Pytania
Wygląd
Jeden z najmniejszych kocurów w całym Wichrze. Jego futerko jest bure tygrysio pręgowane z białymi znaczeniami na piersi, brodzie, tylnych łapach i palcach przednich łap, a oczy - bladozielone. Ma bliznę na brodzie i oderwane 3/4 małżowiny lewego ucha. Powoli zaczyna mieć problemy ze wzrokiem, jego chód jest nieco sztywniejszy, niż kiedyś, a na pyszczku, nad białą żuchwą, pojawiają się pierwsze siwe włoski.
Ognistopręga napisałx:Mam jedną prośbę - niech ten temat służy do merytorycznych dyskusji bez argumentów w stylu "ja czegoś nie widziałam, więc to się nie wydarzyło na forum".
Spieniona Łapa napisałx:Niby dlaczego? Aktywność w offscreenowych tematach na przykładzie innych tego typu wątków to jak najbardziej merytoryczny argument, skoro Kroniki/Przekazywane informacje zwyczajnie nie wypaliły - w związku z tym wnioskuję, że ze Zgromadzeniami będzie podobnie. I nigdzie nie mówię, że absolutnie nikt inny poza Fiołkiem nic nie robił, ale na czym ostatecznie stanęło widzą wszyscy.
wydaje mi się, że mogło chodzić o to, że kroniki Rzeki są praktycznie cały czas aktualne, a te w Gromie są bardziej aktualne od Wichrowych (wrzesień 2017 vs czerwiec 2017), a jednak trochę zabrzmiało, jakby pracowała nad tym tylko jedna osoba. z drugiej strony: nie ma co kryć, że że kroniki/biosy/posiadanie informacje są dość martwe - przy czym są wyjątki i osoby, które aktualizują je na bieżąco, chociaż coraz częściej spoza grona przywódców - i z tego właśnie powodu jestem przeciwna offscreenowym Zgromadzeniom, tym bardziej, że to już byłoby całkowicie na głowach przywódców, którzy i tak mają sporo do ogarnięcia (podczas gdy wspomniane rzeczy mogą podesłać przywódcom inni userzy).

jak wspomniałam: w sprawie zmiany Kodeksu wolałabym, by obyło się bez GK (w takim sensie, że to od nich wyjdzie inicjatywa i jakoś to narzucą - bo inna sprawa, że przywódcy powinni tę zmianę z nimi przedyskutować) czy innych narzucanych zmian w Kodeksie (np. przez administrację), bo mam takie samo zdanie:
Spieniona Łapa napisałx:Rola gwiezdnych na forum jest ograniczona i słusznie, bo ustawianie fabuły przepowiedniami/interwencjami jest na nasze realia niesmaczne.
po prostu lepiej by było, gdyby inicjatywa wyszła od przywódców/zastępców/medyków/kogoś innego, kto by omówił fabularnie problem z wcześniej wymienionymi. czy nawet od gracza, który ma jakieś konto Gwiezdnego, który by się tym zainteresował - ale nie od administracji, mimo wszystko
Statystyki - lvl: 8 | S: 14 | Zr: 21 | Sz: 16 | Zm: 11 | HP: 100 | W: 70 | EXP: 400/750
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Srebrzysty rosły kocur o długim, gęstym futrze, które pokrywają czarne klasyczne pręgi. Kocur ma białą brodę, kryzę oraz krótkie skarpetki na przednich oraz dłuższe sięgające do pięt na tylnych. Jego broda jest silnie zarysowana, a nad nią znajduje się proporcjonalny, łososiowy w środku i czarny na zewnątrz nos, znad którego wyglądają limonkowe ślepia, które zależnie od światła są mniej lub bardziej żółte bądź zielone. Oczy Borsuka kształtem przypominają zaokrąglone kamienie, zwężające się prawie pod kątem ostrym do jednej strony. Z uszu wyrastają mu bujne, czarne pędzle, a żuchwę porastają bujne, długie bokobrody, często falujące na wietrze. Srebrzystego charakteryzują długie łapy ze słabo zarysowanymi mięśniami.
Ja się w sumie chciałam zapytać na jakiej zasadzie wydawane są zgody, bo, mimo regulacji w regulaminie, odnoszę wrażenie, że ta "dostrzegalna" gra jest naprawdę różnie odbierana.
Dla przykładu Szałwia, której aktywność pozostawia wiele do życzenia dostała właśnie zgodę na multi, chociaż parę miesięcy temu porzuciła dwie postacie, które i tak przez całe życie były martwe, bo ledwo nimi pisała. Dodatkowo wyprawa Szałwii do Gwiezdnych ciągnie się od trzech tygodni i Szałwia tam nie odpisuje od pięciu dni; Wicher stoi prawie przez miesiąc. Z ciekawości prześledziłam sobie aktywność tego usera w tym miesiącu i wygląda ona następująco:
Karaś: 5 postów od 25 do dzisiaj; wcześniej przerwa 15 dni, od początku miesiąca do 10 siedem postów. W maju akurat 32 posty, więc jak najbardziej na plus.
Szałwia: 16 postów w ciągu miesiąca. O maju nie chcę pisać, bo Szałwia był zablokowany i nie pisała nim nic nie ze swojej winy.
Czy to jest na pewno dobry pomysł, aby osoba z tak wątpliwą aktywnością przez większość czasu, dwoma porzuceniami na koncie ze znikomą ilością postów na nich, otrzymywała pozwolenie na multi? Odnoszę wrażenie, że została za łagodnie potraktowana w tej sytuacji, patrząc na historię poprzednich kont. Nie lepiej byłoby, aby Szałwia została z dwoma kontami i utrzymała na nich dobrą aktywność przez dłuższy czas?
wcisnę się w bezpieczny kąt
w dziurawą ścianę wbiję wzrok
do sieci wrzucę płaczliwy post
p o l u b i s z g o
[Obrazek: zHxYpKl.png]
ty tylko popatrzysz, a ja
poczuję się gorzej na samą myśl
zaczynam zamykanie bram
Statystyki - lvl: 5 | S: 13 | Zr: 14 | Sz: 10 | Zm: 10 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 265/400
Stat. Med. - lvl: 2 | MED.EXP: 16/200
Odpowiedz
Wygląd
Czarna jak smoła kotka. Zdobi ją para zielono-żółtych oczu. Na lewym policzku posiada bardzo wąskie, niewidoczne gołym okiem zadrapania, a na barku rozciętą skórę. Lekko wychudzona, z szeroko rozstawionymi nogami.
Podbijam Czmiel i zgadzam się. :v.
ded
Statystyki - lvl: 2 | S: 11 | Zr: 8 | Sz: 4 | Zm: 3 | HP: 55 | W: 55 | EXP: 90/150
Stat. Med. - lvl: 69 | MED.EXP:
Odpowiedz
Wygląd
Czosnek to wszystko, czego można się spodziewać po doświadczonej samotniczce i córce miejskiego gangstera. Choć trochę jej brakuje do zakwalifikowania się do grupy najwyższych kotów, wciąż jest imponującego wzrostu. Długie, kudłate i splątane futro jest szaro-bure z czarnymi pręgami na głowie i łapach, a także ciemnym płatem pokrywającym grzbiet i ogon; barwy kocicy o zanikającym pręgowaniu są dość ciemne na całej powierzchni ciała, tylko na pysku, szyi i brzuchu widać jaśniejsze przebłyski. Jej bokobrody nie są najdłuższe, lecz wokół szyi posiada długą i gęstą kryzę. Sylwetkę ma masywną, pod grubą warstwą brudnej i zakurzonej sierści zarysowane są mocne mięśnie. Wąsy, którymi ozdobiony jest pysk, wywijają się do góry, nos jest barwy wątrobianej, a wyżej znajdują się lodowate, szaro-błękitne oczy. Blizny: parę szram na głowie, ślad po oderwanym płacie skóry na lewej przedniej łapie, postrzępione krawędzie uszu.
przyznam szczerze, że z mojej strony zgoda na multi mogła przyjść zbyt szybko i pochopnie, jednak nie patrzyłem tu też na porzucenia postaci(mimo wszystko sam wiem, że lepiej podjąć jakąś decyzję niż męczyć się z kontem, którym nie umiesz grać). jak dla mnie aktywność szałwii mogła być gorsza, a po kilkanaście postów na każdym koncie to nie jest najgorszy wynik, biorąc pod uwagę wcześniejszą aktywność(i fakt, że szałwia był zablokowany). co do wyprawy, to sam ją ścigałem dziś o to, by wreszcie tam odpisała, jednak fakt faktem ma do podjęcia trudną decyzję, od której zależy kto wskoczy na stołek w wichrze. i faktycznie zbyt ulgowo ją potraktowałem, jednak jeśli szałwia znów polegnie na całej linii z aktywnością albo porzuci kolejną postać, tym samym tracąc mój kredyt zaufania, który jej dałem, zamierzam wyciągnąć z tego konsekwencje, choćby odmawiając przyznania jej kolejnej zgody, jeśli za mojej kadencji tu kiedykolwiek będzie o takową prosić; niezależnie, czy po śmierci postaci(jeśli się spóźni z założeniem nowego konta w ciągu przysługującego jej miesiąca), czy jako czwartą postać. nic więcej nie mam do powiedzenia w tej kwestii.
<table><tr><td>[Obrazek: GrahmtT.png]</td><td><br>we've gone way too fast for way too long<br>
and we were never supposed to make it half this far<br>
and I lived so much life, lived so much life<br>
I think that God is gonna have to kill me twice

</td></tr></table>
enter,ok
x
Statystyki - lvl: 6 | S: 18 | Zr: 14 | Sz: 12 | Zm: 7 | HP: 80 | W: 70 | EXP: 130/500
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 65/100
Odpowiedz
Wygląd
Trzmiel to w głównej mierze biały z pręgowaniem na niebieskich łatach na głowie oraz grzbiecie, jaki ogonie z niemalże czarną końcówką, oraz ciemnopomarańczowych ślepiach. Jego sylwetkę można raczej zamknąć w kształcie zbliżonym do kwadratu. Wyrósł nieco powyżej średniej wzrostu kocurów w Klanie Gromu, ale pod względem tuszy zajmuje w klanie czołowe miejsce. Pod znacznym tłuszczykiem rozbudowały się porządne mięśnie. Kocur-czołg. Blizny: przedłużony uśmiech od lewego kącika pyska aż po ucho; oderwana część małżowiny prawego ucha od boku od zewnętrznej strony po całej wysokości. Po udarze w wieku 65 księżyców jego lewe oko się nie domyka, a lewy kącik pyska jest wiecznie opuszczony.
Jeśli z Twojej strony zgoda na multi poszła zbyt szybko i pochopnie, to może nie powinieneś decydować w sprawach Szałwii, tak jak Zając nie ma zamiaru decydować w tych związanych ze mną z wiadomego powodu? Dobrze, że jeden z administratorów przyznaje się do zbyt ulgowowego potraktowania userki, ale z tego co wiem, to aby dostać zgodę potrzebna jest pozytywna opinia przynajmniej dwóch administratorów. Pozostali też podeszli do sprawy za łagodnie, czy mają jakieś argumenty opowiadające się za wydaniem zgody na multi? Wydaje mi się, że Szałwia dostała już raz kredyt zaufania, ale od poprzedniego grona administracyjnego. Co prawda, mogę się mylić, jednakże jeśli tak było, to czy za każdą zmianą tak to będzie wyglądało? Na niekorzyść Szałwii w ciągu ostatnich miesięcy przemawiają też stojące leczenia, jak na przykład Dryfa.
Mam nadzieję, że w przyszłości administracja nie będzie podejmowała decyzji zbyt szybko i pochopnie, ani nie traktowała za łagodnie osób, które ewidentnie mają problem z prowadzeniem większej liczby postaci, jak w obecnej sytuacji, ponieważ sprawia to, że zaczynam (może nie tylko ja?) wątpić w jej rzetelność.
» ɴᴛᴇʀxxᴛʜᴇꜱᴇ xxɢᴀᴛᴇs «
Fill your ʜᴀ ɴ ᴅ ꜱ with the rain
Reaching up to the maze of light in the ꜱ ᴋ ʏ

[Obrazek: 4X60gRV.png]

Turns you into ꜱ ᴛ ᴏ ɴ ᴇ, the light you stole
River turns to dust, miles on the run
ᴇ ᴠ ᴇ ʀ ʏ ᴡ ʜ ᴇ ʀ ᴇ you go, can't find no home
All the world you roam turns you into ꜱ ᴛ ᴏ ɴ ᴇ
Statystyki - lvl: 8 | S: 26 | Zr: 17 | Sz: 10 | Zm: 10 | HP: 100 | W: 70 | EXP: 665/750
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 0/100
Odpowiedz
Wygląd
po jej drobnym wypadku, jej wygląd przeszedł wiele zmian. Przycięte do połowy prawe ucho, zerwane niemal całe lewe, do tego blizna przechodząca od brody aż nad prawe oko - a to tylko sam pysk. Na szyi widnieją ślady po pazurach, choć te w dużym stopniu zostały zasłonięte przez futro. Długie ślady po kocich pazurach są również przez całą długość grzbietu, do tego na prawej przedniej i lewej tylnej są ślady po ugryzieniach. Jej futro wciąż pozostaje czysto białe i długie, a ślepia mają ten sam kolor - lewe zielone i prawe niebieskie. Wciąż jest smukła i wysoka, lecz do dawnej piękności jej daleko. Na szyi ma ciemnoczerwoną obrożę z kontaktem do jej człowieka.
Powiem tyle - zgoda na multi dla Szałwi poszła też z mojej strony, kiedy skończył jej się ban na multi. Może nie powala aktywnością, ale jak coś trzeba zrobić, to zazwyczaj to robi. Jestem w stanie odpuścić jej nieco tę wyprawę, bo to jednak była dość ciężka sytuacja.
Jeśli chodzi o leczenia, to cóż- leczenie Dryfa to kiepski przykład, z tym to chyba nikt nie wiedział, co zrobić. I jeszcze tak na obronę Szałwi - choroba Króliczej z maja została załatwiona w lipcu.
Dostała kredyt zaufania i jeśli go nadszarpnie - cóż, będzie się musiała liczyć z tym, że więcej pewnie zgody na multi nie dostanie.
there's so much more here, a life worth living
and with time you drown the FEELING out
it's so n o s t a l g i c
maybe all the love was worth the pain?
[Obrazek: wAuc6Vj.png]

<style>.tloCieńsz{height:110px; width:170px;background:url('https://imgur.com/wAuc6Vj.png');border-style: solid; border-width: 0.2px; border-left-width: 0.2px; border-right-width: 0.2px; border-color: transparent; border-radius: 0px 0px 0px 0px} .Cieńsz1{height:54px; width: 240px; margin-top:45px; font-size:10px; text-align:center; line-height:11px; background-color: rgb(105, 95, 86, 0.35);border-style: solid; border-width: 0.0px; border-left-width: 0.0px; border-right-width: 0.0px; border-color: #000000; border-radius: 0px 0px 0px 0px} .Cieńsz2 {font-family: 'Shippori Mincho B1'; font-size: 14px; line-height:14px}</style><link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Shippori+Mincho+B1&display=swap" rel="stylesheet">}<style>.Cieńsza3 {font-family: 'Cormorant Unicase'; font-size: 15px; line-height:14px;text-shadow: 0.45px 0.45px white;}</style><link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Cormorant+Unicase:wght@300&display=swap" rel="stylesheet">}<style> .Cieńśny3 {text-shadow: 0.45px 0.45px black;}</style> <style> .Cieńśny {font-family: 'Homemade Apple'; font-size: 11px; line-height:14px; text-shadow: 0.45px 0.45px black;}</style><link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Homemade+Apple&display=swap" rel="stylesheet">}
Statystyki - lvl: 5 | S: 11 | Zr: 13 | Sz: 10 | Zm: 20 | HP: 70 | W: 70 | EXP: 235/400
Stat. Med. - lvl: 8 | MED.EXP: 591/1500
Odpowiedz
Wygląd
W wieku terminatorskim nastąpiły największe zmiany w jej wyglądzie. Nie jest już małą, nieproporcjonalną kulką. Jej łapy wyglądają na długie i chude, jednak nie jest wyższa niż przeciętna kotka i prawdopodobnie na wysokość już nie urośnie. Nie jest ani zbyt masywna, ani wątła - budowę ciała ma bardzo pospolitą. Sierść na całym ciele jest krótka, ale gęsta i miękka. Tym, co wyróżnia ją spośród innych kotów jest jej umaszczenie - szylkret. Większośc ciała jest ruda w czarne, nieregularne pasy, jednak większość jej klatki piersiowej jest biała. Jej głowa jest ruda, ale na lewej stronie pyszczka ma dużą, czarną plamę, a sam pyszczek jest biały. Mniejsze czarne znaczenia znajdują się na jej czole, a uszy w całości pokryte są tym kolorem. Jej oczy widoczne są z daleka za sprawa intensywnie żółtej barwy. Ma też charakterystycznie długie wibrysy.
Czy ktoś może mi wyjaśnić, jaki jest sens admina technicznego, którego nie ma na forum? Szczur nie logowała się od ponad miesiąca, nie wspominając o tym, że nie gra już od znacznie dłuższego czasu. Temat był poruszany już miesiąc temu i nic się od tego czasu nie zmieniło...
I am cold, can you hear
I will fly, with no hope, no fear
And the ground, taunts my wings
Plummet as I sing, plummet as I sing
Statystyki - lvl: 5 | S: 10 | Zr: 12 | Sz: 15 | Zm: 8 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 125/400
Odpowiedz
Wygląd
Jeden z najmniejszych kocurów w całym Wichrze. Jego futerko jest bure tygrysio pręgowane z białymi znaczeniami na piersi, brodzie, tylnych łapach i palcach przednich łap, a oczy - bladozielone. Ma bliznę na brodzie i oderwane 3/4 małżowiny lewego ucha. Powoli zaczyna mieć problemy ze wzrokiem, jego chód jest nieco sztywniejszy, niż kiedyś, a na pyszczku, nad białą żuchwą, pojawiają się pierwsze siwe włoski.
Bagienna Trzcina napisałx:Czy ktoś może mi wyjaśnić, jaki jest sens admina technicznego, którego nie ma na forum? Szczur nie logowała się od ponad miesiąca, nie wspominając o tym, że nie gra już od znacznie dłuższego czasu. Temat był poruszany już miesiąc temu i nic się od tego czasu nie zmieniło...
nic się nie zmieniło, ponieważ rozmawiałam ze Szczurem i obiecywała mi, że zajmie się tym, co jest do zrobienia, gdy będzie miała czas. to nie jest tak, że ta kwestia została przez nas zignorowana - rozmawialiśmy już o tym w gronie adminów wczoraj i sprawa najprawdopodobniej zmierza do rozwiązania, bo napisałam już do Szczura i czekam na jej odpowiedź, jeśli chodzi o jej stanowisko.
Statystyki - lvl: 8 | S: 14 | Zr: 21 | Sz: 16 | Zm: 11 | HP: 100 | W: 70 | EXP: 400/750
Odpowiedz
Wygląd
Aparycja Mrówki nie zmieniła się szczególnie. Wciąż jest proporcjonalnie zbudowanym kurdupelkiem, a jej futro pozostało mozaiką rudych i czarnych plam, z kilkoma białymi wyjątkami jak drobna plama na brodzie. Miękkie rysy pyszczka i okrągłe, zielone oczy nadają jej nadal dziecięcego uroku, jednak niewielkie blizny i utrata wagi zdradzają wiele księżyców samotnej wędrówki. Drobne mięśnie pozostały dość dobrze widoczne, a górny, lewy kieł wciąż niesfornie wystaje z jej mordki. Zwykle zwichrzone futerko zdaje się być bardziej zadbane niż przed opuszczeniem Klanu.
Huh ja mam takie pytanie... Czy w nieobecosiach moglo by byc wprowadzone wpisywanie pelnych imion postaci? Nie orientuje sie jakie kociece imiona posiadaly (a tak tez czesto ludzie pisza), jakies skroty, czy tez "wszystkie moje" itd. Tym bardziej ze w polu multikont tez czesto sa tak wpisywane (tam tez pelne imioma bylyby super) i ja naprawde czesto nie wiem kto ma nieobecnosc :O

Chłodny wicher krew przenika
Niebo zrzuca chmurny płaszcz
Słychać głos przez mgłę, to skały
Pną się tam, gdzie bije blask

[Obrazek: dasj6kh-fcc362f4-4eae-4ea0-ab51-566d0609...VRtQg5FHd0]

Mój to czas, mój to świat
Gonię słońce, chwytam wiatr...

Statystyki - lvl: 3 | S: 8 | Zr: 11 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 75 | W: 45 | EXP: 105/200
Odpowiedz
Wygląd
Niewiele się zmienił. Jego ciało wciąż pozostało tak samo chuderlawe i smukłe, przez skórę widać żebra, łapy są niewiele grubsze od patyka, ogon długi i biczowaty, pysk suchy, o delikatnych rysach. Ciało terminatora pokrywa krótka, ciemnoczekoladowa, wiecznie nastroszona i zmierzwiona sierść. Biały kolor wkrada się na gardło i pierś, tworząc krawat i pysk z wyłączeniem brody. Kolorem tym oblany jest też lewy grzbiet nosa, jak i również palce, z tym, że u prawej przedniej biel pokrywa tylko dwa palce. Ślepia pozostały jasne i blade, o odcieniu gdzieś pomiędzy żółcią, a zielenią, w zależności od światła.
Mrówka, tak powinno być. Na pierwszej stronie jest wzór tego, jak to ma wyglądać. Tzn. konta i termin. Problem jednak leży w tym, że niektórzy userzy po prostu tego nie robią i zamiast pełnych imion swoich postaci, wpisują "moje" albo "wszystkie". To nie jest w porządku. Po to mamy pole "konta" aby wpisywać tam swoje wszystkie aktywne postacie. Moim zdaniem powinno się zwracać na to większą uwagę i to korygować, bo faktycznie czasami niewiadomo, kto na jakim koncie ma nieobecność. Jeśli chodzi o multikonta, to myślę, że pierwsze imię postaci i dopisany do niej klan jak najbardziej wystarczy i dzięki temu będzie się lepiej rozróżniać poszczególne postacie. Gorzej, jak ktoś wpisuje w to pole tylko pseudonim postaci, bez podanego klanu. Wtedy jest problem, jeśli ktoś tego pseudo nie zna xD
Statystyki - lvl: 3 | S: 6 | Zr: 11 | Sz: 12 | Zm: 4 | HP: 65 | W: 55 | EXP: 85/200
Odpowiedz
Wygląd
Aparycja Mrówki nie zmieniła się szczególnie. Wciąż jest proporcjonalnie zbudowanym kurdupelkiem, a jej futro pozostało mozaiką rudych i czarnych plam, z kilkoma białymi wyjątkami jak drobna plama na brodzie. Miękkie rysy pyszczka i okrągłe, zielone oczy nadają jej nadal dziecięcego uroku, jednak niewielkie blizny i utrata wagi zdradzają wiele księżyców samotnej wędrówki. Drobne mięśnie pozostały dość dobrze widoczne, a górny, lewy kieł wciąż niesfornie wystaje z jej mordki. Zwykle zwichrzone futerko zdaje się być bardziej zadbane niż przed opuszczeniem Klanu.
No to czy mogloby to byc jakos kontrolowame? Np mi jako nowej userce nie koniecznie daje cokolwiek do zrozumienia Promyk jak postac sie nazywa Sloneczna Lapa (przyklad z tylka), albo Czarny Ksiaze w multi, bo starzy userzy wiedza, ze chodzi o Ciemnego Bza (kolejny przyklad z tylka).

Statystyki - lvl: 3 | S: 8 | Zr: 11 | Sz: 9 | Zm: 5 | HP: 75 | W: 45 | EXP: 105/200
Odpowiedz
Wygląd
Wyrósł na wysokiego i masywnego kocura. Zaczął nawet ogarniać swoje przerośnięte gabaryty i chociaż nadal porusza się flejowato i nie raz zdarzy mu się potknąć, czy zaszurać łapami, kiedy zepnie się w sobie, jest w stanie chyżo biegać czy skutecznie się skradać. Zwykle garbi plecy, chowając głowę między szerokimi barkami i łypie spod byka ślepiami, wybarwionymi na jaskrawą - jak u Czerwonego Maku - pomarańcz. Od koniuszka ogona, aż po nos jest czarny jak węgiel. Futerko ma krótkie, zazwyczaj rozczochrane i brudne, bo szkoda mu czasu na takie szczegóły jak jego układanie. Przez całe swoje dzieciństwo nie wymawiał "r" i nadal mu się zdarza zapomnieć o tej niepotrzebnej spółgłosce, zwłaszcza, gdy włączy tryb pospieszny w mówieniu.
Mnie wcale nie dziwi, że ludzie piszą "moje" i "wszystkie" - często nieobecność zgłaszam na szybko, a po to mam uzupełnione pole multikonta, żeby nie musieć tego każdorazowo powtarzać. Jak już to pilnujmy tych pełnych imion w profilu, chociaż IMO rzadko kiedy ktoś używa ksywek, które uniemożliwiają rozszyfrowanie o kogo chodzi. Nie róbmy więcej biurokracji niż to konieczne.
I took my love, I took it down
Climbed a mountain and I turned around
And I saw my reflection in the snow covered hills
'Til the landslide brought it down
Oh, mirror in the sky

What is love?

Can the child within my heart rise above?
Can I sail through the changin' ocean tides?
Can I handle the seasons of my life?

Statystyki - lvl: 5 | S: 22 | Zr: 8 | Sz: 7 | Zm: 8 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 050/400
Odpowiedz
Wygląd
Ale... To zabrzmialo normalnie jakby wyzwaniem bylo napisanie (w przypadku 5 kont) 10 slow. Wow, a np u ciebie nie mam pojecia kim jest Sliska. Wiec teraz nie wiem... Moze to kociece imie jednej z postaci z ktora pisze, ktore za tetminatora zostalo zmienione? A moze to nieaktywna postac, a moze z innego klanu itd. Albo przyklad z ostatniej strony Niebocnosci od Bezsennej Nocy:
"Moje peniski" w multikontach "handlarz klamstw..."
To naprawde ulatwili by zycie nam, nowym na forum i naprawde nic nikogo nie kosztuje przynajmniej te multikonta poprawnie uzupelnic, to wtedy nawet to "wszystkie" mi rybka plum, bo wiem o kogo chodzi.

Odpowiedz
Wygląd
Wyrósł na wysokiego i masywnego kocura. Zaczął nawet ogarniać swoje przerośnięte gabaryty i chociaż nadal porusza się flejowato i nie raz zdarzy mu się potknąć, czy zaszurać łapami, kiedy zepnie się w sobie, jest w stanie chyżo biegać czy skutecznie się skradać. Zwykle garbi plecy, chowając głowę między szerokimi barkami i łypie spod byka ślepiami, wybarwionymi na jaskrawą - jak u Czerwonego Maku - pomarańcz. Od koniuszka ogona, aż po nos jest czarny jak węgiel. Futerko ma krótkie, zazwyczaj rozczochrane i brudne, bo szkoda mu czasu na takie szczegóły jak jego układanie. Przez całe swoje dzieciństwo nie wymawiał "r" i nadal mu się zdarza zapomnieć o tej niepotrzebnej spółgłosce, zwłaszcza, gdy włączy tryb pospieszny w mówieniu.
Wyzwaniem może nie, ale stratą czasu i bezsensownym klepaniem w klawiaturę - owszem. Jak napisałam wyżej, jeżeli już to pilnujmy tego pola multikonta, po to ono jest. Chociaż nie wiem czy teraz się trochę nie zgrywasz, bo na forum jest tylko jedna aktywna postać o członie "Śliska/Śliski" i jedna z dwóch w ogóle w historii. |D Idk, wydaje mi się to oczywiste, ale jak to komuś utrudnia życie to przecież mogę zmienić na pełne imię. Ale ponowne wymienianie wszystkich kont w nieobecnościach nadal uważam za zwyczajnie niepotrzebne.
I took my love, I took it down
Climbed a mountain and I turned around
And I saw my reflection in the snow covered hills
'Til the landslide brought it down
Oh, mirror in the sky

What is love?

Can the child within my heart rise above?
Can I sail through the changin' ocean tides?
Can I handle the seasons of my life?

Statystyki - lvl: 5 | S: 22 | Zr: 8 | Sz: 7 | Zm: 8 | HP: 80 | W: 60 | EXP: 050/400
Odpowiedz
Wygląd
Śliczne stworzenie o krótkim, miękkim futrze. Ćma jest nieduża, drobna, zgrabna i szczupła, czarna od opuszków po czubki uszu. Tylko oczy ma jasne. Wielkie, żółte, blade, jak zwietrzały bursztyn. Pyszczek ma raczej okrągły, uszka i nosek nieduże. Trzeba jej przyznać, wyrosła na prawdziwą piękność.
Moim zdaniem byłoby dużo prościej, gdyby w polu „multikonta” faktycznie były multikonta. Nie ksywki, nie skróty, nie przezwiska, tylko tak, jak ma postać na imię. Jako osoba która wraca na forum po latach mogę powiedzieć, jak to wygląda z perspektywy nowego gracza: widzę, że ktoś ma multikonto podane w profilu, chcę je znaleźć na liście graczy, a tego po prostu nie ma.
Bo jeśli rubryczka z multikontami będzie aktualizowana, bezśmieszkowa i prosta w „obsłudze”, to nie będzie żadnego problemu, żeby ktoś napisał „wszystkie moje postacie”.
xxxsee the big gold chain that I'm rockin'
xxxxxxxxxI got the ring for the bling, not a p r o b l e m
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxI got a stash full of cash that I owe to my brother

<span class="Ciemka3">- ̗̀ all up in the club, just to live it up ̖́-</span>

look how the streets turn cold when I walk itxxxxx
it's my rules, no man can stop itxxxxxxxxxxx

<style>.Ciemka3 {font-family: 'Cinzel'; font-size: 17px; line-height:13px}</style><link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Cinzel&display=swap" rel="stylesheet"> }
Statystyki - lvl: 6 | S: 12 | Zr: 19 | Sz: 11 | Zm: 9 | HP: 85 | W: 65 | EXP: 300/500
Stat. Med. - lvl: 0 | MED.EXP: 70/100
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości