiewiórowi
Panie dzieju, ja to już nie jednych takich przeżyłam.
Panie dzieju, nie jedno widziałam, gdy się tak tu kręciłam.
Nosiłam wdechy takich, wdechy takich, wdechy takich cnych
Nosiłam gnojów jak but głupich, tych do cna, tych do cna złych.
Statystyki - lvl: 7 | S: 19 | Zr: 14 | Sz: 12 | Zm: 12 | HP: 70 | W: 90 | EXP: 240/600
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Wygląd
Aparycja Mrówki nie zmieniła się szczególnie. Wciąż jest proporcjonalnie zbudowanym kurdupelkiem, a jej futro pozostało mozaiką rudych i czarnych plam, z kilkoma białymi wyjątkami jak drobna plama na brodzie. Miękkie rysy pyszczka i okrągłe, zielone oczy nadają jej nadal dziecięcego uroku, jednak niewielkie blizny i utrata wagi zdradzają wiele księżyców samotnej wędrówki. Drobne mięśnie pozostały dość dobrze widoczne, a górny, lewy kieł wciąż niesfornie wystaje z jej mordki. Zwykle zwichrzone futerko zdaje się być bardziej zadbane niż przed opuszczeniem Klanu.
Baby Boom na forum :D
Bardzo fajnie, mam nadzieję, że uda się znaleźć graczy

Chłodny wicher krew przenika
Niebo zrzuca chmurny płaszcz
Słychać głos przez mgłę, to skały
Pną się tam, gdzie bije blask

[Obrazek: dasj6kh-fcc362f4-4eae-4ea0-ab51-566d0609...VRtQg5FHd0]

Mój to czas, mój to świat
Gonię słońce, chwytam wiatr...

Statystyki - lvl: 3 | S: 8 | Zr: 11 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 75 | W: 45 | EXP: 105/200
Wygląd
Średniego wzrostu kotka, posiadająca długie, smukłe łapy, na których opiera się szczupłe, zgrabnie ciało. W utrzymaniu równowagi pomaga jej długi, cienki ogon, zakończony czarnym pędzelkiem. Szaro-bure futerko wojowniczki jest krótkie i gładkie, poprzecinane czarnymi, tygrysimi pręgami. Przez grzbiet biegnie ciemna pręga. Na ciele kotki pojawia się jeszcze jeden kolor - biel, która rozlewa się nierówno na pyszczku, dalej na szyi, piersi i brzuchu. Na wszystkich czterech łapach pojawia się pod postacią krótkich skarpetek, na tylnych łapach dłuższych. Pyszczek - długi, smukły, w którym osadzone są delikatnie skośne, zielone przy źrenicach, złote oczy. Niżej jest dwukolorowy nosek - w połowie czarny, w połowie różowy. Wojowniczka posiada także duże, trójkątne uszy, przyozdobione niewielkimi, czarnymi pędzelkami. Zawsze porusza się z wdziękiem, delikatnie, lecz pewnie stawiając kroki. Na jej mordce często widnieje typowy, kamienny wyraz. Blizny: pod lewym okiem; na karku.
Gasp, kolejny miot fabularny w przeciągu miesiąca
Nie jestem pewna, czy Rudzik chciałby nazwać swoje dziecko Kasztan jak jego bratanica *flashbacki z jej wygnania* xD
Na gałązkach wierzb pod mied
Szarosrebrne
kotki sied
A tuż we wsi, wśród ootków
Skacze
mnóstwo burych kotków
Możesz
wybrać je do woli
- ̗̀ Powiedz, które kotki wolisz? ̖́-

[Obrazek: ArCsNRL.png]

Statystyki - lvl: 4 | S: 9 | Zr: 13 | Sz: 11 | Zm: 6 | HP: 70 | W: 60 | EXP: 160/300
Wygląd
Koteczka niewielkich rozmiarów o bardzo szczupłej sylwetce. Futro pokrywające jej drobne ciało ciągle tej samej barwy - pręgowane, bure z fragmentami rudości. Od brody poprzez pierś i cały brzuch sierść jest idealnie biała, tak samo jak skarpetki na łapach i końcówka długiego, biczowatego ogona. Mysz ma nienaturalnie duże uszy, tym samym doskonały słuch. Trochę niżej znajdują się dwa przenikliwe, blado-zielone talary, Mysie ślepia, które drążą nowo poznane koty na wskroś. Jeszcze niżej umiejscowiony jest ciemnoróżowy nos, który jest wiecznie w ruchu. Wyraz Mysiej mordki jest zazwyczaj obojętny, nie okazujący żadnych uczuć, jednak nie raz można dostrzec lekki, najczęściej zuchwały uśmieszek.
qué.
qué???
Statystyki - lvl: 2 | S: 5 | Zr: 7 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 50 | W: 60 | EXP: 15/150
Wygląd
Śnieżna wyrosła na masywną, acz smukłą kotkę. Nadal jest pięknie biała, o krótkiej i białej sierści. Oczy niezmiennie niebieskie, wąsy dalej długie, podobnie jak łapy i ogon.
Szykujcie się na sesję!
[Obrazek: NNUbiDJ.png]
Statystyki - lvl: 4 | S: 12 | Zr: 8 | Sz: 11 | Zm: 8 | HP: 65 | W: 65 | EXP: 75/300
Wygląd
Jest wysokim kocurem. Może nie najwyższym, aczkolwiek wyróżnia się spośród pobratymców. Jego futerko jest krótkie, ciemnoszare i pozbawione pręg. Na łapach widnieją białe skarpetki, zaś na gardle pojawia się jasna plamka. Ciemnoszary nos i wąsy w podobnej barwie nie wyróżniają się, podobnie jak uszy, które są przeciętnej wielkości. Jedynie duże oczy w kolorze wiosennych listków mogą przykuć uwagę. Ogon Ciężkiej Łapy jest gruby i stosunkowo krótki. Od czasu związania się z Klonową Łapą zaczął nieco większą uwagę poświęcać wyglądowi, teraz stara się prezentować jak najlepiej. Prócz tego delikatnie przytył. Nie jest gruby, aczkolwiek nie jest tak chudy, jak po opuszczeniu lecznicy.
Rudzikowe Ognie. XD Klepię jakąś kluseczkę na nauki, nie wspominając o sesji. I powodzenia w szukaniu!
[Obrazek: WAkbW0Q.png]
Statystyki - lvl: 5 | S: 17 | Zr: 11 | Sz: 9 | Zm: 8 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 225/400
Wygląd
Szczupła, ale umięśniona, wysoka kocica o czekoladowym futrze i zielonych ślepiach. Widać oznaki starzenia się - siwiejące włosy na mordce.
Ciocia nauczy dawać innym w pape!
She, Queen of the Kings
Broken
her cage, threw out the keys
She will be
the warrior of North and Southern seas

[Obrazek: dby3krs-92cc2bae-6e19-4788-b42a-8f5e9df0...ccxeEKMrjo]
Statystyki - lvl: 5 | S: 13 | Zr: 13 | Sz: 11 | Zm: 8 | HP: 70 | W: 70 | EXP: 280/400
Wygląd
Łaciaty, cóż, dalej jest łaciaty i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Wciąż futro ma krótkowłose, czarne, z białymi znaczeniami na klatce piersiowej, przednich łapach i brzuchu, które zazwyczaj jest w terminatorskim nieładzie... zaraz, zaraz, terminatorskim? A i owszem, a kiedy to Borsuk już niedługo stać się miał Borsuczą Łapą to jego ciało postanowiło, że nagle sobie mocno urośnie, a skończyło się na tym, że z małej pociesznej kuleczki zrobiła się spora pocieszna kuleczka, która wzrostem może i nie grzeszy, ale jest już wielkości swoich rówieśników, a już po kilku treningach stracił sporo tłuszczu, który nagromadził sobie podczas leżącego trybu życia jako kocię. Urósł sobie proporcjonalnie, a oczy wybarwiły się już na kolor żółty.
Zapraszam przyszłe najmniejsze jednostki Klanu Rzeki na sesję!
Statystyki - lvl: 1 | S: 4 | Zr: 5 | Sz: 7 | Zm: 4 | HP: 50 | W: 50 | EXP: 95/100
Wygląd
Wyrosła, co można stwierdzić na pierwszy rzut oka. Jest znacznie wyższa, wychodzi nieco ponad średnią w jej klanie. Do tego jest raczej masywna - długa wędrówka w poszukiwaniu nowych terenów sprawiła, że już dłużej nie jest patyczakiem i może się poszczycić pewnym umięśnieniem. Ma dość długie, szorstkie i czarne jak smoła futro. Również jej nos jest czarny, jej ślepia natomiast są złote i wręcz błyszczące.
Sztormi będzie chciała na nauki~
kociaki jej drugiego ulubionego kota to bardzo Big Deal, także no
<table><td>[Obrazek: mi3eVhk.png]</td><td>. i'm.xxn o tx..xt h a tx..xo l d...
young,..butx..i'm..not.. that..bold
and i don't think the world is sold
i'm..just..doing..what..we're..told
</td></table>
Statystyki - lvl: 2 | S: 6 | Zr: 11 | Sz: 6 | Zm: 4 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 95/150
Wygląd
Młodziutka kotka o wzroście poniżej przeciętnej. Chociaż natura poskąpiła jej tych kilkunastu centymetrów to przynajmniej jest masywniejsza ew. to jeszcze pulchność wynikająca z obżerstwa. Od narodzin jej sierść już nieco się wydłużyła. Po matce odziedziczyła rudość z ciemniejszym pręgowaniem klasycznym. Biała plama rozchodzi się od pyszczka do klatki piersiowej i sięga do okolic między przednimi łapami. Przez całą długość grzbietowej części ogona biegnie ciemna pręga. Nos różowy, a oczy wybarwiły się na dwa kolory - złoty oraz niebieski.
Dzień dobry.
Bardzo chętnie zaczęłabym swoją przygodę na forum z maluszkiem wziętym z tego miotu. Musiałabym trochę czasu poświecić na wdrążenie się w obowiązujące tu mechaniki gry, ale mogę zapewnić, że doświadczenie z forami fabularnymi mam już minimum dziesięcioletnie. Od długiego czasu nie gram na żadnym innym forum i nie planuję multikont, więc rozwój kociaka pochłaniałby całą moją uwagę. Czasowo jest u mnie całkiem dobrze, więc mogę zaoferować pojawianie się na forum na pewno w godzinach wieczornych. Poniedziałki i piątki mam luźne, natomiast weekendy to zależy, ale wolne godziny da się wyskrobać bezproblemowo. Czy taki świeżak jak ja Wam odpowiada? :)
[Obrazek: 5U3rbcf.png]
© the best of best - Szaruga
Statystyki - lvl: 1 | S: 7 | Zr: 6 | Sz: 4 | Zm: 3 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 35/100
Wygląd
Mgiełka to mała puszysta, lecz krótkowłosa kotka o ładnej srebrnej sierści z czarnymi klasycznymi pręgami. Futro jest krótkie i lekko odstające od ciała. Długi ogon zaokrąglony przy końcu. Szczupła sylwetka i długie łapy. Porusza się szybkim lecz delikatnym krokiem. Okrągła głowa z zaokrąglonymi na końcu uszami. Kotka posiada duże okrągłe zielone oczy o dość szerokim rozstawieniu. W jej spojrzeniu widać ciekawość. Pyszczek zakończony różowym trójkątnym nosem. W skrócie cała mama
Aaaa kuzynostwo! Chcę na sesję i tam wszytko :3
[Obrazek: Nuj6cZ1.gif]
= I k n o w the RAIN like ~ t h e ~ C L O U D S know the SKY =
..........I s p e a k to birds AND tell them WHERE to ~ f l y ~
= I S I N G the songs that YOU hear o n the breeze =
...............I write the names OF the R O C K S and the trees
= Oh, you fool, t h e r e are R U L E S I am COMING for you =
..........DARKNESS brings e v i l things, oh, the RECKONING
~ B E G I N S ~
Statystyki - lvl: 4 | S: 11 | Zr: 9 | Sz: 9 | Zm: 9 | HP: 65 | W: 65 | EXP: 175/300
Wygląd
Kocurek pokryty czarnym jak smoła futrem o dłuższym włosiu. Z tej ciemnej masy sierści raz po raz połyskuja niebiesko-szare oczęta, które w późniejszym czasie wybarwią się na złocisty kolor. Szaruga jest nieco wyższy od swoich rówieśników, a dzięki sporym kępom futra wizualnie sprawia wrażenie grubaska, mimo smukłej budowy ciała.
Witam,
Bardzo chciałabym dołączyć do forumowej społeczności zaczynając kociakiem z tego miotu. W RP jestem raczej przeciętniaczkiem, który pisał już jakieś fabułki, niestety długo na tamtych forach nie zabawił. Potrzebowałabym także trochę czasu na zapoznanie się z funkcjonowaniem forum.
W razie zastojów fabularnych (które mam nadzieje nie zaistnieją za szybko, czy też nie będą długo trwały) można mieć stuprocentową pewność, że użytkownik zwany Jarzębinką zasadzi mi porządnego kopa w cztery litery. Jeśli chodzi o czas, który mogę poświęcić na fabułę- na pewno będą to wieczorki czy też późne popołudnia od wtorku do niedzieli.
Statystyki - lvl: 1 | S: 5 | Zr: 7 | Sz: 4 | Zm: 4 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 5/100
Wygląd
Jest mała i drobna. Znajduje się w dolnej granicy wzrostu kotek w tym klanie. Posiada krótkie, jasnorude futerko, pokryte ciemniejszymi, klasycznymi pręgami. Pod tym futerkiem skrywa smukłe, chude ciałko, pod którym prześwitują żebra, oraz ledwo widoczne mięśnie. Jej pyszczek jest okrągły i krótki, a na jego końcu widoczny jest różowy nosek. Nad nim widoczne są żółte, duże oczy. Na krańcu głowy posiada długie uszka. Ma strasznie długie i gęste białe wąsy. Przy pyszczku i oczkach jej sierść jest jaśniejsza. Podobnie, chociaż nie tak widoczne przejaśnienia są również na jej klatce piersiowej, brzuchu, oraz wewnętrznej części ud. Jej futerko jest wiecznie zadbane, ponieważ bardzo o nie dba; uważa że jakoś trzeba się prezentować!
Witam,
Chciałabym bardzo rozpocząć swoją przygodę na tym forum zaczynając przygodę kociakiem z tegoż miotu. W RP nie uczestniczyłam dłuższy czas, jednakże myślę że nie zajmie mi długo wchłonięcie w to z powrotem.
Mam nadzieję, iż nie będę się przyczyniać do zastojów fabularnych, raczej mam dużo czasu żeby się udzielać, jednakże najwięcej go mam wieczorem, lub w weekendy. Również, jak wyżej, mam pewną osóbkę, która zasadziłaby mi kopa gdybym jednak się zapomniała.
[Obrazek: VuBTvl6.png]
Statystyki - lvl: 6 | S: 9 | Zr: 15 | Sz: 16 | Zm: 11 | HP: 85 | W: 65 | EXP: 235/500
Wygląd
Kotka ma krótką sierść w kolorze intensywnie rudym, pokrytą nieco ciemniejszymi pręgami (pręgowanie tygrysie). Charakterystycznego wyglądu dodaje jej biały pyszczek oraz ciemniejszy kolor końcówek uszu. Jest nieco większa i mocniej zbudowana niż przeciętne kotki w jej wieku. Oczy ma koloru bursztynowego. Od innych kotów łatwo można ją rozpoznać patrząc na jej puchaty ogon, który nienaturalnie przekrzywia się w lewo. Od urodzenia przeszkadzał on kotce w swobodnym poruszaniu się - został jednak naprawiony przez medyka i od tego czasu funkcjonuje prawidłowo, jednak wygląda nieco inaczej niż ogony innych kotów. W dodatku zdarza się jej być nieco niezdarną, ponieważ jej rozwój przebiegał inaczej niż u przeciętnego kociaka.
Jarzębinko, Szarugo, Żurawinko - nie ma problemu z wpisaniem was na listę. Jednak jest to miot fabularny, więc poród odbędzie się w czasie od 14 dni do miesiąca. Poza tym, zwykle praktyka u nas wygląda tak, że zbieramy zainteresowanych grą w miocie przez jakiś czas i dopiero po tym czasie decydujemy, kto ostatecznie będzie grał, więc teoretycnie może być tak, że się do miotu ostatecznie nie dostaniecie. Jeśli to mają być pierwsze konta na forum to nie wiem, czy lepszą opcją nie będzie miot NPC lub postaci do adopcji, gdzie grę można zacząć od razu po napisaniu karty postaci ^^. Także nie mówię nie, po prostu chcę być fair w stosunku do was - przemyślcie to jeszcze :)
Panie dzieju, ja to już nie jednych takich przeżyłam.
Panie dzieju, nie jedno widziałam, gdy się tak tu kręciłam.
Nosiłam wdechy takich, wdechy takich, wdechy takich cnych
Nosiłam gnojów jak but głupich, tych do cna, tych do cna złych.
Statystyki - lvl: 7 | S: 19 | Zr: 14 | Sz: 12 | Zm: 12 | HP: 70 | W: 90 | EXP: 240/600
Wygląd
Młodziutka kotka o wzroście poniżej przeciętnej. Chociaż natura poskąpiła jej tych kilkunastu centymetrów to przynajmniej jest masywniejsza ew. to jeszcze pulchność wynikająca z obżerstwa. Od narodzin jej sierść już nieco się wydłużyła. Po matce odziedziczyła rudość z ciemniejszym pręgowaniem klasycznym. Biała plama rozchodzi się od pyszczka do klatki piersiowej i sięga do okolic między przednimi łapami. Przez całą długość grzbietowej części ogona biegnie ciemna pręga. Nos różowy, a oczy wybarwiły się na dwa kolory - złoty oraz niebieski.
Osobiście pozostanę na liście. Czas oczekiwania mnie nie zraża. Od ponad tygodnia przyglądałam się forum i obserwowałam powstające mioty, by wyczaić ten jeden kuszący. Możliwość grania kociakiem z miotu NPC nie jest u mnie skreślona, ale znacznie bardziej odpowiada mi rozgrywka z aktywnymi rodzicami, by móc dobrze wykorzystać możliwość kształtowania postaci fabularnie. Adopcje istniejących postaci odrzuciłam, bo już podjęłam decyzję o graniu od zera.
Szaruga i Żurawinka raczej pozostaną przy tym samym, gdyż ja je wciągnęłam w pomysł zorganizowania takiej rozgrywki rodzeństwem.
Poczekamy, zobaczymy. c:
[Obrazek: 5U3rbcf.png]
© the best of best - Szaruga
Statystyki - lvl: 1 | S: 7 | Zr: 6 | Sz: 4 | Zm: 3 | HP: 60 | W: 40 | EXP: 35/100
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości