Propozycje
Wygląd
Jest dość rozpoznawalny pośród swojego rodzeństwa. Jako jedyny w miocie posiada nieskazitelny odcień futra, jest to czarny dymny kocur z krótką sierścią na której widać tygrysie pręgi. Jeżeli chodzi o pręgi to są nieznacznie ciemniejsze niż futro. Na brzuchu jednak posiada nieco jaśniejszy kolor futra. Jest chudym kocurem, przez co jego ruchy są płynne i spokojne. Jest wysoki więc bardzo łatwo go zauważyć w tłumie. Jego ogon stosunkowo do innych kotów jest dłuższy. Natomiast jego oczy koloru jak na razie niebieskiego wybarwią się niedługo na kolor miętowy które będą przepełnione powagą i spokojem.
Również jestem za! Często mam takie problemy pisząc, że nie wiem co się dzieje z inną postacią a np ktoś pyta o nią moją postać na fabule. To by bardzo ułatwiło sprawę.

SO SHE SAID
what's the problem, baby?
what's the P R O B L E M ? I don't know!
well, maybe I'm in love
think about it e v e r y t i m e
I THINK ABOUT IT, CAN'T STOP THINKIN' ABOUT IT
Statystyki - lvl: 5 | S: 16 | Zr: 10 | Sz: 9 | Zm: 9 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 325/400
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 290/100
Odpowiedz
Wygląd
Śnieżna wyrosła na masywną, acz smukłą kotkę. Nadal jest pięknie biała, o krótkiej i białej sierści. Oczy niezmiennie niebieskie, wąsy dalej długie, podobnie jak łapy i ogon.
Podpisuję się pod wszystkim wyżej wymienionym!
[Obrazek: NNUbiDJ.png]
Statystyki - lvl: 4 | S: 12 | Zr: 8 | Sz: 11 | Zm: 8 | HP: 65 | W: 65 | EXP: 75/300
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Trochę wyższa niż przeciętny kot, krótkowłosa, bura, tygrysiopręgowana kotka o białych łapach, końcówce ogona, brzuchu i przy żuchwie. Płomiennooka.
Również jestem za! :pustka:
Statystyki - lvl: 4 | S: 10 | Zr: 5 | Sz: 12 | Zm: 8 | HP: 80 | W: 40 | EXP: 70/300
Odpowiedz
Wygląd
Kaczuzka przede wszystkim jest mała. Na pewno jest jednym z najmniejszych kotów Klanie Rzeki, jeśli nie najmniejszym. W okresie, w którym koty szybko rosną i zmieniają się, ona nie zmieniła się zbyt wiele. Poza niskim wzrostem, ciało kotki jest szczupłe i delikatne; ze względu na księżyce spędzone w Lecznicy nie ma wyrobionych mięśni, więc jej postawa sprawia wrażenie wręcz wątłej. Sierść kotki jest miękka i krótka, w jednolitym, szaro-niebieskim kolorze. Pyszczek ma dość długi, zakończony szarym nosem. Uwagę przyciągają oczy Kaczuszki, które są w kolorze intensywnej zieleni.
Jestem za, bardzo by to ułatwiło rozgrywkę.
<center><table><tr><td>
W nozdrzu gdzieś coś łaskocze mnie
Źrenice do rozmiarów g i g a n t a
Eksplozja mych
obszarów
f a t a l n a
</td><td>[Obrazek: vJmVGRD.png]</td></tr></table></center>
Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 6 | Sz: 8 | Zm: 5 | HP: 65 | W: 45 | EXP: 15/150
Odpowiedz
Wygląd
Mała, smukła kotka o drobnej budowie i dużych, zielonkawych oczach. Ślepia zdają się wręcz emanować ciepłem, wewnętrznym spokojem, życzliwością, w jej przypadku całkowicie odzwierciedlając duszę. Szaro-bura, raczej krótsza, niż dłuższa sierść przeplatana jest ciemniejszym futerkiem, tworzącym tygrysie pręgi. Najwyraźniejsze na mordce, ozdabiają ją wraz z wąsami. Jaśniejszy odcień szarości przyjmują końcówki łapek, podbrzusze oraz pyszczek. Spośród innych może wyróżniać ją lewe, ciemniejsze ucho, dzięki któremu łatwo rozpoznać jej sylwetkę z daleka.
również jestem za dodaniem takiego pola w kodzie (i za nagłośnieniem, że zostaje dodane, i za ustaleniem od jakiej długości nb powinno być wypełnianie), plus w ogóle jestem za przypomnieniem tego pierwszego posta w temacie 'Nieobecności':

Cytat:Jeżeli nie będzie Cię na forum dłużej niż 3 dni, poinformuj nas o tym:
Kod:
Kod:
[b]Konta:[/b]
[b]Termin:[/b]

Należy pamiętać, że tylko zgłoszona tutaj nieobecność chroni twoją postać przed postępem choroby lub oddaniem do adopcji.

Przypominamy, że w profilu należy wypisać pełne imiona wszystkich swoich aktualnych multikont.

większość osób wpisuje wszystkie multikonta, ale warto o tym przypomnieć, jeśli przy dłuższej nb należałoby określić powód nieobecności każdego z nich.

plus wydaje mi się, że tydzień nb nie musiałby być uzasadniany fabularnie? tak od dwóch tyg/trzech zaczyna robić się problem? no chyba, że user tak zdecyduje, ale taki wymóg, że od dwóch tyg powinno się podać, co się dzieje z postacią, wydaje mi się rozsądny.
kie­dy leżę nie na­da­ję się do wsta­nia
le­że­nie za­pusz­cza ko­rze­nie
nie wie­rzę w po­ru­sza­nie się
za­wsze do wy­rwa­nia
zie­lo­ny
Statystyki - lvl: 0 | S: 0 | Zr: 0 | Sz: 0 | Zm: 0 | HP: | W: | EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Duży, masywny kocur o szerokich barkach i silnych łapach. Ma garbaty nos, skośne, zielone oczy i pędzelki na uszach. Jego umaszczenie jest ciemne, bure tygrysio pręgowane i około połowy jego ciała pokrywa biel, charakterystycznie przecinając mu lewe oko. Ogon jest gruby, średniej długości, zakończony czernią.
Jeśli wam to odpowiada, to w porządku. Do jutra powinnyśmy to ładnie opracować, edytować post w nieobecnościach i dać info od administracji (być może razem z innymi drobnymi zmianami kosmetycznymi).

Są takie >> DNI <<
[ są takie dni, takie dni ]
Kiedy wiatr, kiedy deszcz i tęsknię do ciebie
jeszcze ciągle takie dni

[Obrazek: zZLnUUK.png]

takie >> SNY <<
[ są takie sny, takie sny ]
Kiedy ja, kiedy z nią biegniemy do siebie
jeszcze
ciągle takie sny.

Statystyki - lvl: 5 | S: 18 | Zr: 12 | Sz: 9 | Zm: 6 | HP: 85 | W: 55 | EXP: 70/400
Odpowiedz
Wygląd
Duży, masywny kocur o szerokich barkach i silnych łapach. Ma garbaty nos, skośne, zielone oczy i pędzelki na uszach. Jego umaszczenie jest ciemne, bure tygrysio pręgowane i około połowy jego ciała pokrywa biel, charakterystycznie przecinając mu lewe oko. Ogon jest gruby, średniej długości, zakończony czernią.
Podczas rozmów administracyjnych z Gryzielem padła pewna propozycja, dlatego zdecydowaliśmy się poznać wasze zdanie na ten temat i to, czy wam to odpowiada.

Mianowicie zmiana adresu strony z artemida.webd.pl na wojownicy.webd.pl.

Zaletami zmiany adresu forum n Wojownicy jest prostsza, bardziej intuicyjna nazwa, związana z tematyką forum i uniwersum, co może ułatwić ewentualnym nowym chętnym oraz osobom które wyszukują haseł związanych z wojownikami trafienie na nasze forum.
Z wad można między innymi wypisać to, że to nazwa mniej charakterystyczna, a nazwa Artemida jest już utarta wśród graczy jak i znana wśród innych osób należących do polskiego fandomu wojowniczego a nie grających na forum.

Przy okazji chcemy również nadmienić, że linki takie jak artemida.webd.pl/wojownicy i obecnie funkcjonujące linki do forum w dalszym ciągu by działały i otwierały stronę wojownicy.webd.pl.

Chcemy poznać wasze zdanie i to, czy pasuje wam, by adres forum został zmieniony na Wojownicy. Nazwa Artemida w dalszym ciągu pojawiałaby się w możliwych adresach oraz, najpewniej, w dalszym ciągu by funkcjonowała jako nazwa forum wśród graczy jak i podczas reklamy.

Jest jeszcze trzecia opcja - wojownicy-artemida.pl (czyli uproszczona końcówka, która wymaga użycia obu nazw, bo reszta domen jest zajęta) która łączy obie nazwy, nie ma przy niej webda, ale kosztowałaby nas dodatkowo 15zł rocznie.

Są takie >> DNI <<
[ są takie dni, takie dni ]
Kiedy wiatr, kiedy deszcz i tęsknię do ciebie
jeszcze ciągle takie dni

[Obrazek: zZLnUUK.png]

takie >> SNY <<
[ są takie sny, takie sny ]
Kiedy ja, kiedy z nią biegniemy do siebie
jeszcze
ciągle takie sny.

Statystyki - lvl: 5 | S: 18 | Zr: 12 | Sz: 9 | Zm: 6 | HP: 85 | W: 55 | EXP: 70/400
Odpowiedz
Wygląd
Zboże jest małym kotem. Ba, wręcz jednym z najmniejszych. Ewidentnie wdało się w mamę ze swoją wielkością, bo pomimo swojego wieku wciąż wygląda jak taki ledwo co terminatorski podrostek. A jakby tego brakowało to jej drugą właściwością jest to, że jest długie i wąskie. Długie kościste łapy na długim tułowiu, z długim ogonem który wiecznie sterczy do góry. Pewnie gdyby nie jej intensywnie rude krótkie futro, pokryte tygrysimi pręgami, to by łatwo po prostu rozpłynęło się w powietrzu od swojej mikrości. Za to mordę ma dość zwykłą, z takimi o typowymi bursztynowymi oczami, różowym nosem i białymi wąsami. Pewną dozę ciekawości do wyglądu Zboża dodaje brak lewego ucha. Kiedyś było uszczerbione, ale ostatecznie Zboże miało pecha by stracić je zupełnie. Gdzieś pod futrem schowana jest cała gama blizn, które Zboże zawdzięcza samotnikom mieszkającym na osiedlu dwunogów, ale nie są to blizny na tyle duże, by dało się je łatwo zauważyć. Ot, w paru miejscach jej futro jest odrobinę mniej gęste, to tyle.
przyznam szczerze, że pozostałbym prze artemida.webd.pl jako podstawowej domenie. wywalenie tego slasha to dobra rzecz, bo przestanie mylić ludzi (mnie) i uprości ogólny dostęp do forum. zmienianie na cokolwiek innego wydaje się jednak... zbędne? ludzie i tak mówią na forum arcia i później by trzeba było wszystkim mówić, skąd to się wzięło. XD no i wiadomo, nazwa rozpoznawalna, lata tradycji, więc jeszcze raz: artemida.webd.pl wydaje się najlepszym rozwiązaniem
MY DRESS IS ON FIRE
⭑ ⭑ ⭑ ⭑

and I hurl myself, I heal myself, I drag myself
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxlike a rug in the rain
and my S A I N T she is dancing
as every step I choose to take begins to
??? ??? ????? ??????
Statystyki - lvl: 5 | S: 15 | Zr: 11 | Sz: 11 | Zm: 8 | HP: 70 | W: 70 | EXP: 195/400
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 41/100
Odpowiedz
Wygląd
Wzrostem przewyższa większość Klanu. Futro ma kremowe z burymi odznaczeniami na pysku w kształcie maski, na łapkach. Bury ma również ogon. Na całym ciele można zauważyć klasyczne pręgi. Natura obdarzyła Rysia białymi akcentami na palcach wszystkich czterech łap, brzuchu oraz końcówce ogona. Po lewej stronie pyska można bez problemu zauważyć goliznę, jaką kocur nabył podczas pożaru. Blizna jest dość obszerna. Co do blizn, to można zauważyć również na jego prawej łapie, na nadgarstku, szarpaną bliznę spowodowaną samookaleczaniem się podczas pogrzebu Porywistej Gwiazdy. Futro kocura jest miękkie, zadbane i puszyste. Jest ono również długowłose, błyszczące. Mimo wszystko Ryś dba o swoje futro, wiedząc, że jest ono dość ważnym elementem wyglądu. Niebieskie ślepka pointa są jakby za mgłą. Nie widać w nich radosnego błysku, po prostu są. Pod oczami widać wory spowodowane zmęczeniem. Wibrysy ma chropowate, nie widać ich po lewej stronie pyska tam, gdzie ma bliznę po poparzeniu.
Zbożowa Łapa napisałx:przyznam szczerze, że pozostałbym prze artemida.webd.pl jako podstawowej domenie. wywalenie tego slasha to dobra rzecz, bo przestanie mylić ludzi (mnie) i uprości ogólny dostęp do forum. zmienianie na cokolwiek innego wydaje się jednak... zbędne? ludzie i tak mówią na forum arcia i później by trzeba było wszystkim mówić, skąd to się wzięło. XD no i wiadomo, nazwa rozpoznawalna, lata tradycji, więc jeszcze raz: artemida.webd.pl wydaje się najlepszym rozwiązaniem

Mocno podbijam wypowiedź Zboża. Nazwa Artemidy jest i tak dobrze znana w polskim fandomie, więc jest to dość zbędna zmiana. Trzeba po prostu pamiętać o reklamach forum, raz co jakiś czas ją podbijać
podobno w Rzymie napadało gradu aż po kolana
w Japonii wiśnie zakwitły o dwie pory roku wcześniej
a ja tęsknię a ja tęsknię a ja ciągle tęsknię
Statystyki - lvl: 4 | S: 12 | Zr: 8 | Sz: 10 | Zm: 9 | HP: 70 | W: 60 | EXP: 035/300 (IV)
Odpowiedz
Wygląd
Nie dba o siebie. Jego futro to była katastrofa. No w miarę. Nadal jest długie i na ogół nie takie złe, gdyby nie to, że nie jest tak jakoś puchate. Jego włosie opada na dół bez kompletnego szału. Tak smutne jak jego wnętrze. Oczy nadal niby tak kolorowe jak wcześniej, bo żółte i błękitne, ale bez blasku. Małym dzieciom nadal będą zapierać dech w piersiach, bo O MATKO DWA KOLORY, ale na ogół smutne takie te ślepia. Bez siły. Gdy ktoś ma okazję widzieć ich białka to z łatwością zauważy lekką czerwień. Jak duży był tak i jest. Kwadratowy i chudy. Czy to to się komuś spodoba? No nie za bardzo. Jego barki i ogólnie wszystko jest takie kościste i ostre. Uwaga nie pokłóć się. Ale w miarę maskuje to futerko na szczęście. Łapy ma spore i bardzo takie miziu miziu. Przy opuszkach ma gęste kłębki futerka, które czasem potrafią irytować, ale lubi to. Jego ogon jak miotłą był tak jest. Długi i strasznie puchaty. Kocięta mogą się w nim chować do woli, tylko właściciel dostanie zawału. (kp)
ja osobiście zostałabym przy artemidzie, wśród osób wdrążonych w roleplaye kotkowe czy osób siedzących na wojowniczych grupach facebookowych już zostało tak przyjęte, że jest forum kotkowe o nazwie artemida i zmiana mogłaby zrobić trochę zamieszania moim zdaniem. Bo ludzie spoza naszego forum mogliby być zdziwieni czy to to samo forum, czy inne i trzeba by tłumaczyć za czym stoi ta zmiana
[Obrazek: Xtg3xZL.gif]
Late into the night I hear i.t storming
And into the rain is
what I pray and I'm hoping
Now I feel the pressure of the city
Oh, h.o.w it eats me whole

[Obrazek: cAp4ivo.gif]

6e6cf0 ⟶ ➛
Statystyki - lvl: 3 | S: 12 | Zr: 6 | Sz: 8 | Zm: 6 | HP: 60 | W: 60 | EXP: 035/200
Odpowiedz
Wygląd
Całkiem smukła, zgrabna i wysoka koteczka, ale z pewnością nie najzgrabniejsza i najwyższa w klanie - po prostu poprawnie przeciętna. Jej krótkie i nieco szorstkie futerko zdrowo błyszczy i niemal w całości wygląda tak, jakby dosłownie przed chwilą córka Deszczowej Chmury wytarzała się w jasnym popiele - włącznie z nosem. Tylko na wąskiej piersi kotki wyrosło kilkanaście białych włosków, które utworzyły tam małą, nieforemną łatkę. Pysk Szarówki zachowuje rozsądne, nieprzykuwające uwagi proporcje. Ciekawe są natomiast jej oczy, ponieważ jedno z nich (lewe) przybrało odcień chłodnej bladej żółci, wydając się przez to wręcz białe, z kolei drugie (prawe) jest intensywnie niebieskie. Jej wywinięte wąsy chętnie tańczą, gdy zagra im lekko chociażby polny wiaterek. Ogon ma natomiast gruby i gęsty, nieco podobny do drucianej szczotki.
Jestem za zmianą adresu forum na wojownicy.webd.pl a teraz pozwólcie, że napiszę pokrótce czemu :3

Po pierwsze, wojownicy w nazwie momentalnie budzą WŁAŚCIWE skojarzenia w przeciwieństwie do artemidy. Nasze forum jest jednak osadzone w tym konkretnym uniwersum, dlatego myślę, że wojownicy.webd mogą tylko podbić nasze zasięgi wśród tych osób, które dopiero zaczynają wdrażać się w świat Erinek (a przy okazji nasz). Tacy ludzie naturalnie będą szukać w necie czegoś z nazwą "wojowników", a artemida, mayaatan, czy cokolwiek tu sobie wstawicie, nie daje tego samego efektu. Może do nas trafią, a może nie - to działa na takiej zasadzie. Nawet jeśli jesteśmy dobrze wypozycjonowani, to może znaleźć się ktoś, kto powie "ee, artemida, ale że o co chodzi" i, no... nie kliknie.
Nie przywiązywałabym się też za bardzo do Artemidy bo, tak jak wskazywali poprzednicy, ta nazwa jest taka rozsławiona i legendarna. Okej, tak jest, ale jeśli oba adresy będą przekierowywać w jedyne słuszne miejsce, czyli na nasze forum, to nie widzę problemu. Nie znikamy przecież w czeluściach, nie zakładamy nowego forum, tylko przenosimy się na nowy adres i, jak mniemam, informujemy o tym w miejscach, gdzie zdążyliśmy się zaznaczyć jako "artemida" (i może dzięki temu przypomnimy o swoim istnieniu i ktoś nowy do nas zajrzy, kto wie?). Po prostu... Ugh. Nie byłabym za tym, że robić z ludzi de***i, których przerośnie coś takiego jak zmiana adresu. Każdy chyba umie czytać ze zrozumieniem w takim stopniu, żeby ogarnąć, że artemida to teraz wojownicy. Nie chodzi raczej o to, żeby ludziom, którzy już wiedzą, czym jest artemida robić kłopot (bo oni i tak nas znajdą jeśli będą chcieli) tylko, jak mniemam, to taki ukłon dla zupełnie zielonych w temacie-naszych potencjalnych nowych graczy.

Wreszcie, przypomnijmy sobie JAKIE skojarzenia budzi artemida. Mieszane, rzecz jasna. Ośmielę się nawet spostrzec, że w przeciągu ostatnich kilku lat dosyć mocno nadszarpnęliśmy sobie reputację, czego dowodem jest choćby ten śmiszny temat na edenie. Dlatego czy naprawdę mamy przy czym się tak zapierać i za czym tęsknić? Nowa nazwa to trochę takie symboliczne rozpoczęcie nowej przygody. Po tylu latach rozgrywki uważam, że przyda nam się każdy powiew świeżości, a ten jest po prostu pożyteczny, bo z miejsca przyciąga do nas odpowiednie osoby. Nie wierzę, żeby taki kosmetyczny zabieg mógł nagle spowodować, że ludzie przestaną nas łączyć z najstarszym i największym forum o kocich wojownikach.

No. To tyle.
[Obrazek: VDeFTXy.png]

Siedzę, czasem coś bredzę
Na moją wiedzę nie wpływa żadna myśl
Dlatego leżę, sam już nie wierzę w nic
Czy to jest prawda co śniło mi się dziś
Ze we snie wisze, ale cos slysze?
Przez moją ciszę przechodzi czyjś głos...

...
...
...
...
...
...
Statystyki - lvl: 3 | S: 7 | Zr: 12 | Sz: 8 | Zm: 6 | HP: 70 | W: 50 | EXP: 20/200 (stan na 2.03)
Odpowiedz
Wygląd
Bardzo wysoki, atletycznie zbudowany kocur o długich łapach. Krótkowłosy, rudy, klasycznie pręgowany, z białymi znaczeniami na pysku, szyi i przednich łapach. Siwe włosy zaczynają oprószać jego pysk i grzbiet. Duże, zielone oczy coraz wyraźniej pokrywa mgła. Najbardziej widoczne blizny: rozcięcia na nosie, duża blizna na lewej pięcie i grzbiecie.
ja jestem za tym, żeby wywalić po prostu to /warriorcats z linku i zostać przy artemidzie. forum ma oryginalną nazwę, która jest rozpoznawalna i nie jest tak mdła i bez wyrazu jak samo "wojownicy", które może oznaczać absolutnie każdego erpeżka o tej tematyce. nie mam nic mądrego do napisania, po prostu wolę, żeby arcia została arcią.
قالوا: تموت بها حبـاًً؟ قلـت: ألا آذكروها علـى قبـري لتحيينـي
they asked: "do you love her to death?"
I said "speak
of her over my grave and
watch
how she brings me back to l i f e"
Statystyki - lvl: 8 | S: 17 | Zr: 18 | Sz: 16 | Zm: 9 | HP: 90 | W: 80 | EXP: 530/750
Odpowiedz
Wygląd
Duży, czarny, długowłosy, dobrze zbudowany kocur o zielono-żółtych oczach.
Osobiście jestem za pozostaniem przy nazwie Artemida. Nazwa "Wojownicy" jest na moje już dobrze oklepana i powszechna, a Artemida miło wpada w ucho. Sama nazwa ma coś w sobie oryginalnego, i na moje nie ma potrzeby tego zmieniać.
Statystyki - lvl: 3 | S: 8 | Zr: 8 | Sz: 10 | Zm: 6 | HP: 70 | W: 50 | EXP: 155/200
Odpowiedz
Wygląd
Chaos to naprawdę urodziwa kotka. Filigranowa, o smukłej sylwetce umieszczonej na cienkich nogach, z biczowatym ogonem i małej główce zawieszonej na chudej szyjce. Jej gładziutkie, połyskliwe futerko wydaje się miłe w dotyku, choć w rzeczywistości jest sztywne i niemal kłujące. Miesza w sobie czerń, spontanicznie rozrzucone rude smugi, które pewien ład i symetrię zachowują jedynie na środku pyszczka, oraz biel, zdobiącą jej szyje, nogi i pyszczek. Nad śliczną, kształtną mordką górują uszy, których wnętrze dekorują drobniutkie piegi, a oblicze dopełniają wyraziste kości policzkowe i ogromne, połyskliwe, jasnopomarańczowe oczy o okrągłym kształcie.
sorry że piszę z pewnym opóźnieniem, ale wcześniej po prostu nie miałam możliwości wejść na forum, a i teraz wpadłam tylko wypowiedzieć się w tym jednym temacie i spadam z krzesła :>

pozbycie się "artemidy" z nazwy uważam za najlepszy ruch, jaki powinniśmy podjąć.

należy uzmysłowić sobie pewną kluczową rzecz.
nazwa forum to zazwyczaj pierwsza rzecz, z jaką styka się potencjalny nowy gracz, trafiając na jakąkolwiek o nim informację. naszym celem powinno być właśnie docieranie do nowych graczy, którzy powinni dostać jak najklarowniejszy komunikat o czym jest to forum. nazwa "Artemida" poprzez swoje mitologiczne pochodzenie może najzwyczajniej w świecie wprowadzać w błąd. nie ma absolutnie żadnego przełożenia na nic, co zawiera się w treści forum. gdyby chociaż jakkolwiek nawiązywano do niej w lore, gdybyśmy mieli jakiegoś starożytnego NPCa o tym imieniu czy coś - ale nie mamy. nazwa jest z nami poniekąd z przypadku, bo taki serwer ktoś ogarnął. przywiązaliśmy się do niej... ale do niczego nam się nie przysługuje.

wszystkim osoby, które uważają, że nazwa "Artemida" czyni nasze forum rozpoznawalnym czy stanowi jakąś markę, chciałabym usmysłowić pewien ważny fakt. jeśli ktoś z innego forum/z facebooka/skądkolwiek już o nas słyszał, trafił do nas, zwrócił uwagę na tyle, że zapamiętał nazwę, ale zdecydował się z jakiegokolwiek powodu nie dołączyć - to prawdopodobnie z tego powodu nie dołączy. nie "stracimy" tego potencjalnego Gracza dlatego że zmienimy nazwę i nagle zupełnie straci rozeznanie jakim jesteśmy forum. jemu ono z jakiegokolwiek powodu i tak nie odpowiada. więc argument że pozbycie się tego tytułu sprawi że będziemy mniej rozpoznawalni wobec takich osób jest zupełnie nieistotny.

wobec for, z którymi mieliśmy jakąs współprace czy coś, to też nie problem. po prostu wystarczy im zakomunikować zmianę, poprosić o podmienienie banneru.

z czysto praktycznej strony, zmiana nazwy pozwoli nam lepiej wypozycjonować forum, czyli sprawić, żeby jeszcze bardziej "wyskakiwało na wierzch" osobom, szukającym Wojowników. a do nich właśnie powinniśmy trafiać. dużo ważniejsze, niż poczucie nostalgii czy "zżycie się" z nazwą, jest otworzenie się na to, co przed nami.

będę strasznie zawiedziona, jeśli nie wykorzystamy tej szansy by postąpić krok naprzód, rozhermetyzować trochę forum i szerzej otworzyć drzwi dla nowych graczy.

a na koniec dodam, że jeśli obawiamy się o to że nasze forum o Wojownikach będzie się komuś mylić z tymi wszystkimi innymi forami o Wojownikach - możemy po prostu poszukać dla niego innego, bardziej adekwatnego podtytułu. błagam, pozwólmy temu miejscu się rozwijać :

"(ograniczenie nazwy do tego o czym jest forum) to jest właśnie szacunek do czyjegoś czasu, żeby nie marnować go na szukanie tego co już znalazł, oraz operowanie na podstawowych zasadach publikowania treści - np. takiej że człowiek szperający w necie poświęca średnio 8 sekund na daną informację i wszlekie "szumy informacyjne", a imię bogini zupełnie niezwiązane z treścią forum to typowy szum, nam tę uwagę rozpraszają, zamiast koncentrować
i że o ile nagówek przeczyta jakiś 60% osób które na niego trafią, to w link kliknie pewnie mniej niż połowa, a przeczyta coś jeszcze jakiś ułamek z tej połowy...
więc to nastawienie "niech wejdzie i się dowie" jest własnie nie fair wobec nowego odbiorcy"

"już nie mówiąc o tym że potencjalny nowy gracz może byc po prostu mniej obyty w funkcjonowaniu w przestrzeni internetowej, gorzej "czytać między wierszami" i nie załapać dowolnej rzeczy tak szybko jak ktoś, kto śmiga po sieci od kilkunastu lat."[/list]
[Obrazek: Fwy5trd.png]
Statystyki - lvl: 4 | S: 7 | Zr: 9 | Sz: 12 | Zm: 11 | HP: 65 | W: 65 | EXP: 150/300
Odpowiedz
Wygląd
Dmuchawiec mocno wdał się w matkę dziedzicząc jej nieczęsto spotykany typ urody, w tym charakterystyczny pyszczek i olbrzymie, odstające uszy. Jego krótkie, rude, cętkowane futerko jest zawsze czyste, ponieważ kocurek obsesyjnie je wręcz czyści. Sylwetka kociaka jest smukła, Dmuchawiec jest strasznym chudzielcem o dłuższych łapkach i przydługim, wąskim ogonku. Ślepia rudzielca nie wyzbyły się jeszcze niebieskiego, kocięcego koloru, jednak w przyszłości przybiorą szaro-żółtą barwę. Jego białe wąsiki są całkiem proste.
Robię speedrun życia dalej i absolutnie nie mam czasu pisać całej mojej opinii na ten temat. Na szczęście Chaos zrobiła to za mnie xD Żarciki na bok kiedy usiadłam w końcu do pisania czegoś konkretnego w tym temacie wpadł post Chaos pod którym szczerze słowo w słowo się podpisuję.

Szczerze gdyby nie fakt że pewnego dnia się nudziłam i zaczęłam klikać bannery na nieistniejącym już forum TLK nie wpadłam bym na pomysł że to jest forum w jakikolwiek sposób bazowane na Wojownikach. Rozumiem przywiązanie do nazwy, rozumiem że "Nie chcemy być tylko przeciętnym forum o nudnej nazwie Wojownicy" ale... Szczerze czasami moim zdaniem nazwa Artemida bardziej szkodzi niż pomaga i moim zdaniem powinno się ją odłożyć na ładną półeczkę pamiątek, a forum przemianować.

Dziękuję za przyjście na mój Ted Talk.

.1 0, 0 0 0 ENEMIES .W A I T. AT MY DOOR.
I wait f o r freedom soon, can't take much more
I .F E E L. THE WHOLE EARTH SHAKE_____
___________BROUGHT TO MY .K N E E S
[Obrazek: m87VNNZ.png?1]
although 10,000 strong, I shall be free
I .s h a l l. be free______________
_______________I shall be .f r e e
Statystyki - lvl: 2 | S: 7 | Zr: 5 | Sz: 6 | Zm: 9 | HP: 60 | W: 50 | EXP: 100/150
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości